вторник, 12 октомври 2010, 10:44 ч.

Съотношение

Надзирател:Затворник - 1:100

BNews.bg

Надзирател:Затворник - 1:100

На един надзирател в затвора се подат по 100 затворника и това е два пъти над нормата, оплакаха се служителите в затвора. Сред другите им оплаквания са липсата на униформи, ръкавици и скенери.

На един надзирател в затвора се подат по 100 затворника и това е два пъти над нормата.

Това обявиха пред НТВ представители на синдикалните организации в Старозагорския и в Сливенския затвор.

В понеделник надзирателите предупредиха, че стягат стачка и смятат да се присъединят към протеста на полицаите.

След другите оплаквания на служителите в затворите са липсата на униформи, ръкавици и скенери.

"Не се отчитат и плащат часовете извънреден труд", казха още от синдикатите. Според тях са нарушени основните им трудови права. "Наднормените часове никога не се уточнява как се плащат - месечно се събират до 20 часа", добави служителка на затвора в Сливен.

Арестите са препълнени. Много хора стоят вътре, без да ги разпитват, не се водят процесуални действия

губи се връзката между прокуратурата, МВР и местата за задържане, възмутени са още надзирателите. "Ние не казваме, че тези хора са невинни, но с тях трябва да се извършват действията, които са предвидени по закон", допълниха те.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • GGT - 14:45, 12 окт.

    АПТЕКИТЕ МАРЕШКИ...:Става дума за аптеката им на Ален Мак. Страшно некадърни фармацевти.Главно злобни възрастни жени ! Едната ме върна някакъв печат от НЗОК, КОЙТО ТРЯБВАЛО ДА ИМАМ . Отидох в съседната аптека , казаха , че няма такова нещо , и ми дадоха лекарства! Днес отидох до касата , хората сложиха печат , отидох пак до същата аптека... и познайте:) Същата баба -аптекар пак ме върна , този път съм нямал от личният лекар някакъв печат :) обадих му се , той казва -няма такова нещо, съответно отивам до друга аптека и ми дават лекарства:) ПО ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЦИ И МЪРЗЕЛИВЦИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДА РАБОТЯТ НЯКЪДЕ! Едната баба е инвалид , не че се подигравам з атова , но кагато поискам лекарство което не е до нея , или е на горен рафт , въобще и не става , а ми казва , че няма . Супер нагло ! Единият път и казах , че го вигдам и има , , тя се развика , знаела по добре от мен ! Просто думите не стигат да се опише такова нещо! Вярно цените им са най-добри , аз затова и ходя там , но не си струва нервите всеки път ! Тия дни си купих spy camera , ще ги запиша и ще ги пусна навсякъде , да им се порадва шефът !

Напиши коментар

Коментари