понеделник, 08 ноември 2010, 13:46 ч.

Балансьор

Цветанов обеща 900 компютъра на полицаите

BNews.bg

Цветанов обеща 900 компютъра на полицаите

Вътрешният министър Цветан Цветанов отговори на протестиращите полицаи като заяви, че трябва да има баланс между всиски съсловия в страната, но обеща до края на годината да се закупят 900 компютъра за полицаите.

С инвестиции в техника и усвояване на пари по различни проекти МВР ще отговори на протестиращите полицаи, а и на колегите им, които от години се оплакват от мизерните условия на работа.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов на церемонията по случай 131-та годишнина от създаването на българската полиция.

"До края на годината ще бъдат закупени над 900 компютъра със съответните принтери,

с което смятам, че това, което беше проблем в МВР - с личния си компютър да работиш на работното си място - в рамките на месец ще бъде решено", заяви Цветанов.

По думите му, особено важно е активнто участие на МВР в трансграничното сътрудничество. МВР-шефът посочи, че преди дни са усвоени 4,6 млн.евро за пожарникарите в Русе, а усвояването на всички пари пот Шенген e подобрилo чувствително условията на работа на служителите в министерството.

От думите на Цветанов се разбра, че има неразбиране между ръководството на МВР и протестиращите от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

"Това, което са получили като разочарование у хората, които са присъствали на една от последните срещи

със синдикатите е, че са смятали, че всичко е разбираемо и си говорят помежду си. Една седмица по-късно видяхме съвсем друго поведение", заяви Цветанов. Според него, на вчерашния протест са се говорили „много несъстоятелни неща".

Министърът напомни, че в условията на криза трябва да има и баланс между всички съсловия в страната, с което трябва да се съобразят и полицаите. Той даде пример именно с румънските полицаи, които подкрепиха българските си колеги. В Румъния обаче заплатите на полицаите бяха намалени с 25%.

"Това, което сега са им обещали от румънското правителство е, че от Нова година заплатите им ще се повишат само с 5%. Това означава, че реално догодина те ще работят с 20% по-ниски заплати, докато за българските полицаи не е намалена въобще заплатата, никога не е дискутиран такъв въпрос", контрира Цветанов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до същия - 12:04, 09 ноем.

  NF END - VICTORYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !

 • до морисън - 12:01, 09 ноем.

  NO END - VICTORIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 • Д. Морисън - 09:56, 09 ноем.

  Цецо, знам че такава музика не слушаш и английски не знаеш, но все пак те поздравявм: ............ This is the end Beautiful friend This is the end My only friend, the end It hurts to set you free But you'll never follow me The end of laughter and soft lies The end of nights we tried to die This is the end

 • до 123 - 09:15, 09 ноем.

  Имам достатъчно време и мозък да ти отговарям и не се казвам Цецо, а съм средно статистически българин.

 • ZORO - 09:14, 09 ноем.

  Ще могат ли сами да работят с тях,най-вероятно ще им се наложи да наемат и 900 програмисти?

 • 123 - 09:11, 09 ноем.

  Ей Цецо спри да си пишеш сам коментари-тол'ко ли нямаш работа

 • до патрулния - 08:13, 09 ноем.

  Нали Цветанов това прави в момента. Имате най-достойния министър от началото на прехода, от какво се оплаквате? Той няма магискра пръчка, да стане всичко изведнъж.

 • патрулния - 16:08, 08 ноем.

  Все пак се сравняваме с румънците, не с норвежците! И никой не твърди, че полицията е изключение, а че се управлява изключително лошо. И допълнително пари за бюджет не са необходими-само ако може наличните да се управляват малко по-добре.

 • до районния - 15:32, 08 ноем.

  Че Вие да не сте изключение в тази държава. Това се отнася за всички сектори!

 • районния - 15:18, 08 ноем.

  Цецо, заеби ги тези проценти,а кажи колко ясно взимат румънските полицаи сега, виж как са екипирани и ги сравни с БГ! А тази тъпотия да се радваме, че не ни намаляват "големите" заплати само ти можеш да изтърсиш

Напиши коментар

Коментари