понеделник, 08 ноември 2010, 15:43 ч.

Не пипай тази книга!

Ян ван Хелсинг: Така и не ме осъдиха за "опасните" ми книги

BNews.bg

Ян ван Хелсинг: Така и не ме осъдиха за "опасните" ми книги

Световноизвестният автор Ян ван Хелсинг и неговият колега Щефан Ердман се срещнаха снощи с пловдивските си читатели в книжарница "Хеликон". Ян ван Хелсинг е познат в България автор с петте си преведени у нас книги, последната от които е в съавторство.

„Не пипай тази книга” категорично присъства в търговската класация на книжарници „Хеликон” за нехудожествена литература, а най-скоро преведената „Книгата за един милион евро!” в момента е на четвъртото място. Четивата излизат с щемпела на издателство "Дилок".

Заради взривоопасното си съдържание, вече две книги за тайните общества на Ян ван Хелсинг са били иззети от книжния пазар в Гермация и Швейцария. Щефан Ердман е автор на книгата „Банки, хляб и бомби”. Написаното от двамата автори е изкушение за любителите на световните конспирации и предупреждение за стремежа на шепа хора да завладеят планетата. Хелсинг е убеден, че едно от стредствата за борба с тях са способностите на децата индиго, за които пише в други от книгите си.

Два часа  скандалните автори не спряха да дават автографи, да се снимат и да отговарят на въпросите на запалените си читатели. Пловдивчани се интересуваха от въпросите за религията, преекспонираната тема за 2012 г., за надарените деца индиго, за манипулациите в обществото от политиците и тези, които ги дирижират, та чак до новия световен ред. Това, което всички не знаехме е, че авторите имат невероятно чувство за хумор и въпреки световния си успех, са непринудени, дори скромни. След като всички книги бяха подписани, Ян ван Хелсинг и Щефан Ердман отделиха време да отговорят на въпросите на News 4000. 

 - Г-н Хелсинг, във всяка своя книга по един или друг начин залагате на духовното ни усъвършенстване. Кое е основното, което трябва да знаем, тръгвайки по духовна пътека?

- Най-важното е да не се разконцентрираме под външни влияния. Всеки да немери своя път и да го следва безпрекословно. Това означава да се вслушваме в собствената си интуиция. Да не се стремим да намерим
Господ в храмове, в параклиси и каменни къщи, както казва Иисус. Можете също и по този начин, но всъщност всичко това, което ние наричаме Създател, може да го намерим в себе си.

 - Твърдите, че всеки от нас има ангел и може сам да осъществи контакта с него?

- Да, всеки има. Висшите създания от духовния свят, ангелите например, общуват с нас чрез интуиция ни.Контактът е съществувал винаги. Осъществяваме го като дете, а с израстването започват да ни отделят от тази връзка чрез външни влияния - телевизия, възпитание, спорт. Те може да не са негативни, но са външни. И всичко това което казват нашите родители, баби и дядовци, учители, приятелите, пък дори и свещеника. И все по-малко вярваме, на това което чустваме за паравилно чрез интуицията ни.

Щефан Ердман: - Интерсното в случая е, че когато ние сме млади, хората около нас, по-възрастните, свещениците - те също са в търсене на отговорите.

- За това ли написахте книгата "Децата на новото хилядолетие"?

Ян ван Хелсинг: Да. В повечето случаи в предучилищна възраст децата имат изключителни способности. Разказват нетипични, интересни истории и върху това трябва да наблегнем. Парадоксалното е, че с въпросите за Господ и смисъла на живота отиваме при стари хора, въпреки, че съществата, които най - скоро са го видели са децата.

 - Време ли е да направим училища с различна от обичайната система?

- Това е невъзможно чрез системата. Вече има нови видове училища. Но  става дума как учителите стоят пред децата като хора на знанието, отношението им. Познавам учители, които работят в специлани училища с подобни деца. Там им се обръща повече внимание. Но онези преподаватели не са квалифицирани и нямат необходимите
педагогически способности. Не се осъществява симпатия и реална връзка между ученик и учител. А от нея зависи да се предаде знанието.

 - Очевидно не можем да приковем вниманието на по-надареното ново поколение?

Щефан Ердман:
- Това е така защото учителите не са искрени,  истински и откровени. Когато децата забележат, че са лъгани, че не може да съществува връзка с педагога, те не уважават учителите.
 
Ян ван Хелсинг: - В същото време познавам учители от обикновениете училища, които изпълняват професията си с удоволствие. Те предразполагат малките.  Не е толкова важна системата, колкото отношението. Важно е децата да бъдат водени, докато не станат пълнолетни. Да бъдат оставени да са любопитни, да си задават въпроси. Когато съзнанието им е будно, не е важно в каква система живеят - диктатура или комунизъм. Заложеното в училищните учебници не е непремено неправилно и лъжливо. Но често там е поднесена само една част от истината.

- С какво са опасни първите ви две книги за тайните общества, че са забранени в Германия?

- Не бяха забранени, а арестувани по подозрение за подбуждане на народа. Отне им две години, за да стигнат до извода, че съдържанието на книгата е "опасно", че подбужда и пробужда. Книгите бяха в обръщение и изведнъж на някой му хрумна, че не са безопасни и трябва разпространението им да бъде спряно. Иззеха ги. Следствието за тях продължи 10 години без да ми бъде издадена присъда.
 
 - Защо в последните години в медийното пространство се хвърли "бомбата" за "края" на календара на маите и заплашващите прогнози за 2012 г.?

Щефан Ердман: - Целта е да се всява страх и напрежение. Но се опитайте да откриете на кого ще е удобно хората да се страхуват, да се панират? Както и въпроса за религиите и "правилния" начин на живот. На вярващите често се внушава вина, греховете им са представени всъщност по-големи от колкото са. Всичко това не е случайно и целта е контрол, упражняван от определени властимащи групи. Говорим ли за религии, става дума и за политика.     

News4000.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ЛЛ - 12:52, 15 септ.

  Не вярвам на 100% на всичко в "Не пипай тази книга". На моменти авторът прекалява. Но моята максима е: "Истината се намира по средата". Има неща в книгата, които наистина те карат да се замислиш.

 • Левски - 23:16, 25 ян.

  Истената трябва да се знае от всички.И никога не ходете да воювате,тези които забъркват воините те да ходят д воюват,

 • Чавдар Балинов - 10:33, 31 дек.

  В момента чета "Властта на тайните общества през ХХ век". На моменти не мога да се отърва от чувството, че е написана от отявлен нацист...

 • Питър - 11:21, 27 дек.

  "Не пипай тази книга" е интересна, но за мен остава загадка защо "духовна" личност като Хелсинг хвали доказан (по телевизията, на живо) измамник като Ури Гелер и започва и завършва книгата с твърдения, че ако тръгнете по пътя на "духовността" ще можете да имате живота, който искате, които жени си поискате и да живеете, както живеят богатите"... За глупостите като децата-индиго, възпитавани от китайското правителство (и описани от автора твърде хвалебствено) Бог знае за какви цели въобще и не искам да говоря...

 • Тони - 20:42, 13 окт.

  Действително разкритията на задкулисните игри на илюминати са изумителни за заспалото стадо.Къде бяхте досега?Много преди тези автори, които също дълбоко уважавам, още преди повече от 20 години гениалният българин емигрант в САЩ- Никола М. Николов повдигна завесата пред общественоста в поредица книги - Световната конспирация, Тайните протоколи, Новият ред, Маските на величията.И не го оставиха да изживее щастливо старините си.Идваше често в България след преврата 1989 и заплати с живота си, отровен през 1997г.Хора, събудете се.

 • иван - 23:09, 30 май

  Да еи споделя ,Не пипай тази книга е....... просто един жокер които ни подсказва вав какъв фалшив свят живеем , Уникат нямам думи модерна библия поздрав от бургас

 • Крис - 13:55, 16 апр.

  В момента чета "Не пипай тази книга"..не е нужно да вярваш на всичко в нея ,но определено ,който я прочете ще го замисли доста и малко ше прогледне..

 • Галина - 11:14, 29 март

  Здравейте! Не Ви ли се струва особен начина, по който темите за Пробуждането присъстват все по-често навсякъде около нас? Забелязвам, че те по наистина неведоми причини и пътища стават обект на разговори дори и с хора, за които съм си мислила, че едва ли биха се интересували от"дълбоките" теми. Изобщо, струва ми се че си струва да не се спи понякога....

 • fen - 16:18, 08 ян.

  В коментарите тук някой се интересува, защо този човек си позволява да пише тези неща и ако са истина , защо е още жив или пък защо не е накзан от тях. Отговора е , че Те даже контролират и това което трябва да знаем и колко !!!

 • Mimsyy - 21:00, 24 септ.

  Леле ''Не пипай тази книга'' е просто уникална с главно ''У''..

Напиши коментар

Коментари