неделя, 14 ноември 2010, 15:40 ч.

Бърза поща

Полицаите вече протестират и с писма

BNews.bg

Полицаите вече протестират и с писма

Четвъртият пореден протест на полицейски служители и надзиратели в затвори премина под знака на пощенска пратка. Българските служители на реда се опитаха да пратят писмо до румънския президент и правителство чрез посланика в София, а румънските – до българските институции.

Служителите на реда в България се опитали да изпратят писмо до румънския президент и правителство чрез посланика в София. Никой от румънското посолство не приел за разговор излъчените за това представители, а писмото бе пуснато в пощенската кутия на мисията в София.

„Срещаме отказ да се обърне внимание на опитите ни за по-добър социален диалог", каза председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. По думите му министър Цветан Цветанов "абдикира" от задълженията си да води диалог със синдикатите, като е делегирал правата за това на заместника си Павлин Димитров.

Попов заяви, че на среща с Димитров преди дни са били обещани нови униформи на полицаите, но ясен срок за това не бил даден.

В Букурещ румънските полицаи са останали възмутени от това, че българският посланик не ги е приел, твърди Галентин Грозев от СФСМВР.

Досега няма реакции от страна на министъра на правосъдието Маргарита Попова и на ресорния й заместник Христо Ангелов след протестите на надзирателите, поясни и синдикалният шеф на служителите в затворите в България Иван Петров. По думите му дори след отпуснатите седем милиона лева положението и условията в местата за лишаване на свобода не са се променили.

Оправданието била кризата, а допълнително дадените пари били използвани за покриване на стари задължения. Много слабо усетихме разликата, след като тези пари бяха дадени, коментира Петров.

Миналата неделя близо 500 полицаи от цялата страна се събраха на протест в градинката на столичния храм „Свети Седмочисленици". Присъствие на полицаи имаше от Перник, Дулово, Хасково, Плевен, Кнежа, Силистра, Козлодуй, Горна Оряховица, Червен бряг, Свиленград, Благоевград.

На 27 и 28 ноември синдикатът ще организира национална конференция, за да избере новото си ръководство.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • grajdanin - 10:30, 16 ноем.

    ГОСПОДА ПОЛИЦАИ ЗАЩО НЕ СТАЧКУВАХТЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ...ДА НЕ БИ ПАРИТЕ ВИ ДА БЯХА ПОВЕЧЕ, ИЛИ СЕГА ВИ ПОНАТИСНАХА ДА РАБОТИТЕ...КОЕ ОТ ДВЕТЕ?

  • дипломат - 09:52, 16 ноем.

    ГОСПОДА ПОЛИЦАИ ЗАЩО НЕ СТАЧКУВАХТЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ...ДА НЕ БИ ПАРИТЕ ВИ ДА БЯХА ПОВЕЧЕ, ИЛИ СЕГА ВИ ПОНАТИСНАХА ДА РАБОТИТЕ...КОЕ ОТ ДВЕТЕ?

  • баууууууу - 08:21, 15 ноем.

    Полицаите са най-тъпите копелдаци на света ! Тва са едни гнусни гнусни ТАПАНАРИ !!!

Напиши коментар

Коментари