вторник, 07 декември 2010, 10:41 ч.

Разпалващи ритми

"Вакали" - симбиоза между изкуства

BNews.bg

"Вакали" - симбиоза между изкуства

Навръх Никулден формация “Вакали” успя не само да напълни зала 1 на Националния дворец на културата, но и да извика усмивки на лицата на събралите се българи, да ги изправи на крака в бурни аплодисменти.

В деня на рибарите и семейството чествахме и още един празник, концерът на група "Вакали". Зала 1 на НДК се превърна в едно всеобщо пиршество на почитателите на хубавите ритми, хубавите мъже и прекрасните танцови съчетания.

След като извоюваха своето място на международната танцова сцена, момчетата от "Вакали" решиха да зарадват и сънародниците си с уникални танци. Виртуозните им изпълнения предизвикаха истински фурор.

9_400_09

Барабани, тъпани, тарамбуки, метални пръти...  талантливите българи показаха, че няма ограничения в музикалните инструменти за тях. В най-голямата концертна зала на Балканите "Вакали" показаха, че когато искаш да изразиш себе си чрез танц и музика, нищо не може да те спре. И една метална тръба може да издаде нужния ти звък, ако знаеш как да го изкараш от нея.

6_400_20Името „Вакали" означава „разпалващи" и се отнася за чувства и емоции, предизвикани в публиката от разтърсващ саунд и атрактивна танцова лексика. Танцьорите от формацията успяха да разпалят духа на всеки един на концерта. Те представиха уникални групови и индивидуални изпълнения, пропити с разтърсваща емоция. Шоуто им бе допълнено от подбрани пиро ефекти.

Светещото "V" зад момчетата на сцената някак напомняше американското Victory - победа. Те наистина победиха. Не се пребориха само за аплодисментите на публиката, но и доказаха за пореден път, че българите са безкрайно талантливи - особено, когато имат стимул да се доказват. Основна движеща сила да момчетата е именно желанието да популяризират българското изкуство.

 

8_400_09

Организацията на концерта беше повече от безупречна, а изпълненията на "Вакали" освен, че могат да се мерят с достиженията на някои световно известни хореографи, задълго ще останат в съзнанието на всеки един от гостите на зала 1. Никулден придоби друго сияние, благодарение на "Вакали".

BLife.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари