вторник, 14 декември 2010, 17:52 ч.

Ответна реакция

АПИ отвръща на удара

BNews.bg

АПИ отвръща на удара

Шефът на пътната агенция Божидар Йотов отхвърли твърденията на Синята коалиция за раздаването на големи коледни бонуси в ръководеното от него ведомство. Лично той получавал 1800 лева заплата.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура"  Божидар Йотов отхвърли твърденията на Синята коалиция за раздаването на големи коледни бонуси в пътната агенция.

На извънредна пресконференция той обясни, че основната заплата на тримата членове на Управителния съвет на АПИ е 1500 лв.

Божидар Йотов получавал общо заплата от 1800 лева с надбавката за трудовия си стаж.

Йотов получил бонуси в размер на 8910 лв.,

но това е за период от десет месеца, което прави по около 800 лв. на месец. Същите бонуси получили и другите членове ва Управителня съвет.

12 милиона лв. е сумата, предвидена за работна заплата в АПИ за тази година. Досега са изплатени малко повече от 10 милиона лв. на около 1678 служители.

Средната работна заплата до 30 октомври в пътната агенция е 657 лв., а за централната администрация от 341 служители - 819 лв.

„Не искаме да влизаме в интриги и политика, ние се стремим да си вършим работата в областта на пътната инфраструктура", каза Йотов  по повод на обвиненията от Синята коалиция. Според него възнагрежденията в Агенцията дори били ниски и той се опитвал да ги повиши.

По-рано днес Синята коалиция засипаха с обвинения ръководството на пътната агенция. Министърът на регионалното развитие Росен Плавнелиев отсече, че ще смени управата, когато той прецени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • p - 09:01, 15 дек.

  Ами като си купите сега от новите винетки им плащате бонусите на тия за следващата година.

 • българка - 08:02, 15 дек.

  МИЛИ МИ, БЕДНИ БЪЛГАРИ, ТЕЗИ ЗАПЛАТИ НЕ СА ВИСОКИ, НАШИТЕ СА НИСКИ, ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!!!!ХАЙДЕ ДА НЕ ИМ ЗАВИЖДАМЕ, ДАНО И НАШИТЕ ЗАПЛАТИ СТИГНАТ ТЕХНИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА!!!

 • шарен свят - 02:43, 15 дек.

  Коментарите в сайта са от хора, които нямат хич хабер от състояние на заплатите в държавния сектор и в дружествта с държвано участие, но на коментирашите без компетенции им е простено, но питам аз СИНИТЕ ДЕПУТАТИ во главе с великия "икономист" Костов какви ги дрънка, като много добре знае каква е истината, но нали няма за какво да се хване да се заяде /пък иска хем да е опозиция, хем подкрепящ / прави интриги,дезинформира обществото и подстрекава сините да измислят лъжи. ПИТАМ АЗ, КОЙ ИЗНЕСЕ ТАЗИ ЛЪЖЛИВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА АПИ и кой носи отговорността за нея. И то не в някой провициален вестник,а от депутати. И после се чудят защо хората не им вярват.

 • браво - 00:00, 15 дек.

  все пак при 1800 лв и бонуси 800 лв. месечно, значи около 45% НА МЕСЕЦ.КОЛКО МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ С БОНУСИ ПО 45% МЕСЕЧНО.КАТО МИСЛЯТ,ЧЕ ИМ СА МАЛКИ ЗАПЛАТИТЕ ДА ИДАТ В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС ДА ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ.А ТЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА ВЗИМАТ И ОЩЕ БОНУСИ СИ РАЗДАВАТ.ИМА ЛИ РЕГЛАМЕНТ ЗА ТОВА И В КАКЪВ РАЗМЕР, НАЛИ ТРБВА ДА СМЕ СЪПРИЧАСТНИ В КРИЗАТА?

 • Даскала - 22:06, 14 дек.

  Като са им малки заплатите в "Пътна инфраструктура" да станат учители.В една държава,в която редовия полицай взема повече пари от учител в средното училище.......

 • Браво - 20:34, 14 дек.

  Пътища няма, боноси имаа?! А за образованието, за науката, за учителите и професорите, пенсонерите - остава кризата!

 • 007 - 20:18, 14 дек.

  За пръв път нещо в държавата се случва и прави, но на сини и червени не им отърва и гледат да правят само интриги. Тези хора нямат срам и скруполи!

 • o098 - 19:34, 14 дек.

  ПЛАЩА НАРОДА ВИНЕТКИ И ТРОШИ КОЛИТЕ В ДУПКИТЕ, А ТИЯ УЯДЕНИ ТИПОВЕ ПЛАЧАТ ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ИМ БИЛИ МАЛКИ!

Напиши коментар

Коментари