четвъртък, 16 декември 2010, 16:46 ч.

Бяла пъртина

40 см сняг на Пампорово, затвориха проходите

BNews.bg

40 см сняг на Пампорово, затвориха проходите

Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщи СБА. Повечето планински проходи обаче бяха затворени. Някъде ограниченията важеха само за товарните автомобили. Автобусите от Ямбол не пристигат в Сливен. Два часа се пътува от Перник за София.

Забранено бе движението на автомобили през Ришкия проход, а в прохода Петрохан е наложено ограничение

всички автомобили да преминават с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Там снежната покривка е 25 см, температурата е минус 11 градуса.

На прохода Шипка и в района на град Шипка пътните настилки са заснежени, но се почистват и опесъчават.

До края на март е в сила забраната за преминаването през прохода на автомобили над 10 тона с ремаркета и полуремаркета.

Затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета без вериги е проходът Предела.

Затворени са и проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена и Върбишкият проход, а Дюлинският проход и проходът Троян-Кърнаре са затворени за товарни автомобили, а леките коли трябва да се движат с вериги. Движението на превозните средства през Прохода на Републиката временно беше спряно днес до 14 ч. заради изтеглянето на тежкотоварен автомобил, преобърнал се в дере до брега на р. Веселина в района на с. Вонеща вода.

В района на Айтоски проход на пътя Провадия-Айтос, товарните автомобили трябва да се движат само с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, на територията на област Смолян,

по пътя Пещера-Батак-Доспат, Юндола-Белово, Юндола-Велинград-Аврамови колиби, Велинград-Сърница, Гоце Делчев-Катунци, както и в района на Велинград. Всички автомобили трябва да се движат с вериги на пътя Елхово-Болярово, както и по пътя Саранско-Тамарино-Зорница, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Пътят Благоевград-ГКПП Ст. Лисичково е проходим за преминаване от товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета с вериги. През ГКПП Златоград леките автомобили преминават в Гърция с вериги, а същото условие важи за товарните през ГКПП-Кулата.

Движението в посока Перник-Кулата и обратно се пренасочва до 20 декември по обходен маршрут през Радомир-Червена могила-Долна Диканя. Въведено е ограничение на скоростта от 40 км/ч.

Товарните автомобили трябва да преминават без ремаркета и полуремаркета в област Кърджали.

В Смолянска област вали обилен сняг, в Пампорово е натрупана 30-40 см снежна покривка.

Ски-пистите в курорта се обработват, покрити с естествен и изкуствен сняг, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Заради обилния и нетипичен за Сливенския край снеговалеж от кризисната дирекция към общината препоръчаха да не се предприемат пътувания, ако не са спешни. От автогарата в града съобщиха, че заради снега автобусите от Ямбол, който отстои на около 40 минути, не пристигат в Сливен.

Тази сутрин в двете посоки на "Цариградско шосе" в София се беше образувала осемкилометрова колона.

Задръствания и затруднения с движението, заради снега и поледицата имаше и на други места в столицата, особено по непочистените малки улици в кварталите. Работата на почистващите фирми бе затруднена заради движението на автомобилите. Част от градския транспорт се движеше със закъснение от до 30 минути.

От общината призовават водачите да се съобразяват с пътните условия и да шофират в столицата само с оборудвани за зимата автомобили.

Собствениците на търговски обекти трябва да почистят прилежащите пространства към магазини, както и офиси.

През изминалото денонощие в София са станали 284 леки пътни произшествия, съобщават от СБА.

Около два часа се пътува от Перник за София, задръстването е още на светофара на с. Драгичево.

Снежната покривка в региона е около 10 см. В обратна посока се пристига по-бързо - за 50 минути.

В късните следобедни часове се очаква вятърът да се усили от североизток и да се образуват навявания в северните райони.

Синоптиците предупредиха, че снеговалежът ще продължи до утре, когато минималните температури ще паднат до минус 7 градуса, а максималните ще са около минус 3.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари