сряда, 23 февруари 2011, 9:27 ч.

В очакване на отговори

Инджова пита Първанов защо е уволнена от Токуда

BNews.bg

Инджова пита Първанов защо е уволнена от Токуда

Бившият вече финансов директор на болница "Токуда" Ренета Инджова ще стигне и до президента Георги Първанов, в опитите си да накара новото ръководство на болницата да обясни защо я е отстранило.

"Ще продължавам да питам. Мисля, че президентската институция е мястото, където ще отида. Няма къде по-нависоко да се обърна".

С тези думи бившият финансов директор на болница "Токуда" Ренета Инджова описа в "Гореща точка" по ТВ7 терзанията си около невъзможността да разбере защо е била отстранена от поста си в "Токуда".

Мистерията тръгва след посещението на българска делегация с премиера Бойко Борисов в Япония в края на януари, в която участва и Инджова. Тогава тя се видяла в там и със собственика на болницата, пред когото споделила притеснения си за плановете за политика на болницата през настоящата година.

Малко след завръщането си в България, тук идват и японските собственици, а тя е уволнена. Съставен е и нов ръководен екип, начело с д-р Явор Дренски.

"Изхвърлиха ме от болницата. В един и същи ден получих и предизвестието си, и заповедта за уволнение от един служител, за когото това бе първи работен ден", разказа Инджова.

Нейното виждане било, че на този етап болницата не може да си позволи планове за разширяване на дейността, каквито пък били намеренията на другите управляващи.

Голямата й болка обаче е не толкова отстраняването, колкото недоумението защо е уволнена и какви са мотивите. От болницата обаче продължават да мълчат.

"Рано или късно новият изпълнителен директор трябва да проговори", надява се Инджова.

Докато се чака официалната позиция на "Токуда", слуховете са в обръщение и те са най-различни.

Един от тях е, че Инджова е наказана, защото била близка с Алексей Петров,

който се лекува там. Абсурдът е, че втори слух "наказва" Инджова с уволнение, защото пък изхвърлила Алексей от болницата, като не му позволила да направи пресконференция там.

"Нека Алексей Петров да направи оплакване как администрацията се е отнесла с него като пациент", спокойно обясни Инджова. Друга версия я замесва със Симеон Сакскобурготски, който тя твърди, че не е виждала и не е в течение какви срещи си прави в болницата.

"Може да има и план, който да превърне болницата в Клуб по интереси и място за политически срещи. Сега могат да позволят на Алексей Петров да си направи и предизборен щаб там", разсъждава бившият финансов директор.

Последният слух за уволнението си, Инджова определи като "мързелива и паразитна позиция". Според него тя е отстранена заради проблеми с алкохола.

"Тези неща са с 20-годишна давност. Поне да бяха сменили файла", допълни Инджова.

За бъдещето си и евентуалното връщане в политиката на първата ни жена премиер, Инджова не пожела да отговори. Отбеляза само, че получава толкова тежки удари и без да афишира планове за завръщане на политическата сцена.

"Унищожаването на политико-олигархическия модел вече е невъзможно. Трябва поне да се борим с последствията от него", допълни Инджова.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • мария - 20:53, 22 окт.

  тези кретени от токуда,искат 800 лв.за дарение за един ден престой и то с направление,да не говорим,че освен скъпа апаратура,броя на качествените лекари е малко.Това са търговци,но не и лекари....

 • КАЛИНА - 14:39, 09 май

  УВОЛНЕНА ОТ ЧАСТНА БОЛНИЦА ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ЯПОНЦИ-КАКВИ ЩЕ ГИ ТЪРСИ ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА Я ЗАЩИЩАВА-ИЛИ ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ ПЪРВАНОВ НЕ Я Е ЗАЩИТИЛ И ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА МЪЧЕНИЦА-ОТ БОЛНАТА ГЛАВА НА ЗДРАВАТА-ОТ ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ, ЯСНО Е, ЧЕ Е ХОДИЛА ДА КЛЕПА КОЛЕГИТЕ СИ ПРЕД ЯПОНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ-НЕЩО НЕДОПУСТИМО ЗА ЯПОНСКАТА ЕТИКА, А И МАЙ С АЛКОХОЛА НЕЩО НЕ Е НАРЕД.....

 • САМАТА ИСТИНА - 09:23, 24 февр.

  ЕТО ИСТИНАТА: ПРЕЗ М.ДЕКЕМВРИ В МБАЛ БУРГАС СЕ РАЗКРИ ФИЛИАЛ НА БОЛНИЦА ТОКУДА СОФИЯ ЗА ЗА ИНВАЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ ТАЗИ КАРДИОЛОГИЯ ОТ ТАЗИ ГОДИНА ДРЪПНА КИЛИМЧЕТО НА "ЧЕРВЕНАТА"ИНВ.КАРДИОЛОГИЯ В ЯМБОЛ КЪДЕТО СА ИНВЕСТИРАНИ МНОГО ОТ ОНЕЗИ ПАРИ И СЕ ИЗТОЧВА ОТ "ОНЕЗИ" КЛ.ПЪТЕКИ ЗА КОЙТО СЕ ФУЧИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ИМЕННО ОТ ТОКУДА СА ЛЕКАРИТЕ КОИТО ПРАВИХА МЕД.ОДИТ НА ЯМБОЛ И ГИ ИЗЛОВИХА В ГОРЕПОСОЧЕНОТО ЗАЩО БЕ РЕНЕТА,ЗАЩО СПРЯ КРАНЧЕТО НА ГОЦЕ А.

 • нормален - 19:43, 23 февр.

  ко са праи на ощипана ,тя знай мн.добре ма я срам да си каже

 • favali - 16:02, 23 февр.

  Един от акционерите в Лев Инс е Токуда Банк, а щом е отказала пресконференция на Алексей Петров значи в тая връзка може да се търси причината що е уволнена.

 • случаен - 16:02, 23 февр.

  ЗА НЕЯ МНОГО СЕ ПИСА,АМИ РАБОТИЛА Е В ЧУЖБИНА,А СЕГА Е МНОГО МИЛО ЗА БГ,КАЦНАЛА НА ТОКУДА,А СЕГА ИЗПАДА УЖ В НЕМИЛОСТ,ПЕРЕ,БЕРЕ ПАРИ ОТ НАС ЧУДИ СЕ ЗАЩО Я УВОЛНЯВАТ,АМИ РЕДОМ С ВСИЧКИ ГРАБИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ,ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ.КАК МОЖЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАКИВА,ДЕТО И ПОЛИТИКА ЩЕ ПРАВЯТ В БОЛНИЦИТЕ,ТОКУДА ИМА ЛИ ЕДИН ОБИКНОВЕН ПАЦИЕНТ,ИЛИ СЕ ПРАВИМ НА НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ.НЯМА ЩО БИВША МИНИСТЪР.НАСТОЯЩ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА БГ ОБИРДЖИИ.

 • до моше - 13:30, 23 февр.

  ей, прост дрисльо! болницата е частна, ама работи с ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА КАСА! С една дума харчи от нашите здравни вноски, тъпако!

 • ти кого пита, като отде в Япония с делегация на ГЕРБ - 13:28, 23 февр.

  Ми по-добре попитай некой пън! Не знаеш ли кой управлява Токуда? Стъпила си накриво, като Иво Инджев!

 • моше - 12:14, 23 февр.

  Егати и държавата, след като това същество ни е било премиер.Щяла била да пита гоце,защо я уволнили.И кой е гоце та да се меси в работите на една частна фирма.Ми това да не ти е държавна болница ,патка с патка.Само в държавните билници се мързелува, краде безнаказано,само там се рекетират пациенти и пак само там едно бебе живяло 20 часа може да бъде определено като мъртвородено.От "експерти",които са разбира се пак на държавна служба.

 • старец - 11:18, 23 февр.

  Защото, макар и интелигентна жена, е пропуснала нещо много важно и се е държала като българка или европейка, което в конкретния случай е едно и също. "...Тогава тя се видяла в там и със собственика на болницата, пред когото споделила притеснения си за плановете за политика на болницата ..." Доколкото ми е известно, прескачането на прякото ръководство и докладването на висшестощите за мнението си, различно от това на прякото ръководство,си е проява на предателско поведение, което се приема за такова и от висшестоящите, на които докладва. Нещо повече, сигурен съм, че в нито една фирма, собственост на японци, тя няма да едобре дошла.Просто разлика в култури.

Напиши коментар

Коментари