вторник, 01 март 2011, 17:28 ч.

Туризъм в Космоса

200 бона в зелено за галактически круиз

BNews.bg

200 бона в зелено за галактически круиз

До две години се очаква туристическите полети на близки разстояния в Космоса да станат факт срещу "скромната сума" от 100 000 до 200 000 долара. Това стана ясно в кулоарите на предстоящата международна конференция "Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес".

Още сега за екстремния круиз из Космоса са си платили 400 смели туристи, а опашката от кандидати се очаква да расте. Всички те са платили по 200 бона в зелено, за да полетят.

Половин дузина компании по света в момента разработват такава услуга и до 5-10 г. се очаква космическата цена на космическия маршрут да поевтинее драстично.

Космическият туризъм ще е дискутирана тема в третия ден на форума. Специален гост ще бъде американският астронавт Стори Мъсгрейв,

с над 30-годишна кариера в НАСА. 76-годишният астронавт е летял на шест мисии на всичките совалки на НАСА.

Астронавтът твърди, че пак би полетял, но вече като турист. В пряка телефонна връзка от Щатите, осигурена от организаторите на бъдещия форум, Мъсгрейв разказа, че най-красивата гледка от Космоса е Средиземноморието. Изобщо, отгоре, отвисокото, най-пленяващи за окото били моретата и океаните.

Астронавтът не е преживявал още секса в безтеглевност, макар че на всичките му полети е имало жени - липсвали обаче условия за уединение.

Той е убеден, че изживяването при нулева гравитация ще е върховно, стига да има къде да се заклещят партньорите, за да не летят нон-стоп, както всичко в Космоса.

По време на мисиите си астронавтът е виждал какво ли не в открития Космос - дълги по 6 фута змиевидни образувания, приличащи на гумени и всякакви летящи неща, съставени от клетки и атоми.

Мъсгрейв вярва в многоликите форми на живот във Вселената, но с присъщото си чувство за хумор

се надява извънземните да са достатъчно интелигентни, че да не дойдат на гости на Земята.

Едно от лицата на форума, президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси, пък призова:

"Да направим така, че да имаме нов български астронавт!" Засега най-перспективно е това да се случи чрез програмата на НАСА",

отбеляза Паси, но добави, че ако някой друг изпревари, няма лошо. В момента, по думите му, започвало състезанието дали българин ще излети като астронавт или като турист.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • преложение - 01:10, 04 март

    Ами Соломон Паси е готов за астронафт. С парите дето ги завлякоха с жена си могат да летят из космоса многократно

Напиши коментар

Коментари