сряда, 02 март 2011, 11:27 ч.

Цигарени приходи

Булгартабак се похвали с печалба от над 20 милиона лева

BNews.bg

Булгартабак се похвали с печалба от над 20 милиона лева

Булгартабак отчита печалба от над 20 милиона лева за 2010 година, съобщиха от холдинга.

Булгартабак приключва с печалба от над 20 милиона лева за м.г., съобщиха от холдинга. 

Нетна печалба на дружествата в холдинга  е в размер на 20 188 хил. лева, което е ръст от над 16,5 пъти спрямо резултатите за 2009 г.

 „Булгартабак" е лидер в продажбите на цигари на вътрешния пазар с пазарен дял от над 37%.

Освен цигари, холдингът успешно продава зад граница едролистни тютюни (стрипс) и ориенталски тютюни на листа, опаковани в кашони като готова продукция. Тези продукти обезпечават около 3,5% от всички приходи на Булгартабак за 2010 г.

Доверието на инвеститорите е причина през четвъртото тримесечие на 2010 г. цената на акциите на „Булгартабак-Холдинг" АД да нарасне с 54,77%, на „Благоевград-БТ" АД с 30,26%, на „София-БТ" АД с 66,04% и на „Плевен-БТ" АД с 40,03%, твърдят от Булгартабак.

В холдинга са двете най-големи цигарени фабрики в страната - „Благоевград-БТ" и „София-БТ", и модерното тютюнопреработвателно дружество „Плевен-БТ".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари