вторник, 08 март 2011, 12:03 ч.

Кметски стимул

Без данък "куче" в София тази година

BNews.bg

Без данък "куче" в София тази година

Столична общината ще предложи на общинските съветници в София да гласуват освобождаване от данъка за кучетата през 2011 г. Според Йорданка Фандъкова така хората ще се стимулират да регистрират домашните си любимци.

Общината ще предложи на общинските съветници в София да гласуват освобождаване от данъка за кучетата през 2011 г.

Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред "Дарик". Според нея така хората ще се стимурилат да регистрират кучетата си. Тя припомни, че голяма част от домашнте кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета.

Реалистично е проблемът с бездомните кучета в София да бъде решен в рамките на две-три години

каза още Фандъкова. Тя призова и останалите общини да прилагат адекватни мерки, защото проблемът е сериозен за цялата страна.

"Проблемът с бездомните кучета е един от най-трудно решимите, защото става въпрос за живи същества, свързан е с усилия и повече търпение", каза още кметът. Тя обясни, че се работи за стимулиране на хората в столицата да регистрират и кастрират домашните кучета.

Тази година общината дори е обявила безплатна регистрация, кастрация и поставяне на чипове.

"Ежедневно се изоставят малки кучета, за които хората не могат да се грижат. Продължава безплатната регистрация и кастрация на дворни кучета, в които се включват и тези по строежите“, коментира още Фандъкова. Тя допълни и че в столицата двойно се е увеличил броят на екипите за залавяне на бездомни кучета в София. Възложено е на всички приюти да извършват кастрация.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • mi6eto_i_ashley - 13:01, 20 апр.

    Много ми е интересно, защо не се допитват до хора, които се занимават професионално с кучета (иначе всички са специалисти на темата!) и не се вземат адекватни мерки!!! На всички ни е ясно как ще се реши проблема, а кметицата се чуди и мае... Фандъкова, отвори си очите- проблема е решен, просто някой трябва да го осъществи! Искаме и кучешки площадки!!! :)))

  • soro - 11:54, 09 март

    lapsus lingua : ulichnite kucheta sa....

  • наблюдател - 13:03, 08 март

    "Тя припомни, че голяма част от домашнте кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета." Култово изречение, нали ?

Напиши коментар

Коментари