събота, 12 март 2011, 8:41 ч.

Теория на конспирацията

Земетресението в Япония причинено от страшно оръжие?

BNews.bg

Земетресението в Япония причинено от страшно оръжие?

Нечовешкото земетресение в Япония хвърли в смут геолози и еколози. Как така модерната японска техника и електроника не можаха да предотвратят или поне да предупредят за огромното бедствие. Може ли обаче да го наречем природно?

През последните 30 г. таен американски проект разбунва духовете всеки път, когато в света се случи огромно бедствие.

Подозренията се дължат на ефектите от проект, разработван от американските учени и носещ името HAARP - (High Frequency Active Auroral Research Program).

Това е програма за високочестотни активни аврорални изследвания, чрез която най-общо казано се изучават атмосферните явления и как да им се влияе.

Мнозина обаче са убедени, че това е само повърхността. Според тях HAARP е най-силното оръжие на САЩ, пред което ядрените бомби изглеждат като димки.

Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици и според консиративните теории чрез система от сателити и спътници този поток се усвоява енергия от този поток, която се използва за користни цели.

Япония неведнъж си е патила от американците.

Именно над Хирошима и Нагазаки са хвърлени първите и последните засега атомни бомби в света. Резултатите са покъртителни. Счита се, че жертвите в Хирошима са между 90 000-140 000 души, а в Нагасаки между 60 000-80 000, като болшинството от загиналите са от цивилното население. Други източници посочват 330 000 убити, 476 000 ранени и 9 200 000 бездомни.

Въпросът обаче е защо Америка ще атакува Япония. След Втората световна война двете страни са много близки съюзници. Япония разчита на САЩ за защита от страна на Северна Корея, а американското влияние сред японското общество е дълбоко вкоренено. Логично, Америка няма никакъв интерес да унищожава свой съюзник.

Освен САЩ, единствената страна, която има капацитет да разработи оръжие с подобна сила, е Русия. Именно Москва и Токио имат неразрешен териториален спор около Курилските острови, част от които бяха залети от огромното цунами.

Случайно или не само преди няколко дни неуспешно завърши поредната консултация между Русия и Япония за статута им - неразрешен от Втората световна война.

През ноември миналата година руският президент Дмитрий Медведев дори посети един от островите, което бе прието като предизвикателство от Япония. Медведев се разходи и си купи риба без да прави никакви политически изказвания, но Токио реагира много остро. Премиерът на Япония Наото Кан заяви, че посещението на руския президент Дмитрий Медведев на Курилските острови е непростимо.

Няколко месеца по-късно през февруари след среща с министъра на отбраната на Русия Медведев заяви, че трябва да се разположи бойна техника за да гарантира сигурността на острова.

Президентът даде да се разбере, че островите са обект на стратегически интерес за Русия и „Голямата мечка" няма намерение да отстъпи. След това на няколко пъти руският министър на отбраната прави оглед на бойните подразделения.

Русия окупира островите през 1945 г., когато Русия е смазана след Втората световна война. Страната на изгряващото слънце обаче не се е примирила с резултатите от войната и все по-силно иска от Москва да й върне "изконните северни територии".

Засега няма никакви преки и косвени доказателства спорът за Курилските острови да накара Русия да използва климатично оръжие и да предизвика земетресение срещу Япония.

Няма и доказателства, че Москва дори разполага с подобно оръжие. Въпреки това обаче, спорът между двете страни е факт, както е факт и че

Русия не си поплюва, когато се отнася до национални интереси и територия, която смята за суверенна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • pavel - 18:30, 12 ян.

  Нямам думи! И статията и коментарите са глупави! Ужас! Дано не ставане политици!

 • кукуруз - 23:52, 11 юли

  дрън дрън

 • МИШО - 20:55, 30 апр.

  Аз пък четох за някакви предсказвания за бъдещето на Ванга в които тя споменава за климатично оръжие и за изкуствено слънце създадено от хората и като се замисля ако найстина стане така няма смисъл да се живее. Ебати грозната планета ............изкуствено слънце

 • nishto ne znam - 16:24, 19 апр.

  a be taka e we palqchovci

 • ташак бей - 22:34, 13 апр.

  Не е вЕрно! Некой си чеше пръстите!

 • ташак бей - 22:32, 13 апр.

  Конспирация някаква долавям тука! Това едва ли е възможно. Плод е на нечий болен мозък. А,ако бъркам-жална ни майка. Бах аз!

 • Кънчо - 19:47, 13 апр.

  Япония е една от трите държави с голям ръст на икономиката в условия на криза. Другите две са Турция и Китай, ако и там се случи нещо подобно, всякакъв коментар би бил излишен.

 • Кънчо - 19:46, 13 апр.

  Япония е една от трите държави с голям ръст на икономиката в условия на криза. Другите две са Турция и Китай, ако и там се случи нещо подобно, всякакъв коментар би бил излишен.

 • Кънчо - 19:46, 13 апр.

  Япония е една от трите държави с голям ръст на икономиката в условия на криза. Другите две са Турция и Китай, ако и там се случи нещо подобно, всякакъв коментар би бил излишен.

 • не е - 10:20, 08 апр.

  не е ли време да се покаем?Да време е.Светото евангелие отЙоан 3:15 и всеки ,който вярва в Него,/да не погине,но /да има вечен живот.Небето ни очаква...

Напиши коментар

Коментари