понеделник, 14 март 2011, 11:24 ч.

Без консерванти

Хлябът със стандарт от 1 април

BNews.bg

Хлябът със стандарт от 1 април

Хлябът по БДС ще е с годност до 36 часа. Той ще се прави само от брашно, мая, вода и сол. В него няма да се прибавят консерванти, подобрители и други примеси.

От 1 април се въвежда стандарт за трите вида хляб у нас - бял, Добруджа и типов.

Хлябът по БДС ще е с годност до 36 часа и цената му не трябва да е много по-висока от тази на останалия в търговската мрежа.

Товасъобщи пред БНТ директорът на Българската агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов.

Според новите изисквания хлябът ще се прави само от брашно, мая, вода и сол.

В него няма да се прибавят консерванти, подобрители и други примеси.

Мелниците също ще трябва да уеднаквят стандартите си и да предлагат брашно с едни и същи показатели.

С въвеждането на БДС за хляба управляващите искат да подобрят вкуса и качеството му. Сред задачите на властта е българите да консумират насъщния от едно време.

От 500 до 10 000 лева ще бъде глобата за производителите на хляб, които не спазват изискванията за българския държавен стандарт.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • баба Гуна - 20:51, 14 март

    Ако може да добавите в стандарта и малко сиренце, баби.

Напиши коментар

Коментари