четвъртък, 17 март 2011, 15:56 ч.

Здравна опора

Фонд поема лечението на още 16 деца

BNews.bg

Фонд поема лечението на още 16 деца

16 малчугани ще получат лечение чрез „Фонда за лечение на деца”. Голямата част от тях ще бъдат приети в клиники в чужбина.

Още 16 малчугани ще имат възможност да се възползват от лечение, посредством „Фонда за лечение на деца”.

Две от тях ще бъдат приети в клиники във Франция, други две - в Австрия. 

Още две деца деца ще получат висококвалифицирани медицински грижи, съответно в Германия и Гърция. Заедно с това, Фондът ще покрие прегледа на едно от невръстните деца в чужбина. Ще бъде доплатено започналото лечение на две деца в Германия и Великобритания.

Седем деца ще получат финансова подкрепа за лечението си в България.

За тях са отпуснати средства за закупуване на медицински изделия. Общата сума, която ще хвръкне по лечението на децата, е в рамките на  334 338 лева.

От началото на 2011 г. Фонд „Лечение на деца” е одобрил 80 заявления, а общият размер на отпуснатите средства е 1 266 009 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари