понеделник, 04 април 2011, 13:45 ч.

Нестандартен протест

Искат оставката на здравния министър с билборд

BNews.bg

Искат оставката на здравния министър с билборд

Български кардиолози поискаха оставката на здравния и заместник-здравния министър с билборд в Бургас. Те искат от здравното министерство да бъдат изритани и националните консултанти по кардиология Юлия Джоргова и Божидар Финков, заради предложението им средствата за инвазивна кардиология да бъдат намалени.

Българският кардиологичен институт поиска оставката на здравния министър д-р Стефан Константинов с билборд.

Съоръжението е монтирано в Бургас на централния булевард „Стефан Стамболов”, съобщиха от института.

Те искат още от здравното министерство да си ходят и подчинените му Гергана Павлова, както и националните консултанти по кардиология Юлия Джоргова и Божидар Финков. 

Според ръководството на Института по "препоръка" на последните двама драстично са орязани средствата за инвазивна кардиология, а животоспасяващи модерни процедури са ограничени до 8 на ден. Причината за въвеждането на този абсурден стандарт, който лишава хиляди пациенти от животоспасяваща навременна помощ, са лични, заявиха от института.

Всичко това е подробно изписано на билборда, за да могат пациентите да знаят кой „източва” бюджета на здравеопазването,

като в същото време ограничава достъпа им до модерна медицинска помощ. Билбордът е монтиран от „Български Кардиологичен Институт”, чиито четири болници са най-потърпевши от орязването на средствата за инвазивна кардиология.

Припомняме, че в края на февруари кардиолози от цялата страна излязоха на масови протести в цялата страна. Мотивите им бяха, че с орязването на бюджета животоспасяващите процедури могат да получат едва 8 пациенти на ден.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • CL - 09:40, 05 апр.

    Другари от търговска лига, сега вече и ББ ви забеляза - демек прекалихте. Нормално е всеки да си пази интереса, ама такова престъпно поведение като вашето, вкл. и фармацеФтичният ви комбинат няма!

Напиши коментар

Коментари