понеделник, 04 април 2011, 14:41 ч.

Дар от сърце

Харизаха белодробна болница на държавата

BNews.bg

Харизаха белодробна болница на държавата

Пловдивските общинари дариха собствеността на болницата за белодробни болести „Кудоглу” на държавата. Задълженията на лечебното заведение се равняват на два и половина милиона лева.

Пловдивските общински съветници единодушно са гласували предложението на кмета Славчо Атанасов за прехвърляне на 100% от собствеността на болницата за белодробни болести „Кудоглу” на държавата,

съобщи радио „Пловдив”. Задълженията на лечебното заведение са два и половина милиона лева, намерението за това е от 2 години и е единствената възможност здравното заведение да бъде спасено от фалит.

Припомняме, че около 3600 души в България умират всяка година заради болести на дихателната система.

Белодробните заболявания засягат половин милион от населението на страната ни, а 230 000 българи влизат в болница заради подобни диагнози.

Предстои да бъде гласувано предложението на заместник-кмета Александър Константинов за отпукане на 105 хиляди лева безлихвен заем за Диагностично-консултативен център-5 „Тракия”.

Първоначално предложението бе парите за заема да бъдат взети от средствата за евроинтеграция. Това предизвика бурни дебати и недоволство у членовете от групата съветници от БСП. След среща между кмета, председателя на общинския съвет и председателите на групите на различните партии в местния парламент те се договориха

50 процента от сумата за безлихвения заем да бъде взета от парите за издръжка на администрацията, а останалите от парите за евроитеграция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари