вторник, 05 април 2011, 12:56 ч.

Право в очите

Уорлик разкритикува съда и полицията ни

BNews.bg

Уорлик разкритикува съда и полицията ни

В България има две правосъдни системи. Едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи, констатира американският посланик. Той обяви, че борбата с мафията у нас не е на ниво, а МВР трябва освен да арестува, да събира и годни доказателства.

В България има две правосъдни системи. Едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи.

Така разкритикува българската съдебна система американският посланик Джеймс Уорлик. Той участва в кръгла маса, посветена на националната сигурност, организирана от асоциация „Джордж Маршал - България”.
Според US-дипломата  благодарение на едната съдебна система богатите, властните и влиятелни хора се разхождат свободно по улиците, а повечето българи вече не искат да търпят това.

„Голямото предизвикателство пред България е да установи върховенство на закона, което да гарантира, че няма двоен аршин в правораздаването”, посъветва Уорлик. Според него това ще стане чрез

ефективно МВР, което не само да извършва необходимите арести, но и да гарантира правата на гражданите

и да събира годни за съд доказателства.

„На второ място е необходима ефективна прокуратура и на трето - способна и честна съдебна система, която да издава ефективни присъди”, каза още американският посланик. Той похвали правителството, че има политическа воля и е поело ангажимент за създаване на специализирани звена, които да осигурят ефективна връзка между тези институции.

Засега обаче борбата с организираната престъпност не е на необходимото ниво

смята дипломатът. Уорлик заостри вниманието и към българския закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Той даде за пример  Германия и Швейцария, които замразяватавоарите на престъпниците. В САЩ пък не е необходимо да има влязла в сила присъда за това, а има процедура по гражданска конфискация и имуществото се запорира, а ако не се докаже престъпление,авоарите се размразяват и връщат на лицето.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • АЛЕКС2 - 17:15, 05 апр.

  БРАВО БЕ,ТОЯ ПИЧ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА...

 • МУСОЛИНИ - 16:20, 05 апр.

  ЕДИНСТВЕНОТО ОПЪЛЧЕНИЕ СРЕЩУ МУТРИТЕ Е ЗДРАВ, КОРАВ, ФАШИЗЪМ ИЛИ КОМУНИЗЪМ, ИЛИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ, ВСЕ ТАЯ, И ЗДРАВА ДИКТАТУРА, ТО И БЕЗ ТОВА ОТ БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА НЕ СТАВА! РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СЛУЧИ!

 • varna - 16:12, 05 апр.

  prav ste yorlik ,boiko sly6ai 4e mai po4na da lasva zastitatati kam mytrite ,vav varna nito edna mytra ne e arestyvana a jekov danov si karat porshetata a ima novi mytri sas lambydjinita koito opraviat dypkite

 • 15:34 - 15:34, 05 апр.

  E pa ako tova e opal4vane naprvo nemam dumi.Opal4vane e kato na6iq lider Mario m35 koito se varna ot Nova Zelandiq da se bori za takiva kato vas koito cql jivot se ly6kat mejdu predatelstvoto i prinuditelnoto izgnanie.

 • ТУРСКОТО РОБСТВО - 15:16, 05 апр.

  ХОРАТА ОТДАВНА СЕ ОПЪЛЧИХА НА МУТРИТЕ КАТО НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ. В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО ПОМИЯРИТЕ И ИДИОТИТЕ. ОТИДИ И ПОТЪРСИ МУТРИ В ХОЛАНДИЯ, ГЕРМАНИЯ, АНГЛИЯ, ИТАЛИЯ, ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ НАМЕРИШ! ДОКАТО ИМА ГОВЕДА ЩЕ ИМА И КАСАПИ!

 • 14:30 - 14:30, 05 апр.

  Edinstven Mario m35 se opal4i na mutrite.Ne vi li e sram da ste takiva ovce

 • овчарче - 14:28, 05 апр.

  Мутри си требват ве, требва некои да дои овцете, дет гордо се наричат "българи" - фейсбук демократи и граждани.

 • Марио-м-35 - 14:06, 05 апр.

  ГОСПОДИН ИВАНОВ наистина МНОГО ВИ СЪЖАЛЯВАМ ЗА НАИВИНИТЕТА В ИЗКАЗА :)КАКЪВ ПАТЕТИЗЪМ ПРИМЕСЕН С УМИЛЕНИЕ КЪМ МУТРИТЕ които 20 ГОДИНИ ВИ ХВЪРЛЯТ 200-400 ЛЕВА заплати УБИВАТ -БИЯТ -УНИЖАВАТ ВИ и разбира се СЕ ВОЗЯТ НА ЛЪСКАВИТЕ ДЖИПОВЕ- МЕДИИТЕ СА ТЯХНИ-ЗАВОДИТЕ СА ТЯХНИ..ВСИЧКО Е ТЯХНО В БГ:) И КАК УМИЛИТЕЛНО РОБА ПИТА МЪЧИТЕЛИТЕ СИ...направо ТРАГИКОМЕДИЯ:) ИМЕННО АЗ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ТРЪГНАХ САМ ДАМИ И ГОСПОДА СРЕЩУ ТАКИВА МИЖИТУРКИ С ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ и днес КАТО ИЗГРАДЕН ПОЛИТИК които ГО ЦИТИРАТ ЗАПАДНИТЕ МУ ПАРТНЬОРИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ мисля ИДВА ЧАСЪТ НА РАЗПЛАТАТА!:) ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕ ЧЕ даде МИРНО И КРОТКО да ВИ ОБЯЗДЯТ ДОКАТО АЗ ПРЕЗ 1991 година ПРОКЛАМИРАХ че ДУХОВНО ЧИСТА НАЦИЯ СЕ СЪЗДАВА С КРЪВ ПО УЛИЦИТЕ!:) ПОСЛЕ ИМАШЕ НЕУСПЕШЕН ОПИТ ЗА ВЪСТАНИЕ КОГАТО В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ ДОЙДОХА САМО 17 ВЪСТАНИКА:)ОСТАНАЛИТЕ ТРЕПЕРАХА ПРЕД БУХАЛКИТЕ НА МУТРИТЕ а годината бе 1993 !:) ВИЕ ОТЛИЧНО ЗНАЕТЕ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЕ МОЕТО НАРОДНО ДВИЖЕНИЕ-НАРОДЕН ГЛАС НАБИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ събудени от ЛЕТАРГИЧНИЯ СЪН и ВМЕНИЛ им САМОУВАЖЕНИЕ И ДОСТОЙНСТВО!:) ТОВА КАТО ЛИДЕР МИ Е ЗАДАЧА НОМЕР 1 ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ВСИЧКО КОЕТО Е СРЕЩУ НАШИЯ ИНТЕРЕС НАРЕЧЕН -ЕДИНСТВЕН ЖИВОТ!:) ОСТАНАЛОТО Е БЕЗВРЕМИЕ ЗА ГЛУПАЦИ за каквито ви имат ХОРА КАТО НИК -ТОВА НЕ Е ВЯРНО!:) ЛИЧНИЯ ИЗБОР Е ВАШ ДАМИ И ГОСПОДА- А АЗ СЪМ ВАШИЯ НАРОДЕН ЛИДЕР които ЩЕ ИЗПЪЛНЯ ПОВЕЛЯТА ВИ за ЖИВОТ!:) narodenglas@abv bg-АДРЕС ЗА ЛИЧНА СРЕЩА С МЕН!:) SKYPE -maxxim18

 • Иванов - 13:51, 05 апр.

  Е, и? Какво да направим? Да излезем на протест пред съдилищата ли? И каква файда? Тлъстите пачки винаги са били и винаги ще бъдат по-важни от народа.

 • Марио-м-35 - 13:47, 05 апр.

  ГОСПОДИН Уорлик ЩАСТЛИВ СЪМ да ЧУЯ ВАШИТЕ ТЕЗИ които са първоизточник на МОИТЕ ОЩЕ КОГАТО ТРЪГНАХ САМ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ срещу МАЙМУНИТЕ С ЛИЦЕМЕРИЕ И ПРАЗНИ ДУМИЧКИ марка БГ!:) ВИЖДАМ ЧЕ МЕ ТЪРСИТЕ ЗА ЛИЧНА СРЕЩА ОТНОСНО това че МЕ ПОДКРЕПЯТЕ В ТЕЗИТЕ и аз с удоволствие ЩЕ ВИ ДАМ МОИТЕ КООРДИНАТИ ОТНОСНО ЧАСТНИЯ РАЗГОВОР КОИТО ТРЯБВА ДА ПРОВЕДЕМ като ПОЛИТИЦИ С ЯСНИ ПОСЛАНИЯ И ТЕЗИ!:) ОЧАКВАМ ВИ- narodenglas@abv bg-АДРЕС ЗА ЛИЧНА СРЕЩА С МЕН!:) SKYPE -maxxim18

Напиши коментар

Коментари