петък, 15 април 2011, 15:14 ч.

Политическа криза

Македонският парламент се саморазпусна

BNews.bg

Македонският парламент се саморазпусна

Поредната политическа криза в Македония доведе до разпускането на местния парламент. Очаква се да бъде насрочена дата за изборите, които според социологическите проучвания ще бъдат спечелени от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски.

Опозицията в лицето на социалистите бойкотира парламента от януари,

а албанските партии влизат и излизат в него според съответната конюнктура.

За нови избори се говори няколко месеца, но от опозицията се опитваха да ги отложат максимално заради обществената подкрепа към Никола Груевски.

Предишните избори в страната бяха през 2008 г.

Тогава парламентът се разпусна след като страната не можа да влезе в НАТО заради заплахите на вето от страна на Гърция. Тогава в някои албански анклави избухна насилие, което още повече влоши международното реноме на страната.

Три години по-късно нито един от основните проблеми - спорът за името, икономическата криза и интеграцията на албанците, не е получил реално положително развитие.

Нещо повече, управляващите приеха няколко закона, които ги поставят в по-благоприятно положение спрямо опозицията, а освен всичко това опозиционните медии биват тормозени от властта.

Например в края на миналата година бе арестуван собственикът на телевизия А1.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари