петък, 22 април 2011, 13:17 ч.

Гаф след гаф

Училище хлопна врати пред Уорлик

BNews.bg

Училище хлопна врати пред Уорлик

Американският посланик в България Джеймс Уорлик не бе допуснат до Асеновградската гимназия, въпреки че бе поканен като специален гост от учениците на училището. Причина за това се оказва устно разпоредена забрана да се допускат външни лица в училището без писмено съгласуване.

Американският посланик Джеймс Уорлик стана жертва на нов гаф. След като преди дни заради лошо озвучаване US-дипломатът се оказа неразбран от президента и двамата влязоха в словесен сблъсък, днес училище в Асеновград му хлопна вратите под носа.

Визитата на негово превъзходителство в гимназията „Св.св.Кирил и Методий" в града бе осуетена в последния момент.

Американският посланик трябваше да присъства на презентация на абитуриенти по теми, свързани с туристическия потенциал на града.

Причината за внезапния обрат във визитата се оказва устно разпоредена забрана да се допускат външни лица в училището без писмено съгласуване.

Така Уорлик падна жертва на страха на училищното ръководство от нов скандал „Пещера". Възможно е и общинските власти да са осуетили визитата от ревност, че тя не се организира от тях.

Уорлик пристигна в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята. Спешно организаторите от екологично сдружение „ Хаберлея" вечерта преди визитата са принудени да сменят мястото на инициативата и я пренасочват към читалище „Родолюбие".

Директорката на гимназията Мая Краева отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат дипломат № 1 сред гимназистите.

Часове преди идването на посланик Уорлик кметът на Асеновград д-р Христо Грудев уверил директорката Краева, че има голяма вероятност той лично да доведе посланика и да се готвят за посрещане. Посланик Уорлик уважи само протоколна визита в общината около половин час, след което бе лично посрещнат от Гергана и Соломон Паси и сдружение „Хаберлея" пред вратите на читалище „Родолюбие".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ж.п. - 11:28, 23 апр.

  Пак се проявихме ката тъмни балкански субекти. Тези хора нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Да ги съжалиш учениците от това училище. Чакаме официалните коментари на Джурналисти и политици.

 • до Реалистичен - 10:26, 23 апр.

  Много си прав. И по-лошо може да стане. Американците са много докачливи на тази тема и ако пратят някой и друг бомбардировач Б-52, лошо ни се пища. Яли сме попарата на Б-2, така че колкото по-скоро Бойко отиде на крака да му се извини, толкова по-добре ще бъде за България.

 • Стандартно - 09:51, 23 апр.

  Хайде сега министър Сергей Игнатов да прати някаква проверка за откриване на финансови нередности в Асеновградската гимназия. Така, както миналата година изпрати в Софийския университет в началото на студентските протести там. Каквато поръчкова проверка организира и за Българската академия на науките при аналогични обстоятелства.

 • Реалистичен - 08:14, 23 апр.

  Ако оставим шегите настрана, актът на директорката е не по-малко скандален от случаят в Пещера, където бяха карали учениците да пишат нещо в полза на управляващата партия. Актът на директорката на асеновградската гимназия е чиста политическа демонстрация. Нещо повече, това е дипломатически скандал. Да оставиш пред вратите на повереното ти учебно заведение официалният представител на съюзна държава...!? Диркторката се е проявила като безпаметна и лишена от мисъл пионка на БСП. Официално не членува, разбира се. Какво спечели от всичко това? Че е натрила мутрата на международния империализъм? Че е вляла самочувствие и кураж в руменпетковци? Това какво ползва възпитаниците й? Ще ги откаже ли, когато станат студенти, да ходят през лятото да работят в САЩ? Ще ги накара ли да ходят в Москва и Петербург, например? Не, естествено. Само евтин политически дивидент в полза на БСП.

 • Реалистичен - 06:32, 23 апр.

  Освен Румен Петков директорката на асеновградската гимназия може да покани и Валентин Златев - символ на българския патриотизъм. Да разкаже на учениците как се отстояват българските интереси и не се защитават чуждите /руските/.

 • "генерал губернаторо" - 06:02, 23 апр.

  Ама тойо "генерал губернаторо" е крайно време да го изритаме и с камяни да го изпратиме ....у сека манджа мерудия ... ша предварва боко по резане на ленти

 • Цар ГуцеГоце Сех с Сиришник - 05:59, 23 апр.

  нещо ме сърби у заднийо двор.... требе Гоце да ме почеше по серещника......с едноцевката

 • Цар ГуцеГоце Сех с Сиришник - 05:51, 23 апр.

  Абе нещо ме сърби СЕРЕЩНИКА, да ще Гоце да ме почеше с инструмента

 • Кьорав - 20:25, 22 апр.

  Директорката на гимназията Марая Кери отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат дипломат № 1 сред гимназистите.

 • Tuti - 19:21, 22 апр.

  Golemi zlobari ste ! Eto na kakvo sa vi nauchili komunistite !!! A Petkov da go d....,sashto i Parvanov !!!

Напиши коментар

Коментари