понеделник, 23 май 2011, 13:21 ч.

Семейни свади

Жените на Осама го ревнували от най-младата съпруга

BNews.bg

Жените на Осама го ревнували от най-младата съпруга

Семейният живот на Осама бин Ладен бил "ислямска версия" на сериала "Отчаяни съпруги", старшите жени ревнували два пъти по-младата, която споделяла спалнята му, а те били пратени на долния етаж.

Трите вдовици на Осама бин Ладен, задържани от пакистанските спецслужби, се карат помежду си в затвора, пише днес The Times.

Двете по-възрастни жени обвинявали най-младата, че тя е съобщила или издала на американците мястото, където се е криел лидерът на "Ал Кайда" със семейството си.

Двете вдовици, които са родом от Саудитска Арабия, нападали младата йеменка,защото според тях, тя е била непредпазлива и е позволила да бъде проследена до дома им.

Източникът на вестника, офицер от пакистанските служби, казал, че семейният живот на терориста бил ислямска версия на сериала "Отчаяни съпруги".

"Старшите" съпруги живеели на втория етаж на къщата в пакистнаския град Аботабад, а най-младата, заедно с Осама бин Ладен в спалнята на третия. Но той "общувал" и с трите.

"Когато имаш вече две жени, които са на възраст и идва трета-два пъти по-млада, това, естествено, създава проблеми и главоболия", казал той.

Скандалите между жените в затвора били и заради това, коя точно се е опитала да защити Осама.

Според официалната версия именно най-младатга се хвърлила срещу американските командоси и получила огнестрелна рана в крака.

Двете по-възрастни жени твърдят обаче, че именно те са прикривали бин Ладен с телата си.

"Старшите" съпруги, които са в затвора са третата и четвъртата поред жени на Осама бин Ладен и са женени за него от 80-те години.

Хаира Хюсеин Сабир, която е на 62 година, е осем години по-възрастна от него. Известната като Умм Хамза, или "майката на Хамза", се омъжила за бин Ладен през 1985 години.

Умм Хамза е задълбочен познавач на ислямското богословие, преди да се омъжи е била преподавателка на глухи деца.

54-годишната Сихам Абдулла бен Хюсеин, известна как Умм Халид, или "майката на Халид", (синът на бин Ладен, който беше убит при специалната операция) е доктор по ислямско право, работила е като преподавателка по арабски език.

Първият брак на Осама е през 1974 година когато се жени за братовчедка си Наджва. Тогава той е на 17, а тя на 15 години.

Една от сестрите на Осама разказала, че Наджва била "кротка, покорна и постоянно бременна".

Първата съпруга на бин Ладен му родила 11 деца, последното от които малко преди атентатите от 2001 година.

Най-младата съпруга Амал Ахмед ал-Садах, йеменка, се омъжила за Осама през  2000-та година, когато била само на 17.

Наджва разказвала, че до този момент отношенията между съпругите били "сестрински", особено защото живеели напълно изолирани, по нареждане на бин Ладен.

След изгонването му от Саудитска Арабия през 1991 година, семейството живяло пет години в Судан, когато ги изгонили и оттам, заминали за Афганистан.

Навсякъде, освен в афганистанската планинска пещера, превърната в укрепен бункер, Тора Бора, жените имали отделни къщи или поне стаи.

Бин Ладен прекарвал нощта с някоя от тях по свой избор.

В пакистанското имение в Аботабад бин Ладен принуждавал жените си да водят спартанско съществувание-те трябвало да вършат цялата домашна работа на ръка, в къщата нямало климатик нито през зимата, нито през лятото, с телевизор разполагал само той, а храната и количеството и се определяла от него.

Жените, които са от доста богати семейства били твърде недоволни от условията, в които трябвало да живеят, и като се добави и пълната изолация в продължение на десетилетие, напрежението между тях било обяснимо.

След атентатите от 11 септември бин Ладен живял повече от година без жените и децата си, но се почуствал "самотен" и две от тях се присъединили към него в Афганистан.

"По своему, но Осама е бил привързан към семеството си и жените си", коментирал пред вестника Майк Шойер, служител от ЦРУ, който години наред е преследвал терориста, и за целта е проучил в най-големи детайли биографията и начина му на живот.

Заради напрежението и скандалите между вдовиците на бин Ладен, най-младата е под военна охрана във военната болница на затвора, а двете по-възрастни жени, са охраняваня от специалните служби.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари