вторник, 02 август 2011, 21:08 ч.

Предупреждение

Две слънчеви изригвания, магнитни бури на 4 и 5 август

BNews.bg

Две слънчеви изригвания, магнитни бури на 4 и 5 август

Очакват ни два дни с магнитни бури заради изригвания на Слънцето днес

Две слънчеви изригвания, регистрирани днес, ще предизвикат магнитни бури на 4 и 5 август, когато потокът частици ще достигне Земята.

Първото е било от клас М.9 и е продължило само 8 минути.

Второто изригване продължава и до момента и е съпроводено с изхвърляне на слънчева плазма, насочена в посока към Земята.

Изригванията се класифицират в пет групи: A, B, C, M и X, като минимална е  A0.0.

Всяка следваща уква означава увеличаване на мощността 10 пъти.

Магнитната буря ще започне в края на деня на 4 август.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Софийко - 14:30, 04 авг.

    Хаха, много е лайняно, пък аз даже съм млад. Затова влязох да прочета дали няма изригвания, щото имам чувството, че ще убия някой от нерви, хехе. Кофти

  • ани- пенсионер на 60г. - 10:17, 03 авг.

    Днес, 03.07.2011 г. още от сутринта се чувствам зле- кръвното ми е нормално 130/80, но ми е много лошо, губя равновесие, въздухът не ми достига, треперя. От Бургас съм. чувствам се неадекватна! пуснах климатика в къщи,пих си лекарствата. Изведох кучето на разходка, но ми беше лошо, чувствах, че ще падна! Следя на руски сайт магнитните бури. За Бургас- за утре се дава степен 3, а за вдруги ден и 4 степен. Атмосферните условия ми пречат. За тази година още от началото и е повишена степента на магнитните бури и те са през 2-4 дена. Трудно се живее и издържа.На всичкото вече спрях да следя всички сайтове и новини по телевизията.Страхотно напрежение ми създават политическите новини!

Напиши коментар

Коментари