събота, 27 август 2011, 11:47 ч.

Поредният абсурд

Първа частна река в Смолян

BNews.bg

Първа частна река в Смолян

Семейство от Смолян се сдоби с 486 кв.м от коритото на река Черна на пъпа на областния град.

С първа частна река е на път да се прочуе Смолян, след решение на местния съд, с което семейство Речникови се сдоби с 486 кв.м от коритото на река Черна на пъпа на областния град.

Става въпрос за имот в дерето под моста, по който се отива към пешеходната зона на града. Той е върнат на Речникови от поземлената комисия, последвало е обжалване от общината, но в крайна сметка то е отхвърлено от съда, съобщи кметът на Смолян Дора Янкова.

Реститутите вече имат планове да строят офис сграда в коритото.

За абсурдната ситуация не е виновен съдът, а вещите лица, изготвили експертизата по делото, твърди кметът. "Оказва се, че вещото лице е констатирало, че това е имот, а не речно корито", аргументира се тя.

В изпълнение на съдебното решение, общината е подписала нужните документи на новите собственици, но е отказала да признае и върнатите части от тротоарите край моста. За тях Речникови ще водят нови съдебни дела, за да доказват собственост.

Сред шестимата наследници на частния гьол е Светозар Речников, който е инженер еколог. Негова е идеята в коритото да се построи солидна офис сграда в ретро стил, по модела на Министерския съвет в столицата. Смята, че неговият проект ще се впише с този на общината за облагородяване на градската среда и улична мрежа, който стартира преди 10 дни и обхваща по-голямата част на пешеходната зона на Смолян.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Помашки дела от смолянско - 12:52, 29 авг.

  Ама какво очаквате от хора в Смолян и Смолянско: продажно вещо лице; съдия, който услужливо си е затворил очите пред писменото мнение на "вещото лице" и кметица, която вместо да стигне до висша съдебна инстанция, си мълчи. Причината за това мълчание е ясна: ръководството на съдебната власт е вярно на президента, т.е. на БСП, а г-жа Янкова е човек на стогодишната червена старица!Пъзелът се намести, а Булгаристан записа нова позорна страница, в която участвуват еколог, съдебна власт и изпълнителна власт. Както се казва в един марш на Георги Кирков-Майстора: "Дружна песен днес да екне..."

 • Eмигрант - 09:08, 28 авг.

  АБСУРДИСТАН !!! ВСИЧКО В ТАЗИ АБСУРДНА ДЪРЖАВА СЕ РЕШАВА С РУШВЕТИ ,РУШВЕТИ СЕ ДАВАТ НАВСЯКЪДЕ ... НА ВЕЩИ ЛИЦА,НА СЪДИИ , ВАЖНО Е ДА ЗАХАПЕМЕ КОКАЛА !!! НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТОЗИ "ЕКОЛОГ -НАСЛЕДНИК " ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С "ЕКОЛОГИЧНАТА" МУ ОФИС СГРАДА АКО РЕКАТА ПРЕЛЕЕ ? ПРИРОДАТА РУШВЕТИ НЕ ВЗИМА !!!

 • РЕЧНИКОВИ СА ПОМАЦИ - 23:36, 27 авг.

  СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ПРИ ТАКИВА АБСУРДНИ "РЕСТИТУЦИИ" НА РЕСТИТУТИТЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ЗАЧИСЛЯВА, ПО ЗАКОН, И ЕДНО МАНГАЛЧЕ ДА ОТГЛЕЖДАТ! КАТО ИМАТ МАНГАЛЧЕТО ПРЕДВИД, ДА ВИДИМ НИЕ ДАЛИ ИМ СА ИСТИНСКИ ЩЕНИЯТА ИЛИ СА САМО ДА СЕ ЗАМОГНАТ ОТ СНАГАТА НА РОДИНАТА МИ?!

 • Вещо лице - 19:52, 27 авг.

  Самата фамилия Речникови сама по себе си доказва, че е неразривно свързана с речното корито и е повече от нормално да си получи своето

 • лъвица - 15:41, 27 авг.

  Това са български абсурди и вещи лица...

Напиши коментар

Коментари