петък, 16 септември 2011, 15:46 ч.

Прозрения

Три клана въртели търговията с електроенергия у нас

BNews.bg

Три клана въртели търговията с електроенергия у нас

Три клана управляват търговията с електроенергия в България, обяви депутатът на Иван Костов Иван Иванов по време на петъчния парламентарен контрол. За пример Иванов даде търг на атомната централа в Козлодуй, обявен това лято.

Три клана управляват търговията с електроенергия в България, обяви депутатът на Иван Костов Иван Иванов

по време на петъчния парламентарен контрол. За пример Иванов даде търг на атомната централа в Козлодуй, обявен това лято.

„Търгът е за продажба на електроенергия за следващата половин година. Странното е, че в търга не са обявени нито минимална цена, нито обемът енергия, който ще се продава”, каза депутатът. Той допълни, че

очевидно само хора, които имат вътрешна информация, могат да подадат добра оферта.

Иванов даде за сравнение държавната ТЕЦ "Марица Изток 2", която за същия търг е определила и минимална цена, и количества.

Депутатът припомни на министъра грама на американското посолство за клановете на енергийната мафия. Иванов обясни, че единият е около Богомил Манчев, вторият - около Красимир Георгиев, състудент на Румен Овчаров,  а третият - около Христо Ковачки.

"За всички е известно, че търговията с електроенергия е най-сладкото, най-доходоносното и в същото време най-непрозрачното начинание в България"

заяви Иван Иванов.

ГЕРБ пък от известно врече атакува червения кандидат за кмет на София Георги Кадиев за това, че жена му е един от търговците на ток в България.

Според управляващите причината тя да се е уредила да влезе в енергийните схеми е близостта на Кадиев с бившия енергиен министър Румен Овчаров.  

Енергийният министър Трайчо Трайков обясни поведението на АЕЦ "Козлодуй" със закъсняло решение на държавата и с досегашната практика. Според него при публично обявяване на минимална цена, офертите на търговците обикновено варират около нея и не се постигат най-добрите икономически резултати за дружеството.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Обича си страната - 12:24, 21 септ.

  Ей, хора, докато ние не ги избутаме то "вимето" там ще си стоят " во веки"!

 • защо НЕК сам не си продава тока?? - 07:06, 18 септ.

  Жената на Кадиев може само да премята фактури с разлика в цената, а не да търгува буквално. Тока се движи са по постояна електропреносна мрежа, купувачите са постоянни и са известни. Та питам защо НЕК сам не си продава тока???

 • тои - 18:09, 17 септ.

  Нали Румен Овч. е най компетентен в тази сфера.Колко ли милиона отмъкна комисионни от Русия от държавни поръчки,там е такова блато но лошото е че ще го усетим след години резултата от неговото управление.

 • Новият - 14:48, 17 септ.

  Енергийната мафия спонорираше през годините своите партии и лобита и така се е окопала, че не виждам със законови средства как ще се избута от вимето!

Напиши коментар

Коментари