понеделник, 10 октомври 2011, 14:11 ч.

Нова схема

Крадци ни дебнат до банкомата, грабят и бягат

BNews.bg

Крадци ни дебнат до банкомата, грабят и бягат

Вместо да поставят специални устройства в банкоматите, крадците вече изчакват да изтеглите пари и ги грабват в момента, в който се покажат от устройството. Изненадващото е, че апашите устройват клопки не само на улични банкомати, но и на такива, които са поставени на места, където има повече хора.

Нова схема за кражби от банкомати разкриха потърпевши пред екипа на BNews.

Преди броени дни Дияна Николова е теглила пари от банкомат в Софийските хали, за да напазарува. За секундите, в които се опитала да прибере дебитната си карта,

непознат мъж се е приближил до нея с бърза крачка, грабнал подаващите се през отвора на банкомата пари и отпрашил в неизвестна посока.

По всяка вероятност крадецът е наблюдавал известно време жената, преди да извърши престъплението.

Николова е останала невредима, но не е успява да види добре извършителя на злодеянието. Когато се обърнала към охранителите в халите, жената с ужас установила, че при банкомата няма охранителна камера.

Схемата "Грабни и бягай!" става все по-масова и при уличните банкомати,

където пък е още по-трудно да разберете, че ви следят заради множеството от хора. Освен това наличието на камери не е никаква гаранция, че няма да станете жертва на грабители. Хващането на крадеца е трудно за полицията, защото в повечето случаи лицето му остава скрито за камерата, защото е зад гърба ви, обясняват ченгета.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • гражданин - 12:03, 12 окт.

    един такъв да го хванат и за три дни да го осъдят на 5 години и около банкоматите ще настъпи спокойствие.Нямаме държава

Напиши коментар

Коментари