вторник, 11 октомври 2011, 13:06 ч.

Преди зимата

Погнаха крадците на дърва

BNews.bg

Погнаха крадците на дърва

12 камиона, 5 ремаркета и над 200 куб. метра дървесина са конфискувани само през септември в страната. Масовите проверки на горските заради дървената мафия са навсякъде.

Преди началото на отоплителния сезон започнаха масови проверки на горските заради кражбите на дървесина.

Само през септември те са спипали над 200 куб. метра крадени дърва за огрев, съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов, който посети контролен пункт за видеонаблюдение край Разлог.

Пред очите му горските провериха няколко камиона, превозващи дървесина, а той се похвали, че благодарение на тези пунктове е невъзможно да премине натоварено с дърва возило без да бъдат поискани документи на добива.

В цялата страна се извършват усилени проверки заради дървената мафия.

При среден годишен добив от 4,5 млн. куб. метра дървесина в началото на мандата на настоящото правителство, близо 1,5 млн. куб. метра от тях бяха незаконно добити. Днес картина е по-различна, данните показват, че незаконният добив намалява, коментира Найденов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • лъвица - 20:07, 11 окт.

    Как няма да нарасте...Шефовете и експертите на Регионалните Дирекции по горите се занимават с правене на горско-стопански програми в частните гори , горските които работят в Държавните горски стопанства правят същото.....т.е . всички работещи държавни работи в горите - правят същото и на частно....това ще се види като свършат горите в БГ...В България за съжаление управлява ловното лоби...

Напиши коментар

Коментари