петък, 14 октомври 2011, 11:41 ч.

Търсенето започна

Бомбата за Сашо Диков дошла от Челопеч

BNews.bg

Бомбата за Сашо Диков дошла от Челопеч

Бомбата, която взриви колата на журналиста Сашо Диков, е била с експлозиви от рудник Челопеч, където няма контрол над взривните вещества, се казва в съобщение на „Коалиция за устойчиво развитие".

Часове след като бе взривен автомобилът на журналиста Сашо Диков в столицата, вече започнаха предположенията и за произхода на бомбата, която според експерти идва от рудник „Челопеч".

От МВР все още изчисляват вида и количеството взрив, като заместник-вътрешният министър Веселин Вучков съобщи за около килограм взривно вещество, което вероятно ще се окаже тротил, но активисти от „Коалиция за устойчиво разввитие " имат конкретна версия откъде е дошла бомбата.

Според тях взривовете пред централите на ДСБ и РЗС са свързани със снощната бомба под колата на Сашо Диков, защото са резултат от липсата на контрол върху работата с взривни вещества на Дънди Прешъс Метълс в рудник Челопеч.

„Неотдавна ГДБОП залови 5 кг. експлозиви с произход рудник Челопеч, с които били извършени терористичните актове на взривяване на офисите на ДСБ и РЗС.

Натам водят следите за взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков", се казва в съобщение на коалицията, изпратено до медиите.

В него се казва още, че населението в Челопеч ежедневно е подложено на риск, не му се дава информация за характера и състоянието на пробивно-взривни работи и размера на емисиите на вредни вещества при взривните работи.

Коалиция за устойчиво развитие иска от държавните контролни органи отговор и реакция за вида и количествата взривни вещества, използвани за взривни дейности в рудник Челопеч, режимът за взривове и дали той се спазва, как се складират взривните материали, спазват ли се предписанията, по какъв начин и от кого това се контролира и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • 123 - 17:51, 14 окт.

  ядосан-няма още улики..ами ако теб те хванат за рибка пак ли ще пееш тази песничка.???

 • GO6KO - 15:38, 14 окт.

  НАЛИ ТРЕБЕ ДА ИМА ПРОГРАМА НЕКВА ПО КАНАЛ 3 , СЕГА 6Е СИ ОТРАЗЯВА СЛУ4КАТА 10 ДНИ СА6КО ,6Е СИ ЗЕМЕ И КАСКОТО И ХОНОРАРА ОТ ТРАКТОРА.............)))))

 • Новият - 13:16, 14 окт.

  Последни новини от има няма 5 минути от CМN. Предвид взрива от нощес и във връзка с неоткрити извършители и поръчители на предишни такива, екипът от Непобедимите-2 реши единодушно и получи разрешение от най-високо място да издири, залови и предаде в ръцете на правосъдието наемните взривачи и техните поръчители. Всичко ще бъде заснето и включено във филма без да се променя! Следват заверени нотариално подписите на всичките велики непобедими! Подпис PR на Непобедимите-2 P.S. Да не е станала грешка и режисурата да е объркала колата и обекта?

 • Патриот - 12:17, 14 окт.

  Тия ни взеха съвсем на подбив. Каква е тая измислена коалиция, дето ако се напише само с абревиатура, ще се получи доста интересно съчетание ....

 • ,, - 11:53, 14 окт.

  Всеки може да бъде взривен и си няма ни една.... най вероятно Барозо и ББ се напили снощи и се изгаврили с Диков хахаха

 • ядосан - 11:49, 14 окт.

  Баси и държавата! Един ден всички ще ни взривят без да се усетим! Затвор за Трактора - убиец! Боклук шизофреничен!

Напиши коментар

Коментари