петък, 14 октомври 2011, 14:06 ч.

Последици от взрива

Свидетелят срещу Октопода вече не очаква справедливост

BNews.bg

Свидетелят срещу Октопода вече не очаква справедливост

Основният свидетел срещу Алексей Петров и групата „Октопод" - Георги Цветанов, не очаква благоприятен изход на делото. Цветанов не посочи директно Алексей Петров като човек, който стои зад взрива на колата на Сашо Диков, но посочи, че почеркът е еднакъв, а инициаторите имат връзки в службите и знаят, че няма да бъдат заловени.

Един от най-коментираните в последната година свидетели е Георги Цветанов от Плевен, който уличи Алексей Петров в рекет и изнудване

и голяма част от обвинителната теза по делото "Октопод" се крепи на неговите показания.

Логична и основна теза след взрива на автомобила на Сашо Диков пък е, че той е поръчан от хора, които искат да съборят властта, а инструментариумът веднага насочи към бившия шеф в сянка в ДАНС - Алексей Петров.

Цветанов бе потърсен за коментар от Bnews и той описа логиката на случващото се, без да обвинява директно обаче Петров. По думите му, най-знаковите престъпления през последните няколко години са извършвани в момент, който е изключително важен за държавата - когато има посещение на външни политически фактори или наши политически фигури провеждат срещи в чужбина.

„Очевидно е, че центърът, идеолозите, мозъчният тръст на тези престъпления е един и същ.

Може би не е тайна кой е конкретният фактор тук, но не разбирам защо властта, правораздаването и съдебната система не го приключат веднъж завинаги този въпрос и не решат този проблем. Имената оставям на тях", заяви Цветанов.

Той разкритикува и работата на МВР по последните взривове, която според него е непоследователна и затова няма резултати, което пък давало увереност на атентаторите. По думите му, самият Сашо Диков направил точния извод, че извършителите са хора, които искат да свалят правителството. Анализът кои са най-заинтересовани можел пък да бъде степенуван и да се търси източникът сред тях.

"Те не са чак толкова много. Явно са хора, които са наясно, че липсва целенасочена работа по разкриването на авторите. Явно имат контакти в МВР и всички служби и знаят, че не се работи систематично срещу тях.

Това им дава увереност, че няма да бъдат разкрити", посочи Цветанов.

Случващото се обаче карало и него да се чувтсва все по-притеснен за изхода на очакваното дело "Октопод". Основният свидетел дори бе категоричен, че не очаква благоприятен за него изход от процеса.

"Притеснен съм разбира се, всеки един свидетел по този процес е притеснен, защото все по-малко усещаме подкрепата на държавата.

Изобщо не очаквам благоприятен изход.

Виждате какво се случва в държавата, има хора, които правят каквото искат. Ако искат да станат президенти, ще станат, ако искат да станат министър-председатели, ще станат...", допълни Цветанов.

За него няма никакво значение и дали делото ще тръгне в специализирания съд, или например в Софийския градски съд. От думите на свидетеля стана ясно, че той няма доверие най-вече в съда и дори намекна, че очаква в краен случай лош за него развой във Върховния касационен съд (ВКС).

"Този специализиран съд е с две инстанции. Последната коя е, специализирана ли е?

Не знам там на какви квоти и как са разпределени участниците във ВКС", заяви Цветанов, но подчерта, че вече е дал показания пред съдия и за него те били по-важни от последващите, които би дал в съдебна зала, когато тръгне делото.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Алексей е поръчителя! - 05:16, 23 окт.

  Трябва да го окошарят най-накрая този мръсен бандит!

 • 234 - 15:09, 18 окт.

  Може да четете страхотна статия от Асен Йорданов в сайта на бивол. bg , "За лицето, шкембето и задникът на българската журналистика, Какво "мотивира" Барлеков като куче за облайване? Моля, изпишете бивол на латиница и после точка и bg

 • гласоподавател - 18:21, 15 окт.

  Алексей Петров е достоен българин! Успех, Алексей!

 • 9 - 14:41, 15 окт.

  Ако и другите свидетели са като Цветанов АПетров ще бъде оправдан.Лично НРобева каза ,че този хубавец се криешеот нея ,защото беше взел значителна сума от нея и не я връщаше.Трябваше Петров да се намеси за да върне заема си.Това е еди мошеник завлякъл много хора с пари

 • Темида - 12:17, 15 окт.

  Сашко знае кой гръмна колата му !знае че не е Трактора !знае че има по голям враг от него !дори знае че този му враг не е много по мисленето !знае че той врагът изобщо не е и помислял че ще дискредитира собствената си персона, като взриви тази кола,точно когато в България има толкова важни хора от ЕНП на посещение ,но пък може и нарочно точно сега да е поставил бомбата .Сашко Диков знае и друго ,този залп трябва да е сигнал,за тези които се осмеляват да критикуват определени хора в тази държава .Ха сега, сами си намерете кой е човека, който е най атакуван от журналиста Сашо Диков,намерите ли го ще разберете истината.

 • GEORGE - 09:20, 15 окт.

  СМЕХУРКО, МИЛЕВ ! КОЛКОТО АЗ ЛЪЖА ТОЛКОВА ЗДРАВЕ И ЖИВОТ ДА ДАДЕ БОГ НА ВАС И ДЕЦАТА ВИ!

 • Трижди АНАТЕМА - 06:46, 15 окт.

  Прочетох коментарите ви и ги заплюх! Долни Трактористи! Как не ви е срам да подкрепяте един убиец на децата ни? НО ... ВИДОВ ДЕН Е БЛИЗО! Гоце няма да го има само след 4 месеца! До една година ще хвърчат трактори и бурмички из затворническите килии ... АНАТЕМА ТРАКТОРЕ!

 • та - 22:30, 14 окт.

  гледна точка..обидите са ниска класа притежание на хора с О култура жалко това е голяма част от народа...

 • Eмигрант - 22:00, 14 окт.

  Идиота "!!!!" заяви че трактора бил "страхотен професионалист" - ПО ГОЛЯМ ИДОТИЗЪМ ОТДАВНА НЕ БЯХ ЧЕЛ ! Не знам какъв професионалист е Трактота ,ама знам че всеки трактор си намира майстора !

 • да - 21:27, 14 окт.

  ще живеем когато си променим нрава и простотията поне близките 100г няма..министъра е от народа" нали.!!

Напиши коментар

Коментари