четвъртък, 20 октомври 2011, 14:09 ч.

Бандата на Оушън

Задигнаха 300-килограмов сейф от златарско ателие

BNews.bg

Задигнаха 300-килограмов сейф от златарско ателие

Професионалисти са обрали златарски магазин във Варна, като магически отстранили алармата и измъкнали 300-килограмова метална каса.

Като част от филм за най-дръзките и изкусни обирджии е кражба станала снощи във Варна.

Обирджии свили 300-килограмова метална каса, пълна със злато и пари, от златарско ателие

на ъгъла на ул. „Дрин" и ул. „Йосиф Стоянов", съобщава регионално издание. От полицията все още няма официална информация.

За кражбата първи разбрал синът на собственика на магазина. Когато се събудил около 6,30 часа, забелязал, че алармата, свързана с ателието, не е активна. Веднага се облякъл и слязъл да провери. Решетката на магазина била вдигната, а вратата отключена.

Нямало следи от разбиване, а алармата била деактивирана.

Липсвала тежката метална каса, в която имало 2,5 кг злато, около 1000 лева и бижута със скъпоценни камъни. Сейфът бил измъкнат, въпреки че бил занитен в бетона по всички правила на сигурността - с дебели и дълги стоманени пръти.

По думите на близки на обраните, кражбата не е случайна. Тя е била планирана внимателно, тъй като дори вратата на ателието е отворена елегантно - на пръв поглед все едно била отключена. При огледа обаче криминалистите са открили отчупена частица от бравата.

„Как са измъкнали касата, как са я отнесли, ей това не можем да си го обясним",

коментираха близки до собствениците. Според тях единственият вариант е крадците да са знаели с какво си имат работа и да са се подготвили с подемна техника. Колко време е отнела акцията на обирджиите и как точно са се справили с алармата и сейфа, тепърва ще разследват отговорните органи, тъй като видеокамерата на ателието не е работела.

„Преди време правихме записи с нея, но се отказахме. Тя е в магазина по-скоро за респект", коментира синът на собственика. За момента няма данни някой от съседите, които живеят над ателието, да са чули какъвто и да е шум през нощта.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • VIKI - 10:40, 21 окт.

  BRAVO - I AZ ISKAM !

 • Наблюдател - 08:06, 21 окт.

  Дет вика Смион Дянков тя кризата свърши и хората се запасянат за следващата криза.Родната полиция ги пази ... крадците !

 • Johny Hubaveca - 22:49, 20 окт.

  Abe pulno postanovki, tam sa glupaci Los Angeles, CA

 • Уха - 22:48, 20 окт.

  Ама уточнете в коя дисциплина с изхвърляне или с изтласкване са си подали заявките за златен медал и нов световен рекорд. БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ !!!

 • Емигрант - 22:27, 20 окт.

  АМИ НИЩО ЧУДНО ДА Е ИНСЦЕНИРОВКА ! ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ МАЙ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ!!!

Напиши коментар

Коментари