вторник, 25 октомври 2011, 16:00 ч.

Картата на вота

Резултати от местните избори по области!

BNews.bg

Резултати от местните избори по области!

Вижте тук основните резултати от местните избори в областните градове и в общините в повечето региони!

Област БЛАГОЕВГРАД

ДПС печели 4-ти мандат в Гърмен, ГЕРБ пробива в Банско

ДПС печели общо три общини в Благоевградско срещу една за ГЕРБ, и по една за лява и дясна местни коалиции. Общо пет са избраните на първи тур кметове в областта.

ДПС взе четвърти мандат начело на благоевградското село Гърмен. Там досегашният кмет Ахмед Башев беше преизбран с 65,6 на сто от гласовете.

В Банско пък депутатът от ГЕРБ Георги Икономов отива на балотаж с почти равни резултати срещу досегашния кмет от ВМРО Александър Краваров.

Това показват данните на ЦИК към 9 ч. тази сутрин при 100% обработени протоколи.

ДПС печели общо три общини в Благоевградско срещу една за ГЕРБ, и по една за лява и дясна местни коалиции.

Общо пет са избраните на първи тур кметове в областта. След балотажите обаче може да се окаже, че управляващите покриват най-много общини, тъй като техни представители са на балотажи в голяма част от тях.

В самия  Благоевград кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов отива на балотаж с 40,86% с кандидата на социалистите Емил Костадинов, който спечели 21,7 на сто от гласовете.

Освен Гърмен ДПС печели и Сатовча, където Арбен Мименов печели с 53,3%. В Якоруда Нуредин Кафелов е кмет с 55,2%.

ГЕРБ пък взе от първи тур кмет в Разлог. Там Красимир Герчев спечели с 55,35 на сто от гласовете. Избран кмет има и Симитли, където издигнатият от лява коалиция с участието на БСП Апостол Апостолов печели с 66,58%. В Хаджидимово Людмил Терзиев, издигнат от дясна коалиция печели от първи тур с 77,07%.

12 партии влизат в новия ОбС на Благоевград, показа разпределението на мандатите след преброяването на 100% от бюлетините, което приключи едва в 7.30 ч. сутринта в понеделник.

ГЕРБ увеличава присъствието си в местния парламент в сравнение с изборите през 2007 г. с двама съветници и общият им брой сега е 9. Същевременно основният им политически опонент БСП губи една позиция и вкарва 6-има съветници.

Съставът на новия ОбС верояно ще претърпи сериозни персонални промени на балотажа в неделя.

Ако кандидатът на ГЕРБ Атнанас Камбитов спечили кметския стол, вторият в листата - общинският председател Йордан Андонов, може да стане депутат на мястото на Камбитов и да замине за София.

„ЕВЕТ" разби монопола на ДПС в Белица

Гражданско сдружение "ЕВЕТ" разби монопола на ДПС в Белица, Благоевградско, и прати свой кандидат на балотаж срещу досегашния кмет.

Там кандидатът на неправителствената организация Хасан Илан отива на балотаж срещу досегашния кмет на общината от ДПС Ибрахим Палев. На първи тур Илан е получил 30, 5% от гласовете срещу 45,9% за Палев.

Коалицията „ЕВЕТ за Белица" е уникална както за района, така и за страната, защото е събрала рамо до рамо непримирими врагове

като СДС и БСП. В нея са и ГЕРБ, ВМРО и БСДП.

„Това ще е моделът за следващите избори - българските партии да навлизат в смесените региони", коментира пред BNews председателят на „ЕВЕТ" Ергин Емин. Според него представянето на Хасан Илан е доказателство, че

в регионите с преобладаващо население от етносите може да се прави политика чрез обединение около гражданско сдружение.

„ЕВЕТ" направи пробив и в Дулово, където подкрепя класиралия се за балотажа Юксел Ахмед. Битката в силистренската община ще е тежка, защото Ахмед има 47,64% и е само на 22 гласа след кандидата на ДПС Гюнер Рамис, който получи 47,78%.

 Област БУРГАС

ГЕРБ взе Созопол, в Несебър - на балотаж

В Бургарско ГЕРБ излъчи кметове от първи тур в Бургас, Созопол и Царево. В Несебър, Поморие, Приморско и други общини в Бургаско управляващите отиват на балотаж. По една община в района са спечелили и БСП и ДПС.

Кметът на Созопол, издигнат от ГЕРБ, Панайот Рейзи спечели втори мандат още на първия тур.

Кандидатът на управляващите взе 58,2% от гласовете на съгражданите си. ГЕРБ спечели кметските избори и в Царево. Там кандидатът й Георги Лапчев взе 56,18%.

Най-убедителна обаче е победата на досегашния кмет на Бургас Димитър Николов, издигнат от ГЕРБ, който получи 71% от гласовете.

ГЕРБ отива на балотаж в няколко от бургаските общини. Това сочат данните на ЦИК в района към 12 ч.

В Несебър човекът на управляващите Атанас Терзиев, получил 35% от гласовете, ще се изправи срещу досегашния кмет

издигнат от инициативен комитет, Николай Димитров - 44%. Данните са на Централната избирателна комисия на базата на 40,62% обработени протоколи.

За кметското място на втори тур в Поморие ще се бори и депутатът от ГЕРБ Иван Алексиев. Той е получил 46,7% от гласовете срещу 32,6% на независимия Петър Златанов.

На втори тур управляващите отиват и в Приморско, където кандидатът им Димитър Германов има 28,6%

от гласовете срещу 30,1% за издигнатия от лява коалиция Димитър Димитров. ГЕРБ и БСП се изправят една срещу друга и в Средец. Там човекът на управляващите Иван Жабов е спечелил 32,7%, а този на социалистите Тодор Станчев - 31,8%.

БСП също има силни резултати в района, най-вече в Камено, където печели от първи тур с кандидата си Стефан Стефанов, взел 54,9 на сто от гласовете.

В Сунгурларе пък победата е за ДПС. Там кандидатът на движението Георги Кенов печели от първи тур с над  51%.

ДПС спечели от първия път и Руен - кметът Исмаил Осман е спечелил 73,1%.

Област ВАРНА

На места ГЕРБ бие за кмет, губи за президент

В доста общини във Варненския регион ГЕРБ печели кметските избори, но губи челното място за президентските. Причината е, че гласоподавателите не са дублирали избора си за кмет и президент от една и съща партия.

Във обастният град Варна Кирил Йорданов и Веселин Марешки ще мерят сили на втори тур.

Четвъртия мандат на кандидата на ГЕРБ са подкрепили 30% от гласоподавателите. Аптечният бос Веселин Марешки са подкрепили 18,51%. Кандидатът на БСП Борислав Гуцанов отпада от надпреварата с 14%.

В следващите месеци партийните функционери и на управляващите, и на най-голямата опозиционна партия, ще анализират грешките, които допуснаха на изборите. Някъде ще има дърпане на уши, а и по-сериозни санкции, ако не е избран "верния" кандидат.

В някои общини във Варненска област обаче гласоподавателите не повториха своя партиен избор при трите бюлетини, особено при ГЕРБ.

В тази за президент са гласували за опозицията, а в тази за кмет - за кандидата на ГЕРБ.

Сред любопитните общини, според данните на Централната избирателна комисия към 9,50 часа днес, е община Ветрино.

Във Ветрино Калфин-Данаилов водят с 37,7%, а Плевнелиев-Попова са втори  - с 33,98%.

В същото време кандидатът на ГЕРБ за кмет  - Димитър Димитров, печели с 45,18% срещу този на БСП - Георги Андреев, който взема 36,52.

Подобна е конфигурацията и в община Дългопол.

В Дългопол кандидатът на ГЕРБ за кмет води на първия тур. Но пък кандидатите на БСП за президент и вицепрезидент вземат повече гласове от тези на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Интересна подробност е, че издигнатият от партията на Борисов е бивш кадър и дори кмет от левицата.

В община Вълчи дол също човекът на ГЕРБ за местните избори събира повече гласове от Плевнелиев и Попова.

В община Суворово пък досегашният кмет, издигнат от инициативен комитет, инж. Павлин Параскевов събира 59,51%. Там за кандидата на ГЕРБ за президент са гласували 34,8%, срещу 28,39 % за Калфин.

В Девня ситуацията е обърната. Данните сочат крах за досегашния кмет Кузев - издигнат преди 4 г. от БСП, а сега кандидат от ГЕРБ.

Атанас Кузев взима почти 10% по-малко от Плевнелиев-Попова.

Област ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Лясковец и Сухиндол избраха кметове на пъри тур

В област Велико Търново общините Сухиндол и Лясковец вече си имат кмет от първи тур. Всички останали отиват на балотаж в неделя. Битката ще е основно между кандидатите на ГЕРБ и БСП, сочат цифрите от ЦИК.

Пламен Чернев от БСП е новият кмет на община Сухиндол. Той спечели 51.43% от гласовете на избирателите. В Лясковец новият градоначалник е Ивелина Гецова.

Тя е получила 52.86% и е издигната от Коалиция "Обединение", в която влизат ГЕРБ, ДСБ и  „Български социалдемократи". Във всички останали общини от област Велико Търново ще има балотажи.

В областния град Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ с 33.49% ще се сблъска на втори тур със социалиста Николай Илиев с 23.95%.

В общинския съвет двете партии също ще получат почти еднакъв брой места, защото 28.71%  са гласували за ГЕРБ, а 19.08%  за БСП.

В Горна Оряховица ситуацията е идентична. Добромир Добрев от управляващата партия с 28.81% отива на балотаж срещу Георги Рачев от БСП с 18.88%. В общинския съвет социалистите получават 19.57%, ГЕРБ 28.30%, а местната коалиция „Заедно напред" 11.61%.

В Елена битката ще е за всеки глас, защото на първи тур Дилян Млъзев от ГЕРБ е получил  45.97%, а Сашо Топалов от БСП 46.11%.

42.85% са подкрепили общинските съветници на ГЕРБ, а 41.48% на БСП.

Стефан Добрев от коалицията „Заедно за община Златарица", в която участват ДПС и СДС, отива на втори тур с 24.68% срещу Пенчо Чанев от ВМРО с 35.65%.

Коалицията ще има и добро представителство в общинския съвет със 17.12%. ВМРО има 27.91%,  13.83% са за  БСП  и 15.89% за ГЕРБ.

В Свищов Станислав Благов от Коалиция "За Свищов (СДС, ДСБ, Обединени земеделци, ВМРО-БНД, НДСВ, ОДС, БСДП, Лидер е получил 48.09% от гласовете. Той отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Иванов със 17.81%.

В Стражица балотажът ще е между Детелина Борисова от ГЕРБ с 20.88% и Румен Павлов от ДПС

с 24.61%. В общинския съвет 22.53% отиват за управляващите, 20.61% за  ДПС, 21.23% за БСП.

ВИДИН

Сблъсък ГЕРБ-БСП на вота във Видин

Балотаж ГЕРБ-БСП ще има на втория тур на кметските избори във Видин. В крайдунавския град кандидатът на управляващите Владимир Тошев печели 23% срещу 21,17% за Герго Гергов, подкрепен от БСП.

ВРАЦА

Балотаж ГЕРБ-подкрепен от БСП кандидат във Враца

Във Враца балотажът ще е  между кандидата на ГЕРБ инж. Петя Аврамова и независимия кандидат инж. Николай Иванов, подкрепен от БСП.

За Аврамова са гласували 34,5%, а за Иванов - 35,5%.

ГАБРОВО

3 балотажа и 1 кмет в Габровско

От общо 4 общини в област Габрово, в три ще има балотаж на кметските избори. Само в Гарбово кандидатката на ГЕРБ  Таня Христова спечели убедително на първи тур.

Три балотажа ще има в област Габрово в неделя, показват данните на секционните избирателни комисии, след като вече са обработени 100 процента от протоколите.

От общо четири общини, само в областния център хората са си избрали кмет на първи тур. Таня Христова от ГЕРБ спечели убедително в с 57.67% гласа.

В общинския съвет в Габрово представителите на

управляващата партия също ще са мнозинство - 51.21%.  БСП е втора политическа сила с 18.18%.

В Дряново битката ще е между Емил Попов от партия „Либерален алианс” с 18.27% на първи тур и независимият кандидат Иван Николов, който получи 25.99%.

„Либерален Алианс” ще е представена в местния парламент с 13.76%, ГЕРБ с 13.86%, 8.91% са за НДСВ, 7.57% за БСП, а 11.96% от местната „Коалиция заедно за Дряново”.

Иван Иванов от ГЕРБ, който на първи тур получи 41.86% от гласовете, ще се изправи в Севлиево срещу Йордан Стойков

от коалиция „Демократична левица”, в която влизат БСП, Българска социалдемокрация, Движение за социален хуманизъм, Земеделски съюз „Александър Стамболийски” и Комунистическа партия на България.  Той беше подкрепен от 36.79% от избирателите.

В общинския съвет ГЕРБ е водеща сила с 38.77%. Следва  коалиция „Демократична левица” с 30.72% и ДПС с 10.43%.

В Трявна Драгомир Николов от коалиция „Възраждане” (Зелена партия, Земеделски съюз) с 30.81% подкрепа от първи тур отива на балотаж с Людмил Бучев от коалиция „Промяна” (Новото време, ЛИДЕР, Съюз на патриотичните сили „Защита”) с 15.61%.

Разпределението в местния парламент е 12.12% за ГЕРБ, 6.90% за БСП, 12.54% за коалиция „Пряка демокрация” и 18.99% за коалиция „Възраждане”.

Област ДОБРИЧ

Детелина Николова от ГЕРБ печели на първи тур

Жителите на 7 общини в област Добрич ще направят своя окончателен избор за кмет на втори тур. Единствено Детелина Николова от ГЕРБ успя от раз да спечели кметския пост в община Добрич – град.

В Добрич Детелина Николова от ГЕРБ остава кмет с 63,55% спечелени гласове.

Данните са на база 100% обработени протоколи в Общинската избирателна комисия.

В Добрич ГЕРБ е водеща сила и в общинския съвет. За управляващата партия са гласували 54.20% от отишлите до урните на 23 октомври. 16.36%  са пуснали бюлетина за съветниците от БСП.

В община Добрич обаче ще има балотаж.

Петко Петков от БСП с  38.49% гласували за него на първи тур ще премери сили на втори с Петър Петров от ГЕРБ, който е получил подкрепа от 17.85% от избирателите.
В местния парламент първа политическа сила е БСП с 35.54%. След нея се нарежда ГЕРБ с 18.87% и ДПС с 16.56%.

Независимият Николай Ангелов с 36.39% отива в Балчик на балотаж със Светомир Михайлов от ГЕРБ с 22.93%.

Местата в общинския съвет ще са разпределени почти поравно между трите водещи сили - 17.62% за ГЕРБ, 13.55% за БСП и 13.04% за ДПС. 5.20% са за ВМРО.

В община Генерал Тошево отново сили ще премерят Димитър Петров от БСП с 43.31% и Ивайло Манушев от ГЕРБ

с 15.46%.

Социалистите ще имат два пъти повече места от ГЕРБ в местния парламент, след като за тях са гласували 37.97% от избирателите. Управляващата партия е получила 15.62% от гласовете, а Земеделски народен съюз - 11.67%.

Изненадващо досегашният кмет на Каварна

Цонко Цонев не успя да спечели изборите на първи тур,

защото го подкрепиха 40.05% от гласувалите. В битка с него влиза Евгени Чобанов от ДСБ с 25.44% гласа от първи тур.

19.33% получава ГЕРБ в общинския съвет, 15.91% са за БСП, 15.16% са за ДСБ.

В Крушари Добри Стефанов от ДПС с 42.41% от първи тур отива на балотаж с Петранка Кръстева от ГЕРБ с 22.75%.

Движението е първа политическа сила в общинския съвет с 32.96%. 
22.93% са гласували за ГЕРБ, 15.83% за БСП, 10.97% за ЕНП.

Живко Георгиев, издигнат от БСП с 47.34% от първи тур отива на балотаж с Исмет Абил от ДПС с 32.27% за кмет на община Тервел.
44.12%  от местата в местния парламент получава БСП, 32.02% - ДПС, 12.94%- ГЕРБ.

В Шабла битката на втори тур ще е между Райна Бърдарева от БСП с 34.30% и Красимир Кръстев от ГЕРБ с 29.32%.

За общинските съветници на социалистите са гласували 29.54%, за ГЕРБ- 22.45%,  за Земеделски съюз „Александър Стамболийски”- 14.71%  и 12.16% са за партия „Движение нашият град”.

Област КЪРДЖАЛИ

ДПС спечели 7 общини в Кърджалийско, ГЕРБ са втора сила

ДПС запазва водещата си роля в Кърджалийско и печели кметове във всички общини от първи тур. Втора сила в района излиза ГЕРБ, а трета - партията на Капон и ДАЛ ЕНП.

Във всичките 7 общини на Кърджалийска област кандидатите за кметове на ДПС печелят още на първи тур. 

Това показват данните на ЦИК на базата на 100% обработени протоколи. В общинските съвети в общините в района партията на Доган ще има пълно мнозинство.

Във всички общини ГЕРБ е втора сила в местните парламенти, а трети са хората на Мария Капон и Касим Дал от ЕНП.

В Кърджали начело на града за нов мандат остава Хасан Азис с 53,9% подкрепа.

В Ардино убедително на първи тур печели кандидатът на Доган Ресми Мурад с 60,65%.

Втори е човекът на ГЕРБ - Адам Персенски с 30,39%. В местния общински съвет ДПС ще има мнозинство с 59,66%.  ГЕРБ е втора политическа сила с 27,98% от общинарите, трети са ЕНП с 6,51. БСП има 3,45%.

В Джебел от първи тур печели отново кандидатът на ДПС Бахри Юмер с 66,39%.

Втори е човекът на ГЕРБ Мюмюн Исмаил с 25, 86%. В общинския съвет мнозинството е за ДПС с 59,9%, ГЕРБ отново е втора сила с 24,77%, трети са ЕНП с 5,93%.

В Кирково Сали Рамадан от ДПС печели с 55,58, втори е човекът на ГЕРБ Есат Садък е с 33,08.

В общинския съвет ДПС е първа сила с 53,5%, втори са ГЕРБ с 30, 15% и ЕНП 5,76%.

В Крумовград кмет ще е Себихан Мехмед от ДПС с 67, 41% втори е Асен Тюрдиев  от ГЕРБ с  20, 42%.

Мнозинство в общинския съвет ще има ДПС с 63, 46%, втори са ГЕРБ с 20,12%, трети ЕНП - 5,26.
В Момчилград  изборите печели Акиф Акиф от ДПС с 80, 81%. Човекът ГЕРБ Младен Мандов има 11,9%. В общинския съвет  ДПС ще има 71,11 на сто от съветниците, ГЕРБ - 11, 91%, ЕНП - 3,54%

Кмет на Черноочене е Айдън Осман от ДПС с 75,74%. Втори остава Леман Али с 12,91%. В общински съвет - ДПС има 72%, ГЕРБ - 11,78, ЕНП - 8,22%

КЮСТЕНДИЛ

Паунов печели безапелационно в Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов спечели безапелационно втория си мандат, като според окончателните данни на ЦИК той събира 52,94% от гласовете. Далеч зад него останаха кандидат-кметовете на ГЕРБ и на БСП - Никола Татарлиев и Мая Шишкова.

Петър Паунов е старият-нов кмет на Кюстендил

При обработени вече 100% от протоколите на СИК и ОИК, кметът от Коалиция "Кюстендил" печели 52,94% от гласовете на хората в общината.

Далеч зад него останаха основните му претенденти от ГЕРБ и БСП. Втори на вота в Кюстендил се нареди Никола Татарлиев от ГЕРБ с подкрепа от 19,03%, а за кандидата на БСП Мая Шишкова са гласували 18,25%.

Припомняме, че на първи тур изборите са спечелени в няколко областни градове. В София кметът Йорданка Фандъкова от ГЕРБ печели с 53,13% срещу Георги Кадиев от БСП с 22,54%, но са обработени едва 36,63% от протоколите на СИК и ОИК.

ЛОВЕЧ

ГЕРБ излиза срещу БСП на балотажа

Кандидатите на ГЕРБ и на БСП ще се изправят един срещу друг и за Ловеч. Претендентът на управляващите Корнелия Маринова е събрала 35,34%, а човекът на социалистите Минчо Казанджиев 41,29%.

МОНТАНА

Златко Живков от СДС, издигнат от ВМРО-НИЕ печели от I тур

Още на първи тур печели кметът на Монтана Златко Живков, издигнат от ВМРО-НИЕ, който печели 55,06%, при обработени вече на 76% от протоколите.

ПАЗАРДЖИК

Победител на I тур е досегашният кмет Тодор Попов

Категоричен победител на първи тур е кметът на Пазарджик Тодор Попов, който бе издигнат от Инициативен комитет и печели 68,94%,

като остави далеч зад себе си кандидатите на БСП и на ГЕРБ.

ПЕРНИК

Балотаж БСП-ГЕРБ

Депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова ще се изправи на втори тур срещу досегашната кметица на БСП Росица Янакиева. Кандидатката на управляващите е спечелила 36,06%, а тази на социалистите - 44,05%.

Област ПЛЕВЕН

След Зеленогорски балотаж до балотажа в Плевенско

След три мандата като кмет на Плевен на Найден Зеленогорски ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков на втори тур. Почти във всички общини от Плевенско ще има балотажи.

В област Плевен ще има балотажи в повечето общини, показват данните на база 100% обработени протоколи от Общинските избирателни комисии.

В областния център на втори тур сили ще премерят Димитър Стойков от ГЕРБ с 31.21% подкрепа от първи тур и Найден Зеленогорски с 28.88%, издигнат от БНД. В местния парламент печели ГЕРБ с 28.03%. 15.48% са за БСП, а 18.06% за БНД.

В Гулянци си избраха кмет още на първи тур.

Лъчезар Яков от БСП спечели с  56.86%.

Социалистите ще имат и най-много общински съветници, след като за тях са гласували 36.43%, а 19.36% са пуснали бюлетина за ГЕРБ.

Поля Цоновска от местната коалиция „Земеделци и демократи за Долна Митрополия” с 35.85% подкрепа ще се изправи срещу Александър Печеняков от БСП. Битката ще е оспорвана, защото социалистът е спечели доверието на 35.50% от жителите на общината.

В общинския съвет 21.95% печели коалицията, 26.52% БСП и 7.14%  ДПС.

В Долни Дъбник спечели от раз кандидатът на коалиция „Земеделци и демократи”

Борислав Станимиров. 25.88% са гласували за общинските съветници от коалицията, 32.66%  са тези от ГЕРБ,  10.44% за социалистите.

Валентин Йорданов от коалиция „Бъдеще за община Искър” (БСП, НДСВ, Социалдемократи) с 38.09% отива на балотаж с Илияна Йончева-Гложенска от ГЕРБ с 26.71%.

Най-много са гласовете за коалицията в местния парламент - 26.45%.  16.60% са за ГЕРБ, 10.96% за БЗНС.

Кандидатът на „Земеделци и демократи” Симеон Шарабански спечели на първи тур изборите в Кнежа. Коалицията е първа сила и в общинския съвет с 28.77% от гласовете. 18.65% получава ГЕРБ, а 12.58% отиват за БСП. 

В община Левски Георги Караджов, издигнат от Коалиция „За Левски”(ДСБ, ВМРО, ОДС, ЗНС) с 31.99% подкрепа от избирателите ще се изправи срещу Любка Александрова от БСП с 24.22%.

Най-много са гласовете за общинските съветници от коалицията 26.32%. Следват БСП с 22.94%  и ГЕРБ с 17.24%.

В Никопол сили ще премерят Валерий Желязков от ГЕРБ с 38.58%  и Емил Бебенов от БСП с 33.00%. В общинския съвет превес ще има управляващата партия с 32.27%. За БСП са гласували 26.99% от избирателите, а за ДПС - 22.19%.

В Пордим ситуацията е идентична.

Детелин Василев от ГЕРБ с 38.59% отива на втори тур с Илиян Александров от БСП с 34.32%.

28.34% се падат на общинските съветници от ГЕРБ, 23.74% на БСП, а 11.32%  на БЗНС.
В Червен бряг Павлин Фильовски от ГЕРБ отива на балотаж срещу независимият Данаил Вълов.
В местния парламент 29.97% има ГЕРБ, а 16.38% -БСП.

Област ПЛОВДИВ

4 кметове и шарени балотажи след вота в Пловдивско

Шарени балотажи предстоят следващата неделя в голяма част от пловдивските общини. В Калояново СДС излиза срещу РЗС, в Лъки ДПС срещу БЗС, а в Перущица ДСБ срещу БСП. Най-много обаче ще са двубоите между ГЕРБ и БСП. В един от тях един срещу друг ще се изправят двама братя. В областния град Пловдив балотажът ще е между настоящия кмет Славчо Атанасов и кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.

 Само 4 от всичките 18 общини в Пловдивска област са избрали кмет на първи тур.

Това показват резултатите на ЦИК. Данните сочат и че в областта ще има изключително много и шарени балотажи и местни парламенти.

В Брезово от раз печели кандидатът на БСП Рандьо Манолов с 52,2% от гласовете. В Съединение пък печели кандидатът на ГЕРБ Евгений Маринчешки с  51,9 на сто от гласовете.

В царския град Кричим е избран кмет, издигнат от коалиция на НДСВ.

Това е Васил Кузов, взел 50,8 на сто от гласовете. В Куклен е избран кандидат на политически клуб „Тракия" Димитър Сотиров, взел 52,5 на сто от гласовете.

В самия областен град на втория тур един срещу друг ще се изправят кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев и досегашният кмет, издигнат от ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов.

В Калояново пък балотажът ще е между кандидата на СДС Александър Абрашев, взел на първия тур 47,16% и Пламен Николов от РЗС, спечелил 23,55.

В Карлово сините отново са на балотаж, но този път срещу ГЕРБ. Синият Емил Кабаиванов с 40,5% ще се изправи на втория тур срещу кандидата на управляващите Розалин Петков, който получи 28,2%.

В Лъки пък на балотаж отива кандидатът на ДПС Валентин Симеонов, получил 26,6% и Илия Данчев от Български земеделски съюз

взел 19,7 на сто. В Перущица за балотажа един срещу друг се изправят Ради Минчев от ДСБ(24,3%) и Константин Витанов от БСП (23,2%).

В Първомай на балотаж отиват Ангел Папазов от коалиция „ Заедно за Първомайско", получил  31,8% и Митко Хубинов от коалиция „Промяна с Митко Хубинов „- 19,3%

Двама братя излизат един срещу друг на балотаж за кметския пост в Пловдивската община „Раковски".

Иван Милков Антонов е кандидатът на БСП и е взел 47,5% от гласовете на съгражданите си. Брат му Петър Милков Антонов пък е издигнат от ГЕРБ и на първия тур взе 24,7%.

Балотажи между ГЕРБ и БСП ще има още и в Асеновград, Марица и Садово.

Област РАЗГРАД

ДПС взе 5 от 6 общини в Разградско

ДПС излъчи кметове още на първи тур във всички общини без една на Разградска област. Само в Цар Калоян движението на Доган ще излезе срещу човек на Касим Дал.

ДПС спечели кметове в пет от шестте общини в Разградска област.

Само в една, Цар Калоян, претендентът на движението  е на балотаж срещу кандидата на Касим Дал и Мария Капон от ЕНП.

Това показват данните на ЦИК към 12 ч. на базата на 100% от протоколите.

От всички общини в района само областният град Разград ще е без човек на ДПС начело.

Там на балотаж излизат кандидатът на ГЕРБ Валентин Василев, взел 32,31%  и независимият Денчо Бояджиев, спечелил 33,44%.

В Исперих от първи тур с 67,83% от гласовете печели Бейсим Шукри от ДПС. 

В Завет победата е за Ахтер Велиев с  55,19% . В Кубрат печели  Ремзи Юсеинов с 59,21%, а в Лозница - Айхан Хашимов - 67,36. В Самуил кмет ще е пак човек на ДПС Бейтула Мюмюн, взел  69,9%.

Само в Цар Калоян ДПС ще е на балотаж.

Ахмед  Ахмедов от движението на Доган, спечелил 44,92% излиза срещу Исмаил Касабов от ЕНП, който е получил на първи тур  21,1%.

Станалият истински хит във Фейсбук кандидат на исперихското село Малък Поровец Ебазер Ебазер не успя да се пребори за победа.

И там човекът на ДПС отнесе всички. Ебазер успя да събере гласовете едва на 22 от съселяните си или едва 8,94%.

Област РУСЕ

Нито един избран кмет и шарени балотажи в Русенско

В русенските общини няма нито един избран кмет на първи тур. На балотажи ще се изправят кандидати от БСП, ГЕРБ, НДСВ и местни коалиции.

В нито една община от област Русе няма избран кмет на първи тур, сочат данните на 100 процента обработени бюлетини от общинските избирателни комисии.

В областния град Пламен Стоилов от ГЕРБ, за когото са гласували   43.73% на първи тур отива на балотаж срещу Искрен Веселинов от Синята коалиция + ВМРО с 19.58%.
В общинския съвет най-много места получава управляващата партия - 36.90%,  12.94%  са за БСП и 10.36% за коалицията.

В община Борово Иван Попов от ГЕРБ с 42.80% ще премери сили със социалиста Георги Георгиев с 33.91%.

43.46%  от местата в местния парламент са за ГЕРБ, а 29.58%  са за БСП.

Кольо Келерджиев от БСП с 29.42% подкрепа от първи тур ще се изправи срещу Димитър Славов от ГЕРБ с 28.16% за кмет на Бяла. В общинския съвет 28.15%  са за БСП, а 27.28% за ГЕРБ.

В община

Ветово  на балотаж отиват претендентът на ДПС Рейхан Хабил с 44.29% и независимият Георги Георгиев с 45.95%.

Мнозинството в местния парламент ще е на ДПС с 43.48%. 13.14% от избирателите са гласували за БСП, а 12.40%  за ГЕРБ.

Драгомир Драганов от коалиция „Единни за община Две могили”(СДС, ВМРО, НДСВ, ЗНС, ДСБ) с 38.39% ще се изправи срещу Николай  Христов от БСП с 32.03%.

Най-много ще се представителите на коалицията в общинския съвет - 24.06%, следвани от  ГЕРБ 21.17%,  БСП с 20.08%  и ДПС с 18.68%.

В община Иваново Георги Миланов от ГЕРБ с  40.75% отива на втори тур с Ивалинка Цанкова от БСП с 32.56%. В местния парламент влизат 38.01% съветници от ГЕРБ, 28.71%  от БСП и 10.69% от ДПС.

В Сливо поле балотажът ще е между ДПС и ГЕРБ. Валентин Атанасов от управляващата партия е получил на първи тур 40.87% от гласовете, а Сали Салиев от движението 27.06%.

36.89% са пуснали бюлетина за общинските съветници на ГЕРБ, 27.74%  за ДПС, 21.28%  за БСП.

В Ценово Петър Петров от НДСВ с 43.67% ще се изправи срещу Красимир Танев  от ГЕРБ с 28.24%.

Област СИЛИСТРА

ГЕРБ спечели един кмет в Силистренско, задават се тежки балотажи

Само в една от седем общини в област Силистра има избран кмет. В Кайнарджа спечели кандидатът на ГЕРБ, но силите в останалите общини са изравнени. В Силистра ще спорят на балотаж кандидат от ГЕРБ и претендент, издигнат от коалиция.

Само един кмет бе избран още на първи тур в цялата Силистренска област.

ГЕРБ спечели безапелационно изборите в община Кайнарджа.

Там Любен Сивев бе избран за кмет със 76,24% и остави далеч зад себе си втория Кольо Петков, издигнат от Коалиция за стабилност и възраждане на Кайнарджа, събрал едва 11,92%.

В Силистра ще има сигурен балотаж, на който като фаворит влиза също претендент от ГЕРБ - Юлиян Найденов, който има 34,98% или 6265 гласа.

След него се нарежда Александър Сабанов от коалиция "Гражданско единство" с 22,25% или 3986 гласа. Трети засега е Тихомир Борачев от БСП с 22,00% или 3940 гласа, но са възможни промени, защото данните на ЦИК са към 12,04 ч, когато са обработени 76,34% от протоколите.

На втори тур ще се разпределят кметските места и в останалите общини в областта.

Изключително оспорван балотаж се очертава в Ситово. Там кандидатът Моазес Мехмед, който е подкрепен от ГЕРБ и социалдемократите печели 28,99%. Срещу него на втори тур ще се изправи опонентът му от ДПС Севджан Адем, който събра 28,33%, като двамата са разделени само от 20 гласа - 889 срещу 869.

Тежка ще е битката и в Дулово на втори тур, където Гюнер Рамис от ДПС има 47,78%, което са 7556 гласа. Независимият Юксел Ахмед обаче изостава от него само с 22 гласа и събира 47,64%.

Оспорван балотаж се очертава и в Главиница, където води Расим Хашим от ДПС с 38,11%, но втори с минимална разлика е Хюсеин Хамди от ЕНП с 36,92%.

В Алфатар балотажът ще е между Нели Маринова от БСП, която има 25,18% и Йорданка Узунска от НДСВ с 20,73%.

Кметската борба ще се решава на втори тур и в Тутракан, където кандидатът на ГЕРБ Димитър Стефанов води с 35,83% срещу претендента от ДПС Николай Николов, който събра на първи тур 27,42%.

Област СЛИВЕН

В Сливенско - една победа за ГЕРБ, и 3 балотажа

Само Нова Загора избра кмет на първи тур в Сливенския регион - това е Николай Грозев от ГЕРБ. В останалите три общини от област Сливен ще има балотажи. Йордан Лечков ще се бори за кметския пост на втори тур с кандидата на БСП.

Оспорван двубой се очаква между кандидата за втори мандат за кмет на Сливен Йордан Лечков, който е подкрепен от ГЕРБ, и съперника му от БСП Кольо Милев.

На първи тур социалистът получи 28.55%  от гласовете, а Лечков - 26.06%.  В общинския съвет също няма да има доминираща партия, защото и там гласовете са почти поравно - 24.82% за общинските съветници на управляващата партия и 23.19% за червените.

От четирите общини в област Сливен само една вече си има кмет. Това е

Нова Загора, където изборите спечели Николай Грозев от ГЕРБ.

На първи тур той получи подкрепа от 52.42% от гласувалите.  45.17%  ще са общинските съветници от управляващата партия, а 14.21%  се падат на втората поред сила БСП. 13.59% има Коалиция „Съюз за Сливен"  и 6.30% - Съюз за Сливен.

В община

Котел един срещу друг ще се изправят Христо Киров от ДПС, който има 41.32%

от гласовете на вчерашния вот, срещу Коста Каранашев от ГЕРБ с 28.71% подкрепа.

Шансовете на претендента на движението са доста по-големи, а и той ще може да разчита на сериозна подкрепа в общинския съвет, където влизат 35.49% съветници от неговата партия. За ГЕРБ  остават  29.14%, а за БСП - 11.81%.

В Твърдица на балотаж отиват Атанас Атанасов от ГЕРБ - 35.04% и Ваня Колева от БСП -  28.29%.

В общинския съвет най-много места печели ГЕРБ - 29.23%. След това е БСП с 24.15%  и ДПС с  5.85%.

СМОЛЯН

Балотаж ГЕРБ-БСП

И в Смолян на втория тур ще се срещнат кандидатите на ГЕРБ и на БСП. Досегашната кметица Дора Янкова, издигната от социалистите е получила 41,33% от гласовете. Николай Мелемов от ГЕРБ пък е взел 40,84%

СОФИЯ - ГРАД

ГЕРБ с двойно повече съветници в София от БСП

Броят на общинските съветници на ГЕРБ в София ще е 33, сочат предварителните данни. Толкова беше броят им и в местния парламент преди изборите. БСП обаче печели 15 места, а досега имаше 12. Сините вкарват 8 души, НДСВ - 1, а „Атака" - 2.

 Няма изненада при разпределението на местата в Столичния общински съвет. Както и досега ГЕРБ има най-голямо представителство - 33 съветника от общо 61,

колкото бяха в местния парламенти и преди изборите. 

По предварителни данни 48.12% от избирателите са дали глас в подкрепа на ГЕРБ. Сметките са на база обработени 86.87% протоколи на СИК в ОИК.

В листата на управляващата партия също няма изненади и явно ГЕРБ залага на вече познати имена. След Йорданка Фандъкова, която спечели още на първи тур доверието на софиянци за втори кметски мандат, се нарежда досегашният шеф на СОС Андрей Иванов. Очакванията са, че той ще си запази поста и по време на новия мандат.

Малина Едрева, която беше председател на групата на съветниците от ГЕРБ също ще продължи да я оглавява. 

За БСП са гласували 22.48% и партията ще има около 15 общински съветника.

Досега те бяха 12.

Третата политическа сила в София е Синята коалиция с 11.05% от гласовете.

На тези избори ДСБ и СДС се явиха обединени за разлика от предишните, но това не им помогна, защото сега ще имат 8 общински съветника. Пред изборите отделно ДСБ и СДС имаха по петима представители в СОС.

„Атака" има 3.15% и ще има двама общински съветници, което означава, че губи едно място в сравнение с предишните избори.

НДСВ също губи позиции и вместо двама ще има един представител в общината, а едно място остава и за ВМРО.

 СОФИЯ - ОБЛАСТ

ГЕРБ пак първи в града на Тато

 Местни коалиции ще управляват много от общините в Софийска област през следващите 4 г. Битката за кметовете обаче ще е основно между кандидати на ГЕРБ и на БСП, които ще отидат на балотаж.

В Правец на балотаж ще отиде кандидатът за кмет на ГЕРБ срещу червения претендент.

Никола Нитов, който получи подкрепата на 37.78% от гласувалите, отива на втори тур срещу кандидата на БСП Румен Гунински, който има 48.31%. В общинския съвет представителите на управляващата партия ще са  36.75%, а на социалистите 48.01%.

В община Божурище Аспарух  Аспарухов от коалиция „Заедно за община Божурище"

печели 45.79% от гласовете и отива на втори тур срещу Станимир Жарков от ГЕРБ с  23.33%.

Коалицията, в която влизат "Движение за социален хуманизъм ", БЗНС, „Партия на българските жени", политическо движение „Социалдемократи", има и 41.84% подкрепа за общински съветници. ГЕРБ участва в местния парламент с  22.57%, а БСП с 11.68%.

В Етрополе на първи тур спечели кандидатът на управляващите Богомил Георгиев с 52.55%. 

41.74%  е подкрепата на общинските съветници на ГЕРБ.

В Златица одобрението на жителите е разпределено между много кандидати, като на балотаж ще отидат Костадинка Медарова от ГЕРБ с 14.99% и Магдалена Иванова от БСП с 22.22%.

Там в управлението на общината влизат и две коалиции - „Бъдеще за Златица" с 11.22% и „Коалиция за Златица"

с 14.37%. ГЕРБ има 17.12%, 22.57% са за БСП.

Цветан Сичанов от ГЕРБ с 31.03% отива на втори тур срещу претендента на БСП за кмет на Самоков Владимир Георгиев с 26.24%.

В общинския съвет 19.56%  има ГЕРБ, БСП - 16.95%, а

12.66% коалиция „Самоковци за Самоков".

В Сливница Васко Стоилков от "ГЕРБ" с 34.34% в неделя ще се изправи срещу Асен Георгиев от БСП с 23.20%. В местния парламент 16.10% има „Коалиция за община Сливница", 27.03% - ГЕРБ, 21.67% - БСП.

В община Мирково най-много гласове е спечелила Цветанка Йотина от коалиця "Достойно бъдеще". Във формацията влизат ДСБ, СДС, ВМРО, НДСВ Гергьовден и ОДС. Тя има 41.15% и отива на балотаж срещу Петър Грохчев от ГЕРБ с 38.39%.

Управляващите има 33.80% от общинските съветници, 15.26% - БСП, а 34.74% коалиция „Достойно бъдеще".

Област СТАРА ЗАГОРА

БСП с 2 кметски места в Старозагорско

Кметът на Стара Загора ще бъде излъчен след втори тур, където като фаворит тръгва Живко Тодоров от ГЕРБ. От БСП тръгват на балотажа със самочувствието на спечелени две кметски места в областта - в Гурково и Опан. В Раднево пък още на първи тур спечели РЗС.

Битката за кмет на Стара Загора ще се решава на балотаж между ГЕРБ и БСП, но и двете партии имат вече с какво да се похвалят преди решителния вот в неделя.

В града на липите първият тур бе спечелен от ГЕРБ с кандидат Живко Тодоров, който има 45.50% или 28 193 гласа. Кандидатът на БСП Бойчо Биволарски остана втори с 18,95%, които са 11 740 гласа.

В останалите 10 общини бяха избрани само трима кметове на първи тур, но двама от тях са на БСП.

Стоян Николов от червените печели в Гурково с 53.73% или 1116 гласа. Далеч зад него остана Иван Иванов от РЗС с 15,55%, които са 323 гласа.

Община Опан също има кмет още след първия тур и това в Минчо Чавдаров от БСП, който печели изборите с 51,57% или 967 гласа.

Той успя да победи Елка Бонева, зад която стоеше широка коалиция, в която бяха ГЕРБ, ДСБ, СДС, НДСВ и Обединени земеделци. Тя обаче спечели само 30.61%, които не се оказаха достатъчни за балотаж.

От РЗС пък успяха да спечелят битката за Гълъбово с кандидата си Николай Колев, който спечели 59,94% или 4538 гласа. Той остави зад себе си Пеньо Жеков Пенев от ГЕРБ, който спечели 38.52%.

В Казанлък ще има балотаж между Галина Стоянова от ГЕРБ, която събра 47,23% от гласовете и води преди втория тур срещу Васил Самарски от БСП, който има 21,55%.

Чирпан също няма кмет на първи тур. Там на балотаж отиват Васил Донев от местната "Коалиция Чирпан" с 27.50% и Кичка Петкова от БСП с 23.42%.

Балотаж ще има и в Раднево. Там на първи тур води Юлиан Илчев от ГЕРБ с 35.20%. Зад него остава Евелин Драганов от Инициативен комитет, който събра 23.09%.

В Павел баня като първи на балотаж отива Станимир Радевски от Коалиция Обединение, в която влизат земеделци, социалдемократи и Зелената партия. Той печели 37,06% и води на Петър Бояджиев от Местна коалиция "Балкан", в която са Гергьовден и ОДС, но остана втори с 21,51%.

Много оспорвана беше битката на първи тур в Мъглиж.

При обработени 93,75% от протоколите, води Господин Господинов от Българска социалдемократическа партия с 23,14%. Втори засега е Стойчо Цанев от БСП с 20,87% или 920 гласа, а трети е кандидатът на ГЕРБ Младен Чернаков с 19,78% или 872 гласа.

В Братя Даскалови ще има балотаж между Ваня Стоева от БСП, която води с 44,31% и ще се изправи срещу Иван Танев от "Политическо движение Социалдемократи" с 31,1%.

Балотаж ще има и в Николаево, където води Косьо Косев от БСП с 40,21%, а зад него е Кольо Чергеланов от ГЕРБ с 28,09%.

 ТЪРГОВИЩЕ

БСП излиза на втория тур срещу ДПС

БСП и ДПС ще се сблъскат на балотажа в Търговище. Кандидатът на социалистите Красимир Мирев е получил 35,41, а кандидатът на ГЕРБ Иван Неделчев е с 28,7% подкрепа.

Област ХАСКОВО

ДПС печели в две общини в Хасковско

Стамболово и община Минерални бани в област Хасково си избраха кандидатите на ДПС за кметове още от първи тур. Движението има мнозинство и в общинските съвети. В Харманли победи кандидатът на БСП, в други две общини хората си харесаха независими кметове.

Най-тъмносиният град в област Хасково се оказа Симеоновград. Там кандидатката на ДСБ Милена Рангелова е получила 28.90% от гласовете и отива на балотаж с Пейчо Стайков от ГЕРБ с 20.33%.

Партията на Иван Костов е водеща и в Общинския съвет, където ще има  21.87%, показват данните на база 100 процента обработени протоколи от Общинската избирателна комисия. 

Само в Хасково от цялата област са обработени 99, 34 на сто от протоколите.  В останалите данните са на база 100 процента пресметнати протоколи.

В областния град ще има втори тур

между Георги Иванов, издигнат от "Коалиция "За Хасково"(ВМРО, БНД, Обединени земеделци), с 40.82% и Иван Панайотов от ГЕРБ с 21.87%.

В местния парламент печели „Коалиция „За Хасково” с 28.09%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 20.27% , следвана от  ДПС с 12.84%

В Харманли победител още на първи тур е Михаил Лисков от БСП,

който получи 54.12% от гласовете.

Социалистите ще има и най-много представители в местния парламент, след като им се довериха 38.07% от гласувалите. 24.45%  пуснаха бюлетина за ГЕРБ, а 6.51% за  ДПС.

В Тополовград Божин Божинов, издигнат от коалиция „За възраждане на община Тополовград”, в която влизат ДСБ,  ОДС и ВМРО, ще се изправи срещу кандидата на ЕНП Елко Карачолов. За Божинов са дали вот  35.18% от гласувалите, а за опонента му - 20.80%.

Коалицията получава и най-много места в общинския съвет - 19.45%. Следва ЕНП с 16.77% ,13.84% за БСП и 13.57% за ГЕРБ.

В Стамболово вече си имат кмет - Маджид Мандаджъ от ДПС с 77.31% подкрепа.

Движението печели убедително и в местния парламент, където ще има 63.39%. 

ДПС отвоюва на първи тур и община

Минерални бани, където спечели Мюмюн Али Искендер

с  56.25%. Мнозинство има и в общинския съвет - 51.55%.

В Свиленград пък спечели независимият Георги Манолов с внушителна преднина пред опонентите си. Той получи 81% от гласовете.  В общинския съвет изборите печели ГЕРБ с 24.78%. След нея се нарежда БСП с 12.91%,  Земеделски съюз „Александър Стамболийски” с 7.58%  и НДСВ с 7.52%. Маджарово също има кмет от първи тур и то непартиен. Независимият Милко Армутлиев получи 53.59%.

30.70% са гласувалите за общинските съветници на  ДПС, 28.09% за ГЕРБ, 17.99% за партия „Политически клуб Тракия”.

Съвсем малко не стигна на кандидата на ГЕРБ за кмет на община Любимец да спечели от първи тур.

Анастас Анастасов получи 49.37% от гласовете и отива на балотаж с Михаил Димитров от коалиция между БСП и „Политически клуб Тракия” с 33.42%.

45.88%  от избирателите се довериха на общинските съветници от ГЕРБ, а 29.06% на тези, издигнати от коалицията.

Балотажът в Ивайловград ще е между Диана Овчарова от ГЕРБ с 34.96% и Стефан Танев от коалиция „Общинска левица”,

в която участват БСП, Български социалдемократи, НДСВ, „Политически клуб Тракия” и Земеделски съюз „Александър Стамболийски” с  37.30%.

ГЕРБ  получава в местния парламент 26.33%, а 25.04% са за коалиция „Общинска левица”.

В Димитровград ще преборят сили Иво Димов от ГЕРБ с 37.12% и Катя Панева от коалиция „Да за Димитровград” (ОДС, ДСБ, Обединени земеделци, Гергьовден, Обединена социалдемокрация) с 28.73%. 

В Общинския съвет най-много места печели ГЕРБ -25.27% , следвана от ОДС -20.58% , БСП - 13.57%  и ЕНП - 8.47% - ЕНП.

Област ШУМЕН

ДПС с 5 кметове в Шуменско, БСП - с един

Шест от десет общини на област Шумен е избран кмет на първи тур. Пет от избраните градоначалници са от ДПС, един е от БСП. От първи тур настоящият кмет Красимир Костов от БСП спечели кметския стол в областния град Шумен.

ДПС затвърди позициите си в Шуменско.

В пет общини от областта вече има избран кмет и то от ДПС, в областния град Шумен спечели втори мандат социалистът Красимир Костов с 52% доверие на гласоподаватели.

В общинския съвет представителите на БСП и на ГЕРБ ще са почти поравно, защото за кандидатите на управляващата партия са гласували 34.29%от избирателите, а за червените 35.51%.  ДПС в Шумен остана трета сила с 8.54%.

В община Хитрино Нуридин Басри Исмаил от ДПС печели 70.71 % на първи тур.

Той ще има и сериозна опора в общинския съвет, защото кандидатите на движението печелят 70.39%. След него се нарежда ГЕРБ с 21.38%, а червените имат едва 6.17%.

В община Каолиново Нида Ахмедов също от ДПС печели с 62.16 % на първи тур.

За общинските съветници на партията вот са дали 55.47% от гласувалите.  15.69% печели  ГЕРБ и 7.48% - БСП.

В община Върбица също е избран кмет на първи тур. Мердин Мустафа Байрям  от ДПС печели с 52.70 %. Претендентите на движението за общински съветници са получили доверието на 37.88% от гласувалите.

Нехрибан Османова Ахмедова (ДПС) печели с 85.64 % на първи тур изборите в община Венец.

В общинския съвет ще влязат основно хора от ДПС, защото за тях са гласували 86.43% от избирателите.

В Община Никола Козлево са обработени 71,43 % от протоколите. Данните сочат победа на първи тур на Турхан Каракаш от ДПС с 52,14 %.  50.20% пък печелят кандидатите на движението за общински съветници.

В община Смядово на балотаж отиват Иванка Николова (ГЕРБ) – 32.70 % и Радостин Димитров (Коалиция от партии – „Коалиция за развитие на Община Смядово, СДС, ДПС, ДСБ) – 28.12 %.

В Каспичан вториият тур е между Милена Недева (ГЕРБ) – 43.78 % и Николай Николов (БСП) – 34.06 %.

Във Велики Преслав Александър Александров (БСП) – 22.43 % и Димо Бодуров (ГЕРБ) – 22.03 %. ще разчитат на гласоподаватели и в неделя. 

В Нови пазар са обработени 94,12 % от протоколите. Данните сочат балотаж между Румен Христов от Коалиция за Нови пазар с 27,09 % и Васил Тонев, БСП, с 18,44 %.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • краси - 13:37, 28 окт.

  Хората ще изберът Плевнелиев, защото е по - добър, по - можещ, по - амбициран от КАЛфин и заслужава да спечели!

 • ив - 13:29, 28 окт.

  Изборът е лесен и елементарен - номер 2 на интегралната бюлетина!

 • Деница - 01:26, 27 окт.

  Най-голямата победа на ГЕРБ ще бъде на 30.10.2011!

 • bois - 19:52, 26 окт.

  ne carvool. kakvoto kagem v sofia tova i stava gaido takva sas gerb napred

 • п.п. - 17:09, 26 окт.

  Питам се дали тъпите софиянци отново ще дадът на път да дадът шанс на ГЕРБ.Колко ли години ще са им нужни да проумеят че с тях се кокетничи а прецакват цалата държава. Тия дървени шопи ще го проумеят, но ще е бъзвъзвратно къснол

 • Пионер - 15:30, 26 окт.

  ГЕРБ и ЦСКА движат научно-техническия прогрес и образование!

 • Прекалено малко - 10:37, 26 окт.

  Не знам какво е "развала" но за 22 години "градеж" все се краде и краде и моля ти се още има. След тия хлебарки от ГЕРБ не знам дали ще оставе нещо. Справка проект за бюджет 2012г.

 • до предния - 10:37, 26 окт.

  ти си неандартале;ц има област Разград!

 • ti kaja az edno ime - 09:09, 26 окт.

  KAKVA OBLAST RAZGRAD BE NEANDERTALCI !?

 • сами - 00:39, 26 окт.

  ГЕРБ заслужават подкрепата ни изцяло!

Напиши коментар

Коментари