сряда, 02 ноември 2011, 12:13 ч.

Сериен убиец

Изверг убил 11 котки в Родопите

BNews.bg

Изверг убил 11 котки в Родопите

Сериен убиец на котки е убил 11 животни в девинското село Селча в Родопите.

Сериен убиец на котки издирва полицията из Родопите.

Само за 4 дни - от 28 октомври до 1 ноември, извергът е убил 11 котки в девинското село Селча.

Всички места, на които са намерени екзекутираните животни, са посетени от служители на РПУ-Девин, съобщиха и от полицията, но засега не са открили какви са причините за жестоките посегателства.
Жителите на селото обаче се страхуват, че може и те да станат жертви на убиеца и искат бързо разследване и залавяне на маниака.

"Изрод, който убива по няколко животни на ден, може да посегне и на човек", оплакват се хората.

След шокиращия случай с осакатеното куче Мима бяха направени и законови промени, с които наказанията за посегателства над животни бяха завишени.

Сега законът гласи, че всеки, който, „като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева".

В случая обаче може да се минава дори без наказателна отговорност.

Минамален праг от една година е въведен за случаите, когато убийството е по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • психо - 18:46, 21 ян.

  А дядо ми знаете ли колко кокошки, зайци, агнета е заклал ? И заедно сме изяли с него. Значи със сигурност скоро ще убием човек и ще го изядем.

 • муспи - 18:01, 11 апр.

  Може да бъдете сигурни че убиеца е евреин.

 • stefaka - 19:07, 03 ноем.

  Максим Ставийски уби ,пиян като парцал,едно младо момче и съсипа живота на едно прекрасно момиче и на техните семейства!Какво получи той-пръднаха му на ку.а!За убита котка-3 години затвор!!!Супер държава!

 • Иван Татарчев † - 16:49, 03 ноем.

  Не всеки престъпник убива животни, но който убива е престъпник!

 • shashi - 12:07, 03 ноем.

  щом можеш да убиеш 11 котки, може да убиеш и човек

 • агенция "Коломбо" - 10:23, 03 ноем.

  Куче удави 20 котки.Човекът убил кучето е осъден на 3 г затвор

 • arhar - 08:36, 03 ноем.

  16.04.2010 г. ' БСП поиска две години затвор за насилие над животни Три години зад решетките и глоба до 10 000 за умъртвяване с особена жестокост Две години затвор за насилие над животни и три години за умъртвяване по особено мъчителен начин, поискаха червените депутати. Днес групата на “Коалиция за България” внесе в деловодството на парламента проект за промени в Наказателния кодекс, където да бъдат записани нови по-големи наказания за изверги, гаврещи се с беззащитни същества. “Проявите на жестокост към животните следва да се третират като обществено опасни деяния, а извършителите да бъдат подведени под наказателна отговорност. Случаите на жестоко третиране на животните са с доказано трайни и необратими последици върху психиката на човека и особено на децата. Доказано е, че насилието над животни води до насилие над хора, а според световната статистика 90 % от серийните убийци са започвали с насилие над животни”, е записано в мотивите на социалистите. '

 • arhar - 08:16, 03 ноем.

  Преди време група депутати от левицата / ако не греша и Мая Манолова беше сред тях / цитираха данни, според които в 90 % от случаите серийните убийци са започвали първо с убийства и издевателства над животни ... Всъщност каква е разликата дали някой ще убие котка или забранен вид в Червената книга / архар / ? Логично и морално ли е убиването на животни да бъде нечие хоби ? Какво повече да коментираме ? Мъка !

 • PEPI DIMITROV - 00:44, 03 ноем.

  Иха, невероятна новина. Истински журналисти сте щом откривате и споделяте тези изключително важни събития. Скоро очаквам репортаж за дядо Стоян от Безводица дето 4-ти ден има запек...... Спрете да си пълните сайта с такива глупости за пълнеж, че и без това много хора са на кантар дали да го четат въобще. Лично мнение KAKAVTO SAITA TAKIVA I JURNALISTITE

 • :) - 17:15, 02 ноем.

  Иха, невероятна новина. Истински журналисти сте щом откривате и споделяте тези изключително важни събития. Скоро очаквам репортаж за дядо Стоян от Безводица дето 4-ти ден има запек...... Спрете да си пълните сайта с такива глупости за пълнеж, че и без това много хора са на кантар дали да го четат въобще. Лично мнение

Напиши коментар

Коментари