събота, 05 ноември 2011, 12:14 ч.

Тост с пълни чаши

Честит празник на мъжете!

BNews.bg

Честит празник на мъжете!

По идея на Михаил Горбачов е иницииран Световен ден на мъжете. Той се отбелязва в редица страни в първата събота от ноември. За първи път се чества и у нас.

Честит празник на силния пол!

Днес е Световния ден на мъжа. Той традиционно се чества в първата събота на ноември.

Празникът е въведен по идея на бившия президент на Русия Михаил Горбачов, която е подкрепена от службата на ООН във Виена, както и няколко други международни организации.

За първи път денят е бил отбелязан през 2000 година.

Тогава по идея на Горбачов е създаден и приз – копие на „Мислителят” на Роден, който е бил даван на доказали се мъже в няколко сфери на живота – икономика, бизнес, политика, изкуство и пр. Наградата се е раздавала до 2006 година.

За първи път и България ще се присъедини към страните, в които се отбелязва Световния ден на мъжете. Тази вечер инициатори организират парти, по повод празника, което ще се проведе в популярното варненско нощно заведение "Диско"-то. За всички мъже са подготвени множество изненади. Организаторите, все пак, припомнят, че най-големия подарък, който радва мъжете, е вниманието, което получават от жените.

Любопитно е, че освен Световен има и Международен ден на мъжете,

който се отбелязва всяка година от 1999 насам на 19 ноември единствено в Тринидад и Тобаго, САЩ, Великобритания, Ямайка, Австралия, Индия, Сингапур, Малта и ЮАР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари