понеделник, 07 ноември 2011, 14:03 ч.

Отчаяние и упорство

Ангел Бончев мислел да се самоубие, за да пуснат жена му

BNews.bg

Ангел Бончев мислел да се самоубие, за да пуснат жена му

От фондация „Утре за всеки” продължават да оспорват в съда искането на Ангел Бончев да си получи обратно дарението от 157 000 евро, което той направи под натиск на похитителите от групата на „Наглите”. Още двама свидетели потвърдиха, че Бончев е дал парите под натиск. Срещу "Наглите" тръгна и второ дело, което е по обвинения за изнудване.

Похитеният от групата за отвличания „Наглите” Ангел Бончев е мислел и за самоубийство, докато в ръцете на бандата е била съпругата му Камелия.

Така Бончев се надявал да сложи край на ужаса и да пуснат съпругата му.

Това стана ясно на днешното поредно заседание по делото, което той води срещу фондация „Утре за всеки”, от които Бончев иска да си получи обратно дарението от 157 000 евро, което направи под натиск на похитителите.

Известно е, че Бончев е получил съобщение на телефона си от „Наглите”, в което му се обяснява, че трябва да направи дарение на фондацията, която тогава се е рекламирала по телевизията, че събира средства за център за възстановяване на преживели рака на гърдата.

Публично и в ефир Бончев дари въпросната сума на 29 юли 2008 г., а на следващия ден похитителите освободиха Камелия.

От фондацията обаче категорично отказват да върнат парите и не признават те да са дадени под натиск. В съда те спорят, че официално парите са преведени на 30 юли, а не на 29-и и едва ли не са платени след освобождаването на Камелия Бончева, което означава според тях, че няма връзка между двете събития.

„На всички е ясно, че парите са дадени под натиск, това се подкрепя и от показанията.

Няма значение дали са преведени на 29-и или на 30-и. За делото е важно, че договорът за дарение е сключен против волята на едната страна”, обясни адвокат Христо Моллов, който защитава Ангел Бончев.

Показания в съда дадоха днес Давид Давидков, който е охранявал Бончев, и Неделчо Стойчев от Института по психология на МВР, които описаха състоянието и поведението на Бончев по времето, когато съпругата му е била в плен.

„Състоянието му беше драматично. Минаваха му мисли за самоубийство, за да приключи тази история. Виждаше в това евентуален изход от ситуацията, а и чувстваше вина, че е допуснал отвличането и на Камелия Бончева”,

обясни Стойчев. По думите му Бончев е бил готов да изпълни всяко искане на похитителите. Според него е повече от ясно, че парите са платени под натиск.

„В никакъв случай не бе направено, защото господин Бончев има излишни пари”, допълни Стойчев. И двамата свидетели бяха категорични, че есемесът, с който е било обяснено, че трябва да се направи дарението, е дошъл от похитителите, защото съобщението било от същия телефон, от който е била осъществявана и друга комуникация с тях.

Давид Давидков, който е охранявал Бончев обясни пред съда, че на 30 юли след пускането на Камелия, Бончеви не са излизали от дома си и той е бил неотлъчно до тях. Тези му думи потвърждават твърденията на Бончев, че парите е превел на 29 юли, което може да се види и на записи.

„Аз и на представителите на фондацията казах, че давам парите, за да спася жена си. Ако си ги върна обратно, ще си платя с тях борчовете, които имам по нейното лечение след това”,

заяви след заседанието Бончев и каза, че след пускането на Камелия не е смеел да си иска парите, защото се страхувал. Решил се на тази стъпка след ареста на „Наглите”.

От думите му днес стана ясно, че срещу групата на "Наглите" е тръгнало и ново дело, което е по обвинения за изнудване.

Такива трябваше да бъдат повдигнати по делото за отвличания, което тече, но тогава от прокуратурата пропуснаха и така лишиха жервтвите на отвличания от възможността да заведат искове за парите, които са платили за откупите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ... - 10:08, 08 ноем.

    Много хора може да си мислят, че е супер долно да си иска парите.. Така и изглежда.. Но истината е, че го видях в една онко клиника и беше на изследвания за жена си.. а там трябват доста пари..

Напиши коментар

Коментари