вторник, 15 ноември 2011, 10:13 ч.

Дивото зове

Мечка-стръвница броди из Девин

BNews.bg

Мечка-стръвница броди из Девин

Мечка-стръвница обикаля оборите в девинския квартал "Настан" и търси плячка. От екоминистерството са издали заповед за острел.

Мечка-стръвница броди из девинския квартал „Настан” и държи в страх хора и животни.

Доброволци дежурят нощем с прожектори и кучета, за да опазят добитъка си от мечите набези. В края на лятото звярът убил две шилета и една овца и

оттогава насам обикаля край оборите в опит да се нахрани.

Местни жители разказват, че кучетата вече са привикнали на шума на стръвницата и започват да лаят веднага щом я усетят. Хората пък не спят по цели нощи, за да опазят животните си.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите обявиха, че

напролет на потърпевшите ще бъде даден електоропастир

за да се предпазват от нападенията на мечката. За убитите през лятото животни стопанинът е обезщетен от министерството на околната среда и водите. Издадено е и разрешение за острел на мечката.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари