вторник, 22 ноември 2011, 17:17 ч.

Холандски пример

Тревата става легална и в Швейцария

BNews.bg

Тревата става легална и в Швейцария

До четири растения марихуана ще може да си отглежда у дома всеки жител на четири от кантоните в Швейцария, предвижда закон, който влизат в сила от първия ден на следващата година. Това е третата европейска страна след Холандия и Чехия, която допуска по-либерална политика спрямо леките наркотици.

От 1 януяри 2012 в Швейцария влиза в сила закон, известен като Латинската споготба за отглеждане на марихуана в домашни условия.

Според регламентите му всеки жител на четири от кантоните на страните, Женева, Ношател, Фрибург и Вауд, ще може да си гледа вкъщи до четири растения канабис за собствени нужди и няма да отговаря за тях съдебно или административно.

Новият закон казва още, че регистрацията на марихуаната няма да е необходима, ако става дума за до четири растения. Ако става дума за повече обаче, ще е нужно разрешително.

По подобие на Холандия, където от години марихуаната е легална и това е превърнало страната в много удобна наркодестинация, в началото на миналата година и в Чехия правителството реши да допусне по-либерална политика що се отнася до канабиса.

Според законодателството на страната всеки човек има право да носи до 15 грама от лекия наркотик в себе си, както и да отглежда до 5 растения в дома си. В столицата Прага пък спокойно можете да се разхождате и с още един грам кокаин, грам и половина хероин, четири хапчета екстази и четири грама хашиш.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • любител - 14:54, 23 ноем.

  ако в България се декриминализира, сивата икономика ще намалее драстично. Марихуаната не е наркотик! Няма нито един смъртен случай! Нито един! От цигари на година умират хиляди! Както и от алкохол. Преди да отричате нещо се информирайте. Аман от закостенели идеи. И то само защото това ви е набито в тъпото канче... Спрете с тая телевизия и се опитайте да помислите.

 • Ч - 23:16, 22 ноем.

  И какво от това ??? Наврете си я там, където не огрява слънцето и я запалете за кеф. В Холандия нали гледах филм - като кучета лежат по полянките, в транс, по двойки - отврат ! Това в БГ не мога да си го представя и изобщо не пишете глупости - лек наркотик ........

 • Емигрант - 20:37, 22 ноем.

  Журналиста пропуска една малка подробност , че в училищата в Прага НЯМА НАРКОТИЦИ , обичайна гледка е пред училището да има полицай .... Абе какво да ви обяснявам много са далеко.

 • 9860 - 18:40, 22 ноем.

  В тия държави и проституцията е легална,ама сигурно защото политиците им са по-прости от нашите. :)

 • е, това е хубаво? - 18:21, 22 ноем.

  идиотщина!

 • Един - 17:45, 22 ноем.

  "В столицата Прага пък спокойно можете да се разхождате и с още един грам кокаин, грам и половина хероин, четири хапчета екстази и четири грама хашиш." Абе, то нашите раздавачи с толкова стока се разхождат по улиците, а там ги пускат като за лична употреба :)

Напиши коментар

Коментари