събота, 26 ноември 2011, 14:03 ч.

Ел. проблеми

Два автобуса се запалиха в движение

BNews.bg

Два автобуса се запалиха в движение

Автобус, движещ се по пътя Смолян-Смилян, се запали в движение. Огънят веднага е бил овладян и няма пострадали.Малко по-късно и казанлъшки микробус, превозващ ученици на екскурзия, се запали по време на почивка на групата на Прохода на Републиката. За късмет също няма пострадали.

Автобус, превозващ хора от Смолян към Смилян за провеждащия се там празник на боба, се запали в движение.

Вероятно става дума за късо съединение в ел. инсталацията. Екип на пожарната обаче е реагирал незабавно и пламъците са обхванали единствено двигателя на автобуса.

Няма пострадали, като пътниците са слезли веднага, след като шофьорът е забелязал започването на пожара.

От пожара има нанесени щети само по двигателя, акумулатора и кабелите. Автобусът е 21-годишен, собственост на “Рожен – Експрес”, и обслужва маршрута по линия номер 13 на градския транспорт.

За пътниците е осигурен друг автобус и по последни данни те вече се намират на празника на боба в Смилян. Фирмата превозвач е уредила и автобус за обратния път.

Междувременно стана и друг подобен инцидент.

Казанлъшки микробус, превозващ ученици на екскурзия, се запали по време

на почивка на групата на Прохода на Републиката. Няма пострадали при инцидента, съобщи комисар Алекси Алексиев от МВР-Стара Загора. По думите му микробусът превозвал ученици от гимназия "Кирил и Методий" в Казанлък на екскурзия в Арбанаси. По време на почивката нещо се е запалило, но не се знае дали е тръгнало от багажа или от самия микробус - причините са в процес на изясняване. "Пожарът е бил изгасен и няма опасност за децата", заяви комисар Алексиев. Групата, возила се в микробуса, е един клас ученици - около 19 деца, на възраст около 15 години.

„Ситуацията е овладяна. В процес на изясняване са причините за пожара. Втори микробус на фирмата е тръгнал да прибере децата. Групата е един клас ученици – около 19 деца, на възраст около 15 години.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари