вторник, 29 ноември 2011, 11:58 ч.

Ръчна преработка

Направи-си-сам електромобил тръгва из Варна

BNews.bg

Направи-си-сам електромобил тръгва из Варна

Напълно електрифицирана Тойота Ярис показа Пламен Георгиев. Колата се движи само на батерии, с едно зареждане може да измине около 100 километра и се включва в елмрежата чрез обикновен контакт с 220 волта.

Варненецът Пламен Георгиев показва напълно електрифицирания лек автомобил Тойота Ярис. Колата се задвижва само на батерии с електромотор, а двигателят с вътрешно горене е демонтиран.

При преработката са запазени скоростната кутия, хидравликата, климатика и парното.

Автомобилът е напълно безшумен при движение и развива скорост до 120 км/ч. С едно пълно зареждане може да се изминат около 100 км. Батериите са внос от Китай и издържат до 5000 цикъла.

Зареждането се извършва от обикновен контакт с 220 волта и трае 6 часа при консумация 2 kW. Средната стойност на 1 км пробег с електрифицирания автомобил e около 2 ст.

В понеделник в София бе направена символична първа копка за инсталирането на зарядна станция за електромобили. Плащането ще става с предплатени ваучери, а на по-късен етап се предвижда да бъде въведено и заплащане чрез дебитни и кредитни карти.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари