петък, 09 декември 2011, 13:52 ч.

Гаврата с клането пред Соло

Невинен е, защото не e доказано, че е виновен

BNews.bg

Невинен е, защото не e доказано, че е виновен

Престъпление и загинали има, но преки доказателства за вината на подсъдимия Илиян Тодоров няма, заяви съдия Румяна Ченалова. По думите й са допуснати грешки в разследването.

"Невинен е, защото не e доказано, че е виновен. Има грешки в разследването".

Това заяви председателят на 29-ти състав на Софийския градски съд Румяна Ченалова, която оправда подсъдимия Илиян Тодоров за убийството пред дискотеката.

„Това наше решение не е спонтанно и случайно, а се основава на година и половина разследване. Ние не можем да не изхождаме от законови норми. Дълбоко скърбим и сме съпричастни към болката на близките на загиналите, но ние сме съд и не можем без никакво съмнение да отсъдим такава присъда.

Престъпление и загинали има, преки доказателства за вината на Илиян Тодоров обаче няма",

обясни съдия Ченалова.

Тя се позова на видеозапис от сбиванетo, в което е участвал подсъдимият. Според нея само в рамките на 3 секунди не се виждат действията на лицата, тъй като остават скрити от билборд.

"В близост до билборда се вижда висока фигура, облечена в черни дрехи, която извършва действия наподобяващи замахване към тях. Това е съвсем ясно на записа",

обоснова се съдията и подчерта, че сянката се е отправила към Съдебната палата, а в същия момент зад билборда изскача подсъдимият и се насочва към стоянката за таксита.

"Май наръгах един"

- признанието на Тодоров пред таксиметровия шофьор, който е привлечен като свидетел по делото, не може да не се вземе под внимание, отбеляза съдията.

Тук обаче се разскъсва веригата от косвени доказателства, тъй като не става ясно кого е намушкал подсъдимият, подчерта Чиналова.

Тя изтъкна грешки в разследването - за намерения нож в колата на подсъдимия, е могло да се направят още експертизи, а е направено само изследване дали има кръв по него и ДНК експертиза.

По панталона на подсъдимия също е намерена кръв, но тя не съвпада с тази на жертвите,

а е могло да се проучи на кого е тази кръв, допълни тя. В обвинителния акт не се твърди, че има сбиване на пешеходната пътека, а такова е имало.

На видеозаписа се вижда, че след убийството група от момчета е продължила да се бие на местопрестъплението и са много повече хора, отколкото са споменати.

Инцидентът с участието на Илиян Тодоров е продължил минута и половина – две. Подсъдимият е участвал в боя с юмруци и ритници, но на записа не се вижда да държи нож, коментира още съдията по делото.

Прокурорът Любка Кръстева отказа коментар пред журналисти,

след като съдия Ченалова обясни, че в рамките на година и половина не са събрани достатъчно доказателства, дори и косвени, за да се докаже вината на Тодоров.

Решението на съда обаче е подписано и с особено мнение на съдия Мария Дончева от състава, която каза, че за нея линията на косвени доказателства не е прекъсната и подсъдимият е виновен.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Може би Гоце. - 10:01, 10 дек.

  Таз червена птицечовка, кой я държи на тази отговорна работа?

 • Съдийката е мръсна долна корумпирана пачавра - 21:07, 09 дек.

  Отвратен съм, за пореден път. Ще доживееме ли да видиме един ден такива изроди като нея и убиеца да се полюшват провесени под някой билдборд.

 • Чоко - 19:29, 09 дек.

  Позор за Чиналова или за разследващите ? Ако истинският убиец е бил през цялото време на свобода ? Май никой от форумците не мисли по този въпрос. Важното е да има виновен.

 • :( - 18:49, 09 дек.

  пълна подигравка.

 • Гошко - 17:56, 09 дек.

  Разбира се, че е комуне. Само едно комуне съди като при случая Борилски. Моментално вън от съдебната. Никакви държавни пари за тази. дори и хора, които не се интересуват знаят, че след случая се е похвалил още в таксито.

 • Krakra - 17:53, 09 дек.

  Сега и обезщетение ще му плащаме за това, че е задържан неправомерно!

 • Гошко - 17:53, 09 дек.

  Миличката тя, бе. А ми да му беше взела кръвна проба още намясто.

 • -09 - 17:34, 09 дек.

  Такааа съдбата понякога има особено чуство за хумор някой ден може да се окаже че дамата е в същото положение тогава ще я заболи и ще се сети какво е направила ако е сгрешила де ...

 • $ - 17:31, 09 дек.

  Невинен е защото....си е платил добре!!!!!!!

 • МОМО - 16:31, 09 дек.

  ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ РУМЯНА ЧЕНАЛОВА-ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРСКАТА КОРУПЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОМУНЕ, РАЗБИРА СЕ!

Напиши коментар

Коментари