събота, 23 юни 2012, 12:47 ч.

Тъжна вест

Почина проф. Георги Бакалов

BNews.bg

Почина проф. Георги Бакалов

Късно в петък е починал проф. Георги Бакалов. 69-годишният изследовател бе един от най-изтъкнатите историци у нас.

Медиевистът и дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Георги Бакалов почина в петък на 69-годишна възраст, съобщава dveri.bg.

Проф. Георги Бакалов работи научно в областта на византийската политическа и институционална история, на българската средновековна история и християнската култура на Балканите. Автор е на шест книги (в четири от тях в съавторство), 150 статии и студии и 14 учебници и учебни помагала за средното и висше училище.

От 1993 до 1999 г. е декан на Историческия факултет на СУ, а от 2000 до 2003 е ръководител на катедра „История на Византия и балканските народи“. За две години от 2009 до 2011 бе шеф на Държавна агенция „Архиви“.

Удостоен е с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ I степен и почетен знак на Софийския университет със синя лента.

BNews.bg изказва съболезнованията си на близките на проф. Георги Бакалов!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Росица - 12:59, 25 юни

    Бог да го прсти,мир на душата му! Човек, който заслужава безкрайно уважение и възхищение.Той няма да бъде забравен, защото много е направил за науката.Богат интелект, чудесен човек! Изказвам съболезнованията си на близките му.Скърбим за загубата му. Роси и Стефан

  • Нели Трънкова - 08:55, 24 юни

    Бог да прости един от най–добрите и ерудирани преподаватели, които съм имала , наред с любимия ми проф.Тотьо Коев!

Напиши коментар

Коментари