понеделник, 14 януари 2013, 9:02 ч.

За А и Б-то на морето

Кметът на Несебър не знае азбуката?

BNews.bg

Кметът на Несебър не знае азбуката?

Апетитен имот на брега а морето от 700 кв. м, който трябва да е държавна собственост в лицето на НСА, минава в ръцете на съдии от Несебърски районен съд срещу по-малко от 20 хиляди лева, разкри разследване на ТВ7. Това става благодарение на "техническа грешка", допусната от кмета на Несебър Николай Димитров, който объркал в докумените "само" две букви - "А" и "Б".

Нови скандални разкрития след скандала "Дюнигейт" се появиха разследване на репортера на ТВ7 Диляна Гайтанджиева.

На самия бряг на морето, в Равда се строят 5-етажни сгради и това е законно - поне според бумагите на  общината. Така

по официални и подписани от несебърския кмет Николай Димитров документи брегът е втора линия - а първа сигурно е морето...

Скандалното строителство се вихри върху държавен имот - база на Националната спортна Академия (НСА). То започва през март 2012 година, въпреки яростните протести на студентите от Академията, които дежурят, за да не допуснат хората с багерите. Но те все пак идват: с големите тупалки, стана ясно от репортажа на Гайтанджиева.

Строител е "Империал Бул Тръст" ООД на общинския съветник Георги Георгиев - Гошо Хитрия, печално известен покрай скандала с дюните в Несебър. Строителят, прочут още като Гошо Хитрия, е общински съветник от политически клуб „Тракия“, подкрепяща кмета на Несебър Николай Димитров.

Техническа грешка - така обясняват днес от Община Несебър объркването със зонирането,

при което с подписа на кмета имотът на НСА вместо като зона А, е вписан като зона Б, позволяваща застрояване в по-широки мащаби. Оказва се, че

апетитният имот на брега а морето, който трябва да е държавна собственост на НСА, минава в ръцете на съдии от Несебърския районен съд -

председателят на съда Йорданка Майска и нейният колега Симеон Михов (в мометна в Бургаския окръжен съд), които получили правото на строеж за спорния си проект върху имота от 700 кв. м на НСА. И тук е още по-голямата изненада: това право е придобито срещу около 19 хиляди лева, разделени поравно между двамата съдии.

Година по-късно те предоставят правата си за строеж на частни лица, които построяват пък жилищни блокове, а НСА завежда дела за собствеността на същите, но вече застроени площи.

Делата приключват в Несебърския районен съд в полза на частните собственици, а не на държавата в лицето на Националната Спортна Академия. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • morska kotka - 22:26, 16 февр.

  От опит мога да ви кажа, че там е най голямата корупция и беззаконие в цялата държава. Не съм виждала толкова брутално потъпкване на закона, самоуправство и наглост. ХУбаво място, но управниците лакоми. Истина е, че е държава в държавата. Незнам защо още продължавт да ги търпят...защото всички си направиха имоти там.

 • Хоп шоп - 18:19, 14 ян.

  Защо ли не се учудвам? Управляват ни хора които не знаят азбуката, други без дипломи, трети с купени дипломи , четвърти агенти на ДЦ, пети на КГБ, шести на ЦРУ, седми мафиоти... Всевъзможни престъпници.

 • аз - 11:41, 14 ян.

  Нищо ново под слънцето, Г-н Борисов ?нали обещахте, че няма да сте като педишните ? Никой ли не си дава сметка, че така се съсипа родното черноморие и че поради презастрояването и лошото обслужване много хора не почиват вече тям

 • Несебър - 10:41, 14 ян.

  Въпросните управители на СЛЕ Груп до преди няколко години продаваха слънчеви очила по слънчев бряг.Сега управляват парите на кмета и неговата свита,дори не ги управляват просто са подставените лица за пред хората.Истината е че Несебър е държава в държавата.

 • lol - 10:05, 14 ян.

  сега да поемат разходите по връщане в първобитен вид на земята след това да си притежават едни 700квм за 20к Лв с които не могат да правят нищо а рушвети .. то сигурно ще им ги върнат съвестните служители :)))

 • vesko - 09:24, 14 ян.

  Toi i Nikolai Trifonov ne j znaehe,ama znai da broi parite

Напиши коментар

Коментари