сряда, 23 януари 2013, 8:42 ч.

Спешни мерки

Министрите решават съдбата на ВМЗ-Сопот

BNews.bg

Министрите решават съдбата на ВМЗ-Сопот

Бъдещето на ВМЗ-Сопот ще бъде обсъдено на редовното заседание на министрите.

Наболелият проблем с оръжейният завод в Сопот е на път да намери своето разрешение.

Министрите ще обсъждат бъдещето ВМЗ-Сопот на редовното си заседание. Повече от 20 дни вече продължава стачката в предприятието. Работниците все още очакват неизплатените заплати и аванси.

От своя страна депутатите ще разгледат предложението оръжейният завод да бъде изваден от забранителния списък за приватизация. Идеята дойде, след като миналата седмица продажбата на ВМЗ-Сопот пропадна.

В понеделник синдикатите получиха оздравителната програма на завода. Преговорите по обсъждането й трябва да започнат утре.

Напрежението сред работниците обаче ескалира, защото в нея са заложени сериозни съкращения, сливане на производствени звена и оптимизация на разходите.

Синдикатите са категорични, че са против масовите уволнения, те настояват ВМЗ-Сопот да се стабилизира и тогава да се продава.

В момента предприятието дължи над 150 млн. лева на кредиторите, на държавата и на работниците. В началото на седмицата Пловдивският окръжен съд започна дело по обявяване в несъстоятелност на оръжейния завод.

Наскоро изпълнителният директор на завода инж.Иван Стоенчев, успокои работниците, че в края на месеца се очаква да бъдат изплатени заплатите за декември.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • baikur - 10:13, 23 ян.

    Гражданите на Сопот трябва да променят мисленето си.Да телят чоп, кой да остане на работа и кои да си ходи.По добре 1000 да работят отколкото 3000 без работа. Пицата е постна не само за България, а за цяла Европа.

Напиши коментар

Коментари