четвъртък, 18 юли 2013, 10:58 ч.

Призив на общинари

Зоват Фандъкова да забрани протестите, тя не ще

BNews.bg

Зоват Фандъкова да забрани протестите, тя не ще

Групата на социалистите в Столичния общински съвет поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани протестите, които били спонтанни, а не организирани, за да има ред и спокойствие в столицата.

Групата на социалистите в Столичния общински съвет поиска от столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани протестите, които били спонтанни, а не организирани, за да има ред и спокойствие в столицата.

Преди началото на заседанието от БСП излязоха с обръщение по повод на протестите и заявиха, че кметът не ги контролира, защото били спонтанни. Това довело до задръстване на улици и кръстовища, нарушило е ритъма на живот на около 50% от гражданите на София, които не могат да вземат децата си от училище и да се приберат по домовете си.

"Не оспорваме правото на протест, но то потъпква правата на останалите граждани. Очакваме кметът на София да гарантира правата на всички граждани", заявиха социалистите. 

"БСП ме призовава да забраня протестите, организирани спонтанно в социалните мрежи.

Мирни протести няма да забраня, това означава да призова полицията да разтури протетсите. Не забранявам протестите, включително и срещу мен", заяви Фандъкова в отговор на декларацията  и добави, че работи в тясно взаимодействие с шефа на СДВР и с МВР, за не се допусне въпреки напрежението да ескалация и насилие.

Кметът заяви още, че информацията на СО и МВР за протестите е от социалната мрежа.

"Няма организатори на протеста и няма как ние да изискаме от някого информация къде и кога ще има пртоест.

Но градът трябва да работи и хората да стигат безпрепятствено до работните си места. Тези, срещу които хората протестират, не се возят в градския транспорт", коментира Фандъкова.

Според чл. 13 от закона за митингите кметът има право да забрани протест, ако не се провежда по правилата. 

Докато общинарите заседаваха пред общината, 50-ина граждани протестираха срещу запушените от протестите улици на града. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • teo - 14:51, 21 юли

  ЧЕРВЕНО-ТУРСКАТА МАФИЯ КАРА ФАНДЪКОВА ДА ЗАБРАНИ ПРОТЕСТИТЕ, НООО МНОГО ИМ Е МАЗЕН КУРБАНА, ЗАЩОТО КАКТО ВЪРВИ ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ЕСКАЛИРАТ И ЩЕ ИМА ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!!!

 • кк - 02:40, 20 юли

  ама тя излезе вече в отпуска...голяма анархия ще настане

 • мартин - 12:22, 19 юли

  фандъкова да маха заедно с фидосова... и да си взимат бб и цц и да си ходят някъде само 4мата и никой да не ги вижда повече.. мафиоти скапани!

 • ДОЛУ И ВЪН ОТ КМЕТСТВОТО! - 07:16, 19 юли

  ФАНДЪКОВА НЕ ПУСКА И ФАНДЪК ЗА НОВАТА ВЛАСТ!

 • кико - 03:44, 19 юли

  ограбихте държавата

 • кико - 03:43, 19 юли

  наглеци проклети

 • кико - 03:40, 19 юли

  Герб се разпадна като партия,всички бягат на където могат

 • кико - 03:40, 19 юли

  и нея и ИФ и ЦЦ и ББ в затвора

 • кико - 03:40, 19 юли

  крадлива нагла мръсница

 • Киро - 02:56, 19 юли

  Марш в затвора тиквеници

Напиши коментар

Коментари