петък, 22 ноември 2013, 19:58 ч.

Защитник на природата

Лео ди Каприо дари $ 3 млн за непалските тигри

BNews.bg

Лео ди Каприо дари $ 3 млн за непалските тигри

Актьорът Леонардо ди Каприо дари 3 млн долара за запазване и увеличаване популацията на тигрите в Непал, предаде АФП.

Средставата са предоставени на Световния фонд за дивата природа.

Организацията, заедно с правителството на Непал ще предприемат редица мерки за защита на застрашените видове - борба срещу бракониерството, наблюдение популацията на тигрите, възстановяване на екологичните коридори.

Леонардо ди Каприо основа фондация на свое име за отпускане на безвъзмездни средства за дейности по опазване на околната среда през 1998 г.

Той се надява заедно с негова помощ броят на тигрите в Непал да се удвои до 2022 г. - тогава е и годината на тигъра според китайския календар.

Според непалските власти борят на тигрите в Непал в момента е 200.

През 2010 г. Ди Каприо участва в международен форум в Санкт Петербург за опазване на тигрите. Преди няколко години, като член на борда на Световния фонд за дивата природа, той посети и Непал в състава на експертна група по наблюдение на националните паркове, в които живеят дивите котки.

BLife.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • За Страхотно! - 00:11, 23 ное - 05:04, 24 ноем.

    Педал, Дебил и Капут... Те ще бъдат във „Фонд идиоти на прехода“!

  • Страхотно! - 00:11, 23 ноем.

    Страхотно е, че Станишев, Пеевски и Барека нямат достъп до фонда- иначе отдавна да е на нулата!

Напиши коментар

Коментари