петък, 29 ноември 2013, 7:20 ч.

За окупирани територии

Среднощна кавга между професори и Ранобудни

BNews.bg

Среднощна кавга между професори и Ранобудни

В декларация до медиите, под заглавието "Градусът на морала", Ранобудните обвиняват двама свои професори, че си позволили да седнат на чашка посреднощ на тяхната окупирана територия.

В декларация под заглавието "Градусът на морала" Ранобудните клеймят двама свои професори, че седнали на чашка на тяхната окупирана територия. Странно защо, за случката в 3 през нощта на 26 ноември, се съобщава едва тази сутрин.

Прегладнелите окупатори след дългото си заседание какво да правят оттук-насетне, тръгнали да търсят храна в Южното крило на СУ към три часа след полунощ, разказват самите те.

"Този план обаче претърпя неочакван обрат, след като Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори. Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. "

Преподавателите пиели и пушели, което разгневило моралните Ранобудни, като ситуацията почти стигнала до ръкопашен бой след репликите:

„Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. „Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали".

Следва развихряне на скандала, като единият преподавател се пробва да ги изгони, понеже, според студентите, поставили "под въпрос абсолютната му власт на Ръководител катедра като основание за превръщането на академичната територия в среднощен локал".

Очевидно никой друг, освен Ранобудните, пък било то и преподавател, няма право да престъпва на академичната територия. Нищо, че след техните окупации бяха намерени не един и два презерватива и бутилки.

Но това е друга тема. Декларацията срещу двамата пийнали професори, които залитали, прилича на нескопосан опит за писане на нещо средно между фейлетон и есе, посветено на философските категории на морала, преплетено с християндемократически идеи.

Естествено, преподавателите, които не подкрепят студентската окупация, са морално заклеймени. Което едва ли щеше да се случи, ако въпросните професори бяха в правата линия, от онези със значките с юмрука,

които сядаха по паветата заедно с възпитаниците си.

Само че осмените професори, които нарушили окупаторската идилия посреднощ,

са имали неблагоразумието да се подпишат "в организираната срещу Ранобудните подписка, подкрепена и с порядъчен брой медийни изяви против Окупацията",

обясняват в декларацията си Окупаторите. Те си признават, че особено много са се раздразнили от обвиненията на професорите, че "окупаторите се възползват от академичната автономия, за да провеждат политическа пропаганда".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Гошо - 08:54, 30 ноем.

  Коко, аз съм комуне, а ти си дупе!

 • КОКО - 18:46, 29 ноем.

  Доста от коментарите защитават профес-пияниците.Така е при комунетата.Излиза, че студентите не могат да окупират университета ,но той може да се превръща в кръчма.

 • Цвинокио - 17:06, 29 ноем.

  Еми явно бая хора подкрепят правителството, защото досега не е паднало, въпреки похарчените милиони на ГРОБ за протести!!!! Яд ви е гадини, ама няма да се върнете на власт пак!!! Достатъчно крадохте и България си отвори очите най-накрая!!! Нека Орешарски си свърши работата и господарарите ви Боко и Цоко да станат манекенки на мангалите в централния!!!

 • ББ - 17:06, 29 ноем.

  И какво – окупирате, крещите и се излагате? Има ли ефект? България иска да види истинските престъпници зад решетки и Орешарски работи за това!!! Зад теб сме, България те подкрепя – не се поддавай на манипулация от платени боклуци, псевдо-студенти и какви ли не отрепки още!!!

 • ГРОБар - 17:06, 29 ноем.

  Ранобудни студентчета, платени, корумпирани и манипулирани – дано работа никога не успеете да си намерите и пукате от глад!!! България е зад правителството, разберете! Това, че ГРОБ са ви мобилизирали, няма да огрее никой!!!

 • Цвинокио - 17:05, 29 ноем.

  Хахаха, #ДАНСwithme най-накрая си показа истинските цветове - тези на ГРОБ!!! Жалки, платени мижитурки на Бойко "Аз съм педераст" Борисов сте. Истината винаги излиза наяве.

 • ББ - 17:05, 29 ноем.

  Реформатори, незвисими, зелени, бенбени - накрая всички се подмокрихте от кеф и възхищение, когато господаря ви се появи на протеста!!!! Жалка картинка!!! #ДАНСwithme is the same as #WeDanceForGROB!

 • ГРОБар - 17:05, 29 ноем.

  Щом приемате парите на говедата от ГРОБ, които ви плащат, чума да ви умори. Да ви секнат гласчетата, гръм да ви удари!!! Правителството няма да падне, защото България е зад него!!!

 • Цвинокио - 17:04, 29 ноем.

  Хем сте платени, хем сте тъпи, хем сте малко... разберете, че България подкрепя правителството и иска да види престъпниците от ГРОБ в затвора!!!

 • ББ - 17:04, 29 ноем.

  България гласува и избра правителството на Орешарски.... като толкова искате промяна, гласувайте за господарите си от ГРОБ след 4 години, ако все още са на свобода, тези изроди!!!

Напиши коментар

Коментари