сряда, 04 декември 2013, 8:51 ч.

22-ра експедиция

Антарктиците ни заминават за Ледения континент

BNews.bg

Антарктиците ни заминават за Ледения континент

Тази вечер от Летище София заминава първата група на 22-рата Българска антарктическа експедиция.Художничка ще изографиса иконостаса на построения наскоро православен параклис на о-в Ливингстън.

Тази вечер от Летище София заминава първата група на 22-рата Българска антарктическа експедиция.

От Буенос Айрес групата ще лети с аржентински военен самолет до остров Кинг Джордж и оттам с кораб ще достигне остров Ливингстън.

Задачата на групата ще бъде да разконсервира базата след антарктическата зима и да извърши неотложни ремонтни дейности по поддръжката й.

Художничката Ганка Павлова, която е в състава на експедицията,

ще изографиса иконостаса на построения наскоро православен параклис „Св. Йоан Рилски".

Старият български параклис на Антарктида е в лошо състояние, затова миналата година беше построен нов и сега предстои той да бъде изписан според каноните на Българската православна църква.

Художничката дарява безвъзмездно своя труд, а средствата за материалите по изографисването на параклиса са получени от родолюбиви българи.

Основният дарител, без чиято финансова помощ проектът е нямало да се осъществи,

е пенсионираният учител Мариан Марианов, който е дарил всичките си спестявания в размер на 13 500 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари