неделя, 25 януари 2015, 17:47 ч.

Кой преби Алексиев?

Главинчев и Боков убиха баща ми и се хвалеха с това!

BNews.bg

Главинчев и Боков убиха баща ми и се хвалеха с това!

Райко Алексиев е бил пребит до смърт от партийни функционери.

Алекс Алексиев проговори за зверското убийство на баща си – Райко Алексиев.

Пред bTV той разказа за бруталната му смърт, буквално екзекуция. Тогава семейството му живеело в центъра на София, а той самият разбрал, че е станало нещо страшно, понеже майка му изкрещяла.

„Тя не викаше по принцип“, спомни си Алексиев.

По думите му висши партийни функционери са участвали лично в побоя на известния карикатурист, довел до смъртта му.

Главинчев и Георги Боков са били един от тях, разкри Алексиев.

Аз не вярвам в наследствената вина, намирам го за нещо много грозно, обясни обаче той след въпрос от водещия дали става дума за роднини на днешната шефка на ЮНЕСКО – Ирина Бокова.

Според сина на артиста обаче е редно партията, която е наследник на БКП, да излезе и да каже какво се е случило.

Нищо още не е излязло и до днес, огорчен призна Алексиев.

Ненавиждам ги, отсече той, попитан за отношението към комунистите.

Моето семейство беше антикомунистическо по начало.

На 18 ноември 1944 г. след зверски побой в милицията умира Райко Алексиев-български художник, карикатурист и фейлетонист. Той става жертва на червеният терор след заграбването на властта в България от комунистите чрез преврат на 9 септември 1944г.

Лев Николов Главинчев е български революционер, офицер (полковник) и политик. Главинчев е деец на Вътрешната македонска революционна организация и е една от най-противоречивите личности в македонското освободително движение. Участник в комунистическото съпротивително движение по време на Втората световна война и командир на Първа Софийска въстаническа оперативна зона на НОВА. Като комендант на Народната милиция след 9 септември 1944 г. лично самоволно и методично ликвидира офицери, интелектуалци и общественици. Сочен е за масов убиец.

Георги Филипов Боков е участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война, български партизанин. Партиен деец от БКП и публицист.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • anani - 22:47, 26 ян.

  Skun i ti si mizeren komunist

 • Петър Папазов - 18:22, 26 апр.

  Гу-син Алексиев, защо не представите или посочите поне едно доказателство за участието на Боков в убийството на баща Ви? Това "Радой Ралин казал" е вече пословично за недостоверност. Някои твърдят че е бил ползван от " Партията" за провокиране и оплюване. Така че не е достоверен източникът Ви. Представете доказателства. А Ирина Бокова няма нищо общо с драмата на Райко Алексиев ,за когото можем само да съжаляваме.

 • Манго Делинанко - 04:30, 20 дек.

  Да не говорим за побойници - да поговорим за докторантури и професури - а?

 • Бай Х - 09:23, 19 дек.

  Всеки сърба попарата, която са му надробили родителите му, и сам той.

 • жоро - 09:19, 19 дек.

  Господ бави, но не забравя. Спомнете си какво се случи със семейството на Филип Боков. Никое престъпление не остава не наказано, за съжаление наказаните са нищо не подозиращи деца и внуци на престъпниците. И на Бокова и предстои , те са обречени.

 • Алекс - 20:28, 17 дек.

  За зверствата по 9 септември 1944 никакво възмездие или поне морален акт,извинение публично,няма.И как да иначе да бъде,след като децата и внуците на главорезите сега са новите капиталисти,хората с реално влияние в държавата.2 милиона вече гласуваха чрез емиграция,за другите остава безвремието и унижението.

 • Даа - 10:14, 04 февр.

  Ами какво друго да кажеш, сега с Бокови сте в един отбор, а и И. Бокова е много по-високо от тебе в йерархията на Новия Ред? Работата е там , че ако баща й не беше зверски убил баща ти, тя нямаше да е шеф на ЮНЕСКО, кой щеше да я знае? Но и това е парадокс, все едно дъщеря на Гьобелс да е шеф на ЮНЕСКО, а никой не спомена по повод убийствата в Шарли Ебдо на карикатуристи, че и бащата на възмутената от тези убииства Бокова, е убивал карикатуристи, осмиващи сатрапът Сталин, убиеца на Троцки, кумир на убитите от Шарли Ебдо. А г-н Алексиев не проявява и капка достоинство, забранено му е. Неведоми са пътищата Божий!

 • аа сакън - 22:55, 25 ян.

  Никой не е пребил Райко Алексиев!!!Той сам се е пребил като се спънал на улицата.А синът Алекс е предател,защото обвинява другарите моля ви се!Очерня таткото на другарката Бокова.САКЪН другари!!!

 • Коко - 21:16, 25 ян.

  Нали поради пустия си антикомунизъм Алекс Алексиев стана български предател, като заедно с Клеър Стърлинг съчиниха българската следа за атентата срещу папата, обвинявайки съвсем невинния Сергей Антонов. Съсипаха живота на един млад мъж, сринаха го като личност и предизвикаха преждевременната му смърт, оставяйки дъщеричката му без бащина закрила.

 • Данчо - 21:00, 25 ян.

  Нищо не се знае кой е пребил Райко Алексиев. Разбирам сина му, но понякога синовете не знаят подробности от престъпленията на бащите.

Напиши коментар

Коментари