петък, 23 октомври 2015, 8:15 ч.

За почитатели

Излиза първата биография на „Уайтснейк”

BNews.bg

Излиза първата биография на „Уайтснейк”

Случва се месец преди концерта им на 24 ноември в „Арена Армеец”.

„Отплаване. Фантастичното пътешествие на „Уайтснейк” е първият опит да бъде описана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Книгата излиза в навечерието на концерта на рок динозаврите на 24 ноември в зала „Арена Армеец”, пише БИГ5.бг.

Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до световните турнета, които продължават и до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на „Уайтснейк”, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В „Отплаване” музикантите ще открият историята на група описана в първо лице от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня и от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again. Книгата припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Авторът отделя специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк” и отдалечава Дейвид от бандата.

Канадецът от руски произход Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на „Уайтснейк”. С над 50 книги на тема рок и метъл Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на твърдата музика.

Дейвид Ковърдейл за бившата си жена Тоуни Китейън:

„Навсякъде по света бившата ми жена беше съблазнителката от клиповете. Където и да отида, виждах жени в публиката с коса като нейната в същия цвят. Тя е отговорна за повече прически от Дженифър Анистън.

Дейвид Ковърдейл за Here I Go Again:

„Написах „Here I Go Again” пак в Португалия, много преди хората в Америка да я чуят през ’87. Тя също беше за разпадането на първия ми брак.”

Бърни Марсдън:

„Дейвид много си пада по леко сексистките текстове и беше много забавно, че написа това. В последствие някой от текстовете ни започнаха да стават малко по-нецензурни, но ние просто се забавлявахме.”

Бърни Марсдън за албума Lovehunter:

„Ние не възприемахме всичко това много на сериозно. По онова време имаше някои журналисти, които ни имаха зъб и доста се заяждаха. Приемаха текстовете твърде буквално, а ние изобщо не се взимахме толкова на сериозно. Гледахме да се забавляваме. „Обичам те, а сега лягай – не беше точно Шекспир. Наистина ли смятате, че някой би говорил така на сериозно? Разбира се, че не.”

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари