вторник, 11 май 2021, 10:45 ч.

Интересни факти за виртуалните спортове, които сигурно не знаехте

BNews.bg

Интересни факти за виртуалните спортове, които сигурно не знаехте

Виртуалните спортове все по-смело се налагат сред предлаганите дисциплини и въпреки малко по-фантастичното им име, те не са нищо повече от една доста красива и забавна спортна симулация. Старата практика показва, че когато един спортен фен има възможността да направи дадена прогноза, той няма да пропусне. Ще открием точно такова предложение в този обзор на Palms бранда, където е налична и една от най-добрите секции на виртуален футбол. Ако никога не сте гледали виртуални спортове, препоръчваме ги, а и са напълно безплатни за гледане по всяко време.

 Представете си, че футболната индустрия никога не почива, а и след като скоро футболният сезон ще приключи, запалянковците ще насочат вниманието си именно в тази посока. И всичко това започва, когато през 1972 г. компанията Atari представи своята първа игра с името Pong. Никой не е подозирал, че това е тенис или някаква друга игра, впрочем след като атлетите са точно две черти, прехвърлящи квадрат от поле в поле, не е трудно да си представим каквото пожелаем, защото опциите не са никак малко. Ето и някои други интересни факти, които биха могли да ви изненадат.

Започваме с факта, че виртуалните спортове са известни почти в цял свят, но нито един континент не може да се сравнява с Африка. Същият е дом на близо 1.29 милиарда души. И около 500 милиона разполагат с интернет, като 200 милиона имат фейсбук регистрация и достъп до други най-различни услуги. Именно там вниманието е повече от впечатляващо, както можем да се досетим. Дори и да си мислим, че това е нова дисциплина, виртуалните спортове стартират някъде през 2001 г. и за този период осиновиха редица иновации. Ще открием и наличието на доста факти и митове в тази секция, но нека не забравяме, че виртуалните спортове продължават да бъдат толкова непредсказуеми, колкото и реалните спортове. Често ще открием, че някои хора бъркат виртуалните спортове с електронните спортове, макар и в двете ситуации да имаме нужда от компютър, нека напомним, че при виртуалните спортове не участва човек, а само компютър, който определя крайният резултат.

Преди да си помислите, че може да има някакво влияние, нека напомним, че използваните програми и най-вече случайният генератор на числа, са изключително неутрални. Въпросният генератор изпълнява ролята на зар и ако потърсите кодовото му изражение в програмния свят ще забележите, че е точно един ред. Макар и все по-често да се говори за активирането на индивидуални срещи - тоест феновете да имат възможност да гледат избрана селекция - виртуалните спортове излъчват едни и същи срещи за всички клиенти. Следователно в някои моменти може дори да играете срещу фенове от Африка, които имат особен поглед върху играта и познават настроенията на изкуствения интелект. Не си мислете обаче, че тази секция е особено евтина за поддръжка.

При наличието на редица професионални отбори, закупуването на лицензи не е особено лесна работа. Те са необходими за създаването на по-реална обстановка, но не всеки тим е съгласен да партнира. Ако се чудите на какво се дължи цялата популярност, нека обобщим: разполагаме с красива анимация и близко до реалното поведение на играчите, срещите продължават 24 часа в денонощието и обикновено са около няколко минути дълги, може да се гледат напълно безплатно и дори да се правят спортни прогнози на тях.

И най-важното е, че ако любимият тим не се справя добре в настоящия сезон, то спокойно можем да видим как се представя във виртуалната среда. Тази секция се радва и на редица подобрения, включително и при създаването на нови пазари, но генералното мнение на всеки анализатор е да не я подценявате - това е свежестта, от която спортния свят се нуждаеше.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари