вторник, 11 май 2021, 13:00 ч.

Любопитно

Кратка бетинг история - залозите в древността

BNews.bg

Кратка бетинг история - залозите в древността

Всеки период от човечеството има своята много вълнуваща история. Ще открием, че имаме история на изкуството, разполагаме с история на цивилизацията, но най-забавното е, че ще попаднем и на така наречената бетинг история. В днешно време не се изисква много, за да направите своя спортен залог - бетинг е английският синоним на залагане.

За правенето на такива вижте Bwin ревюто и се запознаете с необятната територия на спортните залози - благодарение на онлайн платформите, всеки спорт може да се следи не само с най-големите налични подробности, но какво се е случвало в миналото. Ако си мислите, че човек не е правил залози, грешите и то много. Според легендата, най-ранните залози са правени още в древността и ще открием, че например в Рим са били наложени дори хазартни закони, същото важи и за играта Кено, която се практикувала в Китай, впрочем и до днес продължава да е точно толкова вълнуваща.

Тук трябва да добавим Древен Египет и Гърция, където хазартните игри и дори спортните залози са били напълно разрешени. Дори нашите карти за игра се ражда от Китай около 900 г. пр. Хр. и вече разполагат с персонажи с хора. В Гърция всеки обичал да прави залози и доказателството идва с божествената страна - богове като Хермес и Пан били смятани за особени почитатели и в много истории са добавяни дори личности като Хадес и Посейдон. Гърците не могат да се смятат за толкова оригинални, след като най-големите им предложения били дама и ези-тура, но пък са имали  правото да играят. Най-накрая решили да използват и зарове, за да постигнат по-сериозни успехи. Според някои разкрития, дори индианците имали някаква форма на хазарт в своя бит. Според изследване на археолозите, нещо подобно на казино е открито и датира от близо XIII век. Къде се нареждат спортните залози?

Още по времето на първите олимпийски игри, гърците побързали да направят залози на различните дисциплини. В Древен Рим тази чест се падала на гладиаторите. Там ще открием, че дори Август, Нерон и много други императори обичали да правят залози. Имайки предвид техният контрол, можем да се съмняваме, че хазартната комисия там се е отразявала върху основните идеи, но това е съвсем друга тема. В определени моменти около XII-XV век започнали да се появяват и всички добре познати игри на маса, като в това отношение не трябва да забравяме покерът и рулетката - втората е създадена с любезното съдействие на Блез Паскал. Ако трябва да бъдем честни, всяка една игра има доста интересна история.

Някои хазартни предложения се създават непосредствено след края на по-тежка война, като всички приходи от нея отиват за заздравяването на икономиката, а точно това се случва в Азия, страни като Китай и Япония често прибягвали до тази практика и използвали възможността за печалба директно с помощта на този вид забавление.

Бетинг индустрията се променя значително в началото през XX век, когато и самите спортни дисциплини вече получават малко  повече внимание, докато казината са се изградили като основен приход на  малки държави като Монако. Днес говорим за индустрия, която се оценява на милиарди и докато сега можем да открием някои от най-добрите клиенти най-индустрия с по-сериозни успехи, то в миналото този архив не е бил чак толкова известен.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари