петък, 14 май 2021, 11:00 ч.

Любопитно

Математиката и спортните залози - къде е връзката?

BNews.bg

Математиката и спортните залози - къде е връзката?

Правенето на спортни прогнози е изкуство, което във времето се наложи като съвършена платформа за забавление. Човек прави прогнози всеки ден, като започнем от времето до планирането на почивката, пристигането на време на работното място и още много други. Ако разгледаме секцията на Palms Bet спорт ще открием, че до голяма степен всяка спортна дисциплина ни позволява да предскажем предстоящите събития, като при успех инкасираме и някаква форма на печалба - все пак това е удоволствието от играта, но както се досещаме, науката винаги има роля, но не винаги е водеща в това забавление.

Какво имаме предвид? Статистиката, математиката и анализите, са само част от инструментите, които се използват при правенето на някаква прогноза. Забавното в света на спорта е, че динамиката е толкова голяма, че често може да се изпусне някоя подробност, а точно тези пропуски обикновено се отразяват върху успехите на самите клиенти. Каква е връзката на математиката? Според някои от най-големите математици, всичко може да бъде изчислено и предсказано, а зад даването на коефициенти стоят точно такива експерти, използващи не само спортни анализатори, но и формули, с които да изчислят и предложат всички варианти, които могат да се случат на терена.

Нека обърнем внимание на един от по-елементарните спортове с добре познатите варианти - 1, х или 2. С други думи това е победа за домакина, равенство или победа за гостуващия отбор. Ще говорим за футбол, защото все пак е и един от най-известните и впечатляващи спортове. Зад всички шансове стои малко статистика, която се създава с помощта на представянето от миналите срещи, формата на самите играчи, отношенията с треньора и още много други елементи, които биха повлияли. След като получим 3-те възможни опции, самите анализатори и математици ще изготвят така наречените коефициенти, като не трябва да забравяме, че колкото по-високи са те, толкова по-малки са реалните шансове на даден отбор да изпълни своята прогноза. Коефициентите могат да служат като ориентир, защото реално изчисляват процентния шанс на даден отбор да се справи в следващата среща.

Ако обаче говорим за футбола и изобщо за всеки друг спорт, това е пространството, където науката често може да направи грешки, експертите често се шегуват, че когато съдийският сигнал даде началото на мача, всички прогнози официално приключват. И това е напълно нормално, все пак имаме твърде много променливи. Благодарение на това виждаме, че всеки почитател може да използва сайтове за статистика, спортни прогнози и дори употребата на най-различни системи, които ще позволят и подобрят неговия поглед към играта.

Има една подробност, която не трябва да забравяме. Колкото и голямо внимание да инвестираме в конкретната платформа, трябва да запомним, че до голяма степен спортните прогнози и стратегии, включително системи - макар, че те са по-известни в казино игрите - не са гаранция за нашия успех. Не трябва да забравяме, че в този развлекателен свят няма нищо сигурно и точно това го прави толкова вълнуващ. Повярвайте, ако имаше система, която да гарантира на абсолютно всеки, че може да печели без проблеми, то всеки щеше да я използва. На този етап, такава липсва!

Напомняме на всички почитатели, че употребата на системи и всякакви други стратегии никога не е била забранена, стига да не нарушава основните правила на играта. Ако можете да анализирате – правете го. Ако имате място за добри прогнози – използвайте ги. Важното е да не забравяте, че на финалът сами трябва да изберете каква е вашата прогноза.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари