вторник, 14 юни 2022, 15:06 ч.

Пир за меломани

„Опера в Летния театър“ Варна 2022: Гастрол на румънската опера Крайова със спектаклите "Джани Скики" и "Мантията"

BNews.bg

„Опера в Летния театър“  Варна 2022:  Гастрол на румънската опера Крайова със спектаклите "Джани Скики" и "Мантията"

Оперите "Джани Скики" и "Мантията" на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър - Варна

 

Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих, за да достави естетическа наслада на почитателите на висшето музикално изкуство! Оперите "Джани Скики" и "Мантията" ще бъдат представени на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна.

 

Диригент - Джана Фрата

"Мантията" с режисьор - Крис Катена

"Джани Скики" с режисьор - Една Гарабедян

 

Опера Крайова ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих - трагичната "Мантията", лиричната "Сестра Анджелика" и комичната "Джани Скики", които се оценяват като върховно постижение в неговото творчество. "Мантията" и "Джани Скики" ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата - пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на титлата Рицар на Италианската република (2009 г.) за международните си постижения.

 

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров артист, режисьор, артистичен директор и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 г. той постави на сцената на Варненска опера мюзикълът "Уестсайдска история", който и до днес се радва на огромен успех.

 

Една Гарабедян е от арменски произход, родена в Америка. Мецосопран със завидна кариера, тя е и основател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и преподавател по вокално майсторство в няколко американски университета - Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари